Enkel bärpaj

En jättegod bärpaj som går supersnabbt att göra. Pajdegen är bara att röra ihop och går att trycka ut på en minut med baksidan av en sked. Fyll sedan pajskalet med vaniljsås eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker samt bär.
Enkel bärpaj
Enkel bärpaj med gott frasigt pajskal fylld med vaniljgrädde och färska bär.
Timglas Tid: 1 timme varav 10 min jobb + tid i ugn + tid att svalna
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan.

    instruktion steg 1 enkel bärpaj
    Smält smör.
  2. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet.

    instruktion steg 2.1 enkel bärpaj
    Tillsätt havregryn, mjöl, socker.
    instruktion steg 2.2 enkel bärpaj
    Rör ihop med en sked.
  3. Klicka ut den i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.

    instruktion steg 3.1 enkel bärpaj
    Klicka ut pajdegen.
    instruktion steg 3.2 enkel bärpaj
    Tryck ut pajdegen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter. Låt svalna.

    instruktion steg 4.1 enkel bärpaj
    Grädda pajdegen.
    instruktion steg 4.2 enkel bärpaj
    Färdig pajdeg. Låt svalna.
  5. Gör vaniljsåsen eller vispa grädden och blanda med vaniljsocker. Klicka ner den i pajskalet. Strö över de färska/tinade bären. Servera!

    instruktion steg 5.1 enkel bärpaj
    Vispad grädde blandad med vaniljsocker.
    instruktion steg 5.2 enkel bärpaj
    Grädden i pajskalet.
    instruktion steg 5.3 enkel bärpaj
    Strö över färska bär.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pajen håller sig i kylen flera dagar men ser fräschast ut när den är nygjord. Pajskalet kan frysas in gräddat och håller sig 3 månader.

Kommentarer till Enkel bärpaj

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Linda
Gryyyymt enkel paj. Absolut ett alternativ om man har lite tid på sig!
besökare Svar till Michaela penna Skrivet av Susanne
Ja man kan frysa pajskalet. Det håller sig ca 3 månader i frysen.
penna Skrivet av Michaela
Kan jag frysa pajskalet?
penna Skrivet av Melinda
Underbart god paj. Mycket enkel att göra men jätte god. Rekommenderar att göra detta! (:
penna Skrivet av didem
När den är klart gräddad i ugnen ska man vänta någon stund innan man lägg på vaniljsås eller ska man lägga på en gång och varför blir degen hård??
den är mycket god men lite för hård
penna Skrivet av Belinda
Den här pajen är toppen!
jag kommer nog att göra den många fler gånger:)
penna Skrivet av Lina
Den här pajen är toppen god! :D Så enkel men ändå såå god.
penna Skrivet av viii
den är så god
penna Skrivet av Aaishah
Världens godaste! Har man tid så kan man lägga på vaniljvispen direkt när pajen kommer ut ur ugnen och låta det svalna lite sedan lägga på bären så blir det inte så kladdigt!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Aysha: Ja du kan ta strösocker istället men det blir inte riktigt lika gott som med farinsocker. Om du har ljus sirap kan du ta någon tesked av den så blir det lite kolasmak på pajdegen.

Läs alla 62 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza |