Vaniljsås
Ingredienser:
- 1 st ägg
- 0,5 dl florsocker
- 2 tsk potatismjöl
- 3 dl mjölk
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker (men det blir mycket godare med vaniljstång)
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
-
Ta fram en kastrull. Knäck i ägg och tillsätt florsockret. Vispa till en jämn ljusgul smet med en handvisp.
- 1 st ägg
- 0,5 dl florsocker
-
Tillsätt potatismjölet och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner mjölken.
- 2 tsk potatismjöl
- 3 dl mjölk
-
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen.
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker (men det blir mycket godare med vaniljstång)
- 1 st vaniljstång
-
Låt koka upp på medelhög värme under vispning och sänk värmen när krämen börjar tjockna och vispa hela tiden så det inte bränner fast. När det börjar bubbla så är det klart och ta då direkt av kastrullen från plattan.
-
Ta ur vaniljstången. Låt stå och svalna. Ställ gärna kastrullen i kallt vatten om du har bråttom så svalnar det fortare.
-
Vispa grädden lite lösare än medelhårt. När krämen svalnat ordentligt (ungefär rumstemperatur eller kallare) så blanda ner den vispade grädden.
Förvara i kylskåp fram till servering.
- 3 dl vispgrädde
Tips & tricks:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Tillbehör |
⭐ webmaster
⭐ webmaster