| Mjöl och gryn |

Potatismjöl

potatismjöl
Potatismjöl

pil Recept med Potatismjöl

Potatismjöl är potatisstärkelse. Det ser ut som ett vitt pulver som kan användas som redning till såser, soppor och kräm. Det används också för att strö över bär och frukt i paj för att suga upp fruktsaften.

En redning med potatismjöl gör man genom att röra ut potatismjöl i lite vatten och hälla i det under vispning i t.ex. kräm. Direkt när man ser bubblan när det kokat upp så är krämen klar.

Potatismjöl är glutenfritt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

potato starch, potato flour

Hitta Finns i affären:

Oftast bland bakgrejer.

Tummen upp GI tips:

Potatismjöl är potatistärkelse och det har mycket högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Innehåll per 100 g: 80.6 g kolhydrater, 16 g vatten, 1 g protein, 0 g fett. Mineraler: fosfor 7 mg, järn 0.5 mg, kalcium 20 mg, kalium 15 mg, magnesium 5 mg, natrium 8 mg, zink 0.3 mg

Byt ut Ersätt med:

Maizena (majsstärkelse), arrowrot. I England: cornflour.

Måttomvandla potatismjöl mellan vikt och volym

Konvertera potatismjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter