| Mjöl och gryn |

Potatismjöl

potatismjöl
Potatismjöl

pil Recept med Potatismjöl

Potatismjöl är potatisstärkelse. Det ser ut som ett vitt pulver som kan användas som redning till såser, soppor och kräm. Det används också för att strö över bär och frukt i paj för att suga upp fruktsaften.

En redning med potatismjöl gör man genom att röra ut potatismjöl i lite vatten och hälla i det under vispning i t.ex. kräm. Direkt när man ser bubblan när det kokat upp så är krämen klar.

Potatismjöl är glutenfritt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

potato starch, potato flour

Hitta Finns i affären:

Oftast bland bakgrejer.

Tummen upp GI tips:

Potatismjöl är potatistärkelse och det har mycket högt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Innehåll per 100 g: 80.6 g kolhydrater, 16 g vatten, 1 g protein, 0 g fett. Mineraler: fosfor 7 mg, järn 0.5 mg, kalcium 20 mg, kalium 15 mg, magnesium 5 mg, natrium 8 mg, zink 0.3 mg

Byt ut Ersätt med:

Maizena (majsstärkelse), arrowrot. I England: cornflour.

Måttomvandla potatismjöl mellan vikt och volym

Konvertera potatismjöl från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Kath    kommentar  Skrivet av  Susanne  2016-10-20 10:36
Jag har tyvärr ingen direktkontakt med livsmedelsproducenter. Så om du vill framföra detta till de som tillverkar potatismjölet så måste du själv kontakta dem. Jag håller med dig om att potatismjöl är en bra och ren produkt!
   kommentar  Skrivet av  Kath  2016-10-20 01:24
Skulle du kunna framföra ett stort tack för en produkt som är helt utan kontamination från spannmål, mjölkprotein och sojaprotein?
Det är så ovanligt i dagens Sverige att finna någon produkt som vi allergiker med svåra allergier kan använda, att man skulle vilja ge en medalj till de producenter med originalprodukter som finns kvar på marknaden!
Vad de än gör där med tillverkningsprocessen, så hoppas jag att de aldrig någonsin får för sig att utöka sitt sortiment med någonting som kan innehålla någon form av spannmål(sprotein), mjölkprotein eller sojaprotein.
Det är så många producenter som fått för sig att utöka sina sortiment för att tjäna mer pengar - och då försvinner allt det som är bra med deras produkter ... och flera av dessa har istället (nästan) gått i konkurs pga. oförstånd, girighet och fel antaganden.
Låt ingen få förstöra detta potatismjöl med kontaminering!
Snälla - framför mitt (och mångas med mig) varmaste tack för en utmärkt produkt!
 svar  Svar till  anna    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-12-14 01:37
Man köper det i affären. Tror inte att någon gör eget potatismjöl.
   kommentar  Skrivet av  anna  2011-11-17 15:52
Hur gör man potatismjölet då????
 svar  Svar till  christine    kommentar  Skrivet av  Susanne  2010-08-09 14:29

Ja du ska nog byta mot samma mängd. Jag vågar dock inte ge några garantier för att det alltid fungerar att byta maizena mot potatismjöl, särskilt inte när det är så stora mängder.

Skriv gärna igen om du provar hur det blev och vilket recept det är. Hoppas det går bra!

Skriv och läs alla 6 kommentarer