| Efterrätter
| Smulpajer
|
Hallonpaj med smuldeg
Baka denna fantastiskt goda hallonpaj som är superenkel att göra med smuldeg som blir extra god med både kokosflingor och havregryn i smeten.
Tid: ca 30 min varav 20 min i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
- 250 g hallon
- 2 msk strösocker
- 0,5 tsk potatismjöl
Smuldeg:
- 200 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 2,5 dl vetemjöl
Servering:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. vaniljglass
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (125 g): 453 kalorier, 36 g kolhydrater, 32 g fett, 4 g protein, 5 g fibrer
️ Skrivet av
Super gott!! Receptet var enkelt att följa eftersom att det fanns bilder, och det tar hälften så lång tid som andra recept!
️ Skrivet av
Potatismjölet är för att absorbera vätskan från hallonen så att det inte blir för rinnigt i botten. Man kan skippa det men jag rekommenderar inte.
️ Skrivet av
Jätte gott btw, familjen älskade den
️ Skrivet av
Vad är potatismjölet till för och kan man skippa det?
️ Skrivet av
Jätte gott