Hallonpaj med smuldeg

Baka denna fantastiskt goda hallonpaj som är superenkel att göra med smuldeg som blir extra god med både kokosflingor och havregryn i smeten.
hallonpaj
Hallonpaj serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 30 min varav 20 min i ugnen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion: 456 kcal

Ingredienser:

Smuldeg:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker till smuldegen i en bunke. Skär gärna smöret i mindre bitar så blir det mjukt fort.

    Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt. Gör under tiden nästa steg.

    hallonpaj steg 1: smör, strösocker, vaniljsocker
    Smör, strösocker, vaniljsocker.
  2. Tag fram en rund pajform ca 24 cm i diameter (storleken är inte jättenoga). Fördela hallonen där i och strö över strösocker och potatismjöl.

    Frysta hallonen kan tas direkt från frysen, de behöver inte tinas.

    hallonpaj steg 2: hallon med strösocker och potatismjöl
    Hallon med strösocker och potatismjöl i pajform.
  3. Arbeta ihop smör, strösockret och vaniljsockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.

    hallonpaj steg 3: smör och socker blandat
    Smör och socker blandat.
  4. Tillsätt havregryn, kokosflingor, vetemjöl. Arbeta ihop till en smuldeg.

    Jag fortsätter använda elvisp med vispar.

    hallonpaj steg 4: havregryn, kokos och mjöl tillsatt
    Havregryn, kokos och mjöl tillsatt.
    hallonpaj steg 4: smuldegen klar
    Smuldegen klar.
  5. Fördela smuldegen över hallonen. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått gyllene färg.

    hallonpaj steg 5: smuldeg ovanpå hallonen
    Smuldeg ovanpå hallonen.
    hallonpaj steg 5: gräddad hallonpaj
    Gräddad hallonpaj.
  6. Låt svalna något. Servera sedan hallonpajen varm eller ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

    hallonpaj steg 6: serverad hallonpaj
    Serverad hallonpaj.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Hallonpaj

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info