webmaster
| Småkakor
|
Hallongrottor
Hallongrottor är mycket goda små spröda mördegskakor fyllda med hallonsylt som smälter i munnen. Kakorna är mycket enkla att göra. I mitt recept är det kanel i degen vilket jag tycker blir extra gott. Dessa underbara småkakor brukar snabbt ta slut.
Tid: 30 minuter
30 st
Ingredienser:
- 200 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 tsk malen kanel
- 4,5 dl (270 g) vetemjöl
- 0,75 dl hallonsylt
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- 30 st små bakformar
- ev. elvisp
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 12 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kaka (21 g): 95 kalorier, 10 g kolhydrater, 6 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Variationstips
Byt ut hallonsylten mot annan sylt t.ex. hjortronsylt, blåbärssylt eller jordgubbssylt.
Hållbarhet och förvaring
Hallongrottorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
webmaster
Svar till
Eva
️ Skrivet av
Ja det kan man generellt göra i de flesta recept men det blir inte lika gott.
️ Skrivet av
Kan man ta margarin istället för smör???
️ Skrivet av
Så gott.
️ Skrivet av
We made cookies with my daughter (7 years old). Very tasty!!! Thanks 🌷
webmaster
Svar till
Ingeborg Hatz
️ Skrivet av
Tack snälla du för de vänliga orden! Ja jag gör andra recept också, alla recept finns här på sajten. Tack igen!