Kokoskakor

Dessa klassiska och goda kokoskakor som även kallas kokostoppar gör du snabbt och lätt som en plätt!
Kokoskakor
Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
ca 35 st

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i 12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Baka kokoskakor så här:

  1. Mät upp smöret och låt det ligga framme så att det blir rumsvarmt.

    smör
    Smör.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus och pösig smet med elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt det rumsvarma smöret och kokosflingor.

    Rör snabbt ihop till en jämn smet (gärna med elvisp).

    smör och kokosflingor tillsatt
    Smör och kokosflingor tillsatt.
    kokoskaksmeten klar
    Kokoskaksmeten klar.
  4. Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.

    Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller non-stick-beläggning.

    Forma kaksmeten till toppar, kokostoppar.

    kokostoppar
    Kokostoppar.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)

    Kokoskakorna ska få gyllene färg på undersidan och toppen.

    gräddade kokoskakor
    Gräddade kokoskakor.

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (14 g): 66 kalorier, 4 g kolhydrater, 5 g fett, 1 g protein, 1 g fibrer

Tips & tricks

Kakorna blir godast om du använder smör och inte margarin.

Variationstips

Riv gärna ner citronskal i smeten.

När kokoskakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!

Hållbarhet och förvaring

Kokostopparna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur. Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Olof
Jag vet inte vad som gick fel. Följde receptet till 100%
Alldeles for torr deg. Gick inte att forma degen Fick tillsätta mer ägg. Super torra efter gräddning.
Skrivet av Hany
tack så jättemycket för typiskt
Skrivet av judit
Ang kokoskakor. Alla har inte Susannes precision med elvispen, d v s att det rör sig om sekunder. Min erfarenhet
är att det är bäst att när man bakar kokoskakor så smälter
man smöret, för övrigt följ receptet, och rör ihop de
resterande ingredienserna, så är det inte risk att kokos-
kakorna "flyter ut". Susanne´s blev fina på hennes vis,
men alla blir det inte.
Skrivet av judit
kokostoppar ska inte vispas med elvisp, då håller de inte
formen. Rör ihop allt istället.
Skrivet av Lovisa
Hej receptet på dina kokoskakor var jättegoda och jag tyckte att det var bra att man såg bilder på hur sakerna skulle se ut och jag tyckte att de var enkla att göra/ med vänlig hälsning Lovisa

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest