Kokoskakor

Dessa klassiska och goda kokoskakor som även kallas kokostoppar gör du snabbt och lätt som en plätt!
Kokoskakor
Goda kokoskakor som är enkla och går snabbt att göra.
Timglas Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
Portioner ca 35 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka : 67 kcal

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Baka kokoskakor så här:

  1. Mät upp smöret och låt det ligga framme så att det blir rumsvarmt.

    smör
    Smör.
  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke.

    Vispa till en ljus och pösig smet med elvisp.

    ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  3. Tillsätt det rumsvarma smöret och kokosflingor.

    Rör snabbt ihop till en jämn smet (gärna med elvisp).

    smör och kokosflingor tillsatt
    Smör och kokosflingor tillsatt.
    kokoskaksmeten klar
    Kokoskaksmeten klar.
  4. Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.

    Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller non-stick-beläggning.

    Forma kaksmeten till toppar, kokostoppar.

    kokostoppar
    Kokostoppar.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)

    Kokoskakorna ska få gyllene färg på undersidan och toppen.

    gräddade kokoskakor
    Gräddade kokoskakor.

glödlampa Tips:

Kakorna blir godast om du använder smör och inte margarin.

byt ut Variationstips:

Riv gärna ner citronskal i smeten.

När kokoskakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kokostopparna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur. Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer till Kokoskakor

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Halimo penna Skrivet av Susanne
Du kan göra halv sats i så fall. Ta hälften av alla andra ingredienser också så blir det bra.
penna Skrivet av Halimo
Måste man ha 5-6 dl kokosflingor kan man inte ha 2-3 dl :) tacksam för svar
besökare Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!
penna Skrivet av Micke
Blanda i 1 msk kakao-pulver i smeten. Blir fin färg + xtra goda.
besökare Svar till Alde penna Skrivet av Susanne
Ja det blir extra gott om man doppar dem i choklad! Lycka till med din blogg!
penna Skrivet av Alde
Jag tyckte att detta recept var super bra och att de här kokostopparna var goda när man till hälften doppade dom i smält blockchoklad.

Jag har en rätt nystartad mat och bakblogg på addresen:

http://www.aldes.se
besökare Svar till Judith penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet!
penna Skrivet av Judith
Ja tyckte si OCKSÅ OCH så om vad dessa än smakade RIKTIGT BRA recept tack
besökare Svar till Bodil Brtakander penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket Bodil, vad roligt att höra! :)
penna Skrivet av Bodil Brtakander
Jättegoda! Lätta att baka. Denna recept sajten är helt fantastisk. Nu bakar jag alla mina kakor härifrån o nu lyckas jag vilket jag inte gjort förut. Tack Susanne!

Läs alla 108 kommentarer

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Småkakor |