Kokoskakor




Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 200 g (5-6 dl) kokosflingor

Utrustning:
- ev. elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Baka kokoskakor så här:
-
Mät upp smöret och låt det ligga framme så att det blir rumsvarmt.
- 50 g smör
Smör. -
Mät upp ägg och strösocker i en bunke.
Vispa till en ljus och pösig smet med elvisp.
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
Ägg och strösocker. Ägg och strösocker vispat. -
Tillsätt det rumsvarma smöret och kokosflingor.
Rör snabbt ihop till en jämn smet (gärna med elvisp).
- 200 g (5-6 dl) kokosflingor
Smör och kokosflingor tillsatt. Kokoskaksmeten klar. -
Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller non-stick-beläggning.
Forma kaksmeten till toppar, kokostoppar.
Kokostoppar. -
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)
Kokoskakorna ska få gyllene färg på undersidan och toppen.
Gräddade kokoskakor.
Tips:
Kakorna blir godast om du använder smör och inte margarin.
Variationstips:
Riv gärna ner citronskal i smeten.
När kokoskakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!
Hållbarhet och förvaring:
Kokostopparna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur. Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
| Glutenfritt | Småkakor |

⭐ webmaster
Vad kan jag göra av smeten, så synd att slänga den då jag gjorde dubbel sats .
Tacksam för svar snarast möjligt

⭐ webmaster