| Glutenfritt | Småkakor |

Kokoskakor

Dessa klassiska och goda kokoskakor som även kallas kokostoppar gör du snabbt och lätt som en plätt!
Kokoskakor
Goda kokoskakor som är enkla och går snabbt att göra.
Timglas Tid: 30 minuter, varav 12 minuter i ugnen
Portioner ca 35 st

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smör och kokosflingor och rör snabbt till en jämn smet (gärna med elvisp).

Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)

kokoskakor innan gräddning
Klicka ut smeten som kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper.

glödlampa Tips:

Kakorna blir godast om du använder smör istället för margarin.

byt ut Variationstips:

Riv gärna ner citronskal i smeten. När kakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Halimo penna Skrivet av Susanne
Du kan göra halv sats i så fall. Ta hälften av alla andra ingredienser också så blir det bra.
penna Skrivet av Halimo
Måste man ha 5-6 dl kokosflingor kan man inte ha 2-3 dl :) tacksam för svar
person Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips, låter gott!

Läs alla 108 kommentarer