Gaffelkakor

Gott och enkelt recept på gaffelkakor, som är bland de enklaste kakorna du kan göra. Variera med havregryn eller kokosflingor.
gaffelkakor
Gaffelkakor, goda och enkla småkakor.
Timglas Tid: 25 minuter, varav 10 min i ugnen
Portioner ca 50 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka: 50 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Låt stå framme en stund så smöret blir mjukt (skär gärna smöret i mindre bitar så går det fort).

    Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.

    smör, strösocker, vaniljsocker
    Smör, strösocker, vaniljsocker.
    smör och socker blandat
    Smör och socker blandat.
  2. Tillsätt havregryn (eller kokosflingor) och vetemjöl.

    Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen.

    havregryn, vetemjöl tillsatt
    Havregryn, vetemjöl tillsatt.
    kaksmeten ihopblandad
    Kaksmeten ihopblandad.
  3. Rulla smeten till bollar och fördela på plåtar med avstånd mellan bollarna.

    (Jag tog 20 st kakor på en plåt 30x40 cm och då flöt de inte ihop.)

    bollar av kaksmet på plåt
    Bollar av kaksmet på plåt.
  4. Tryck till varje boll med en gaffel. Efter att man tryckt till så kan det kännas som att gaffeln fastnar om man försöker dra gaffeln rakt upp. Men om man istället låter gaffeln glida längs med kakan en bit så lossnar gaffeln från kakan.

    tryck till med en gaffel
    Tryck till med en gaffel.
    ogräddade gaffelkakor
    Ogräddade gaffelkakor.
  5. Grädda gaffelkakorna mitt i ugnen i 200°C ca 8-10 minuter tills de får lite färg.

    gaffelkakorna gräddas i ugnen
    Gaffelkakorna gräddas i ugnen.
    färdiggräddade gaffelkakor
    Färdiggräddade gaffelkakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig minst ett halvår i frysen.

Kommentarer till Gaffelkakor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Yana
Kakorna blev för smuliga! Men jag är helt säker på att jag hade i rätt antal ingredienser.
besökare Svar till Disha penna Skrivet av Susanne
Roligt att ni tyckte om kakorna!
penna Skrivet av Disha
Det var otroligt goda kakor. Bakade med min 3-åriga flicka. Hon tyckte om dem.
besökare Svar till Ebba penna Skrivet av Susanne
Ja de här kakorna är både goda och enkla att göra!
penna Skrivet av Ebba
Ååå vad gott!det här ska jag göra många gånger på ditt recept
besökare Svar till anki penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för tips och beröm! :)
penna Skrivet av anki
Underbar sida, och har precis bakat dessa kakor. Smeten blev lite kladdig så jag doppade gaffeln i lite mjöl mellan varje kaka, slapp att kakan fastnade i gaffeln.
Bakade även två sorters matbröd av dina recept.

alla jag skickat länken till blir stormförtjust i den här recept sidan, och att du skriver alternativa ingredienser och tips.. super bra.

ha en skön lördag

/anki
besökare Svar till Lars penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du! :) Verkligen roligt att höra! :)
penna Skrivet av Lars
Superfin hemsida du har, mycket bra gjort!!
Så fick jag provat dina gaffelkakor, som bara smakar uuuhhmmm,
och alla mina danska vænner hær i Køpenhamn blir så glada så glada. Vill varmt rekomendera din hemsida till alla hær i Køpenhamn, du kan bara det dær !!
besökare Svar till sussie penna Skrivet av Susanne
På sidan om måttomvandling så kan du se det i tabellerna.
Det är dock inte nödvändigt att väga havregryn eftersom det är lätt att mäta i decilitermått, det är ju inte som mjöl som packas.

Läs alla 24 kommentarer

Se även dessa recept

| Småkakor |