Nötkakor

Goda och enkla kakor med nötter, ett recept som är både glutenfritt och laktosfritt!
nötkakor
Goda nötkakor. Ett recept på glutenfria och laktosfria småkakor!
Timglas Tid: 35 min varav 2 x 8 min i ugnen
Portioner 40 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka: 60 kcal

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Baka nötkakor så här:

  1. I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.

    För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.

    hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare
    Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare.
    ihopmixat
    Ihopmixat.
  2. I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).

    För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.

    tillsätter ägg
    Tillsätter ägg.
    kaksmeten blandad och klar
    Kaksmeten blandad och klar.
  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

    Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.

    kaksmeten utklickad på plåt
    Kaksmeten utklickad på plåt.
    en nöt nedtryckt i varje nötkaka
    En nöt nedtryckt i varje nötkaka.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.

    Låt nötkakorna svalna.

    nötkakor gräddas mitt i ugnen
    Nötkakorna gräddas mitt i ugnen.
    färdiggräddade nötkakor
    Färdiggräddade nötkakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.

Kommentarer till Nötkakor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Jeanette
Hej! Jag har nyss gjort kakorna. Mina smälte inget alls och de blev fruktansvärt GODA! Jag använde brun farin istället för stråsocker men annars följde jag receptet :)
besökare Svar till Cim penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om nötkakorna! :)
penna Skrivet av Cim
Fantastiskt goda nötkakor o superenkelt. Formen blev sådär, får jobba lite på det.
besökare Svar till Salas penna Skrivet av Susanne
Nej det behöver det inte vara, det går bra med vanliga "råa" hasselnötter. Men har du bara rostade så kan du använda dem.
penna Skrivet av Salas
Skall vara rostat hasselnötter? Tack!
besökare Svar till Tina penna Skrivet av Susanne
Ja det kan man göra.
penna Skrivet av Tina
Hej Susanne!

Jag undrar om man kan hacka nötterna i en blender? Tack =)
besökare Svar till Anneli penna Skrivet av Susanne
Hur många kakor det blir beror förstås på hur mycket smet man klickar ut till varje kaka. Men om du tycker dina blev lagom stora så kan du alltid göra dubbel sats om du vill ha fler kakor nästa gång.
penna Skrivet av Anneli
De var sjukt lätta att göra och gick jättefort! Jag gjorde rätt små kakor men fick bara 25 stycken ändå så är lite besviken på det. Jag slängde i lite blandad torkad frukt i smeten så blev de lite sötare och godare.
penna Skrivet av Nattljus
hrm, smeten blev alltför flytande, så jag fick hälla upp dem i små formar istället för klicka på papper. och så fick jag bara ut 24 st av satsen.

Läs alla 32 kommentarer

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Småkakor |