Nötkakor

Goda och enkla kakor med nötter, ett recept som är både glutenfritt och laktosfritt!
nötkakor
Goda nötkakor. Ett recept på glutenfria och laktosfria småkakor!
Timglas Tid: 35 min varav 2 x 8 min i ugnen
Portioner 40 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (13 g): 60 kalorier, 4 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Baka nötkakor så här:

  1. I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.

    För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.

    hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare
    Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare.
    ihopmixat
    Ihopmixat.
  2. I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).

    För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.

    tillsätter ägg
    Tillsätter ägg.
    kaksmeten blandad och klar
    Kaksmeten blandad och klar.
  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

    Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.

    kaksmeten utklickad på plåt
    Kaksmeten utklickad på plåt.
    en nöt nedtryckt i varje nötkaka
    En nöt nedtryckt i varje nötkaka.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.

    Låt nötkakorna svalna.

    nötkakor gräddas mitt i ugnen
    Nötkakorna gräddas mitt i ugnen.
    färdiggräddade nötkakor
    Färdiggräddade nötkakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.

Se även dessa recept

| Glutenfritt | Småkakor |

Kommentarer till Nötkakor

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Nadja
Ett tips är att separera äggen och vispa vitorna till ett hårt skum som man sedan vänder ner i smeten. Då flyter inte kakorna ut. 😊
✏️ Skrivet av Heike
Hej, tack så mycket för det recept. Det är super enkelt. Jag har hasselnötskärnor mal dig själv. Jag kan rekommendera det. Smakar bättre. Gör inte kakor för stora. De blir väldigt stora i ugnen. Lite smet på plåt.
✏️ Skrivet av Lotta Polfeldt
Hej! Kakorna flyter ut väldigt mycket, ser jag på bilderna. Använde du stora ägg? Jag skulle önska litet högre kakor och indrar om det är äggens storlek som gör skillnad.
✏️ Skrivet av Bj ekstrand
I stället för en nöt I mitten klica i en klick vinbärsgele, när kakorna är nästan klara den tillbasks I ugnen för någon minut.
Musmums.
✏️ Skrivet av Jeanette
Hej! Jag har nyss gjort kakorna. Mina smälte inget alls och de blev fruktansvärt GODA! Jag använde brun farin istället för stråsocker men annars följde jag receptet :)