Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare.Ihopmixat.
I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).
För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.
Näringsvärde per kaka (13 g): 59 kcal, 4 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Linnéa Elofsson
Mina favoritkakor. Tack för det pedagogiska receptet!
️ Skrivet av Nadja
Ett tips är att separera äggen och vispa vitorna till ett hårt skum som man sedan vänder ner i smeten. Då flyter inte kakorna ut. 😊
️ Skrivet av Heike
Hej, tack så mycket för det recept. Det är super enkelt. Jag har hasselnötskärnor mal dig själv. Jag kan rekommendera det. Smakar bättre. Gör inte kakor för stora. De blir väldigt stora i ugnen. Lite smet på plåt.
️ Skrivet av Lotta Polfeldt
Hej! Kakorna flyter ut väldigt mycket, ser jag på bilderna. Använde du stora ägg? Jag skulle önska litet högre kakor och undrar om det är äggens storlek som gör skillnad.
️ Skrivet av Bj ekstrand
I stället för en nöt I mitten klica i en klick vinbärsgele, när kakorna är nästan klara den tillbasks I ugnen för någon minut.
Musmums.