| Glutenfritt | Småkakor |

Nötkakor

Goda och enkla kakor med nötter, ett recept som är både glutenfritt och laktosfritt!
nötkakor
Goda nötkakor. Ett recept på glutenfria och laktosfria småkakor!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 35 min varav 2 x 8 min i ugnen
Portioner 40 st

Ingredienser:

Garnering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.

    För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.

  2. I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).

    För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.

  3. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.

    Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.

    Låt nötkakorna svalna.

Beskrivande bilder

hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare
1.1. Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare.
ihopmixat
1.2. Ihopmixat.
tillsätter ägg
2.1. Tillsätter ägg.
kaksmeten blandad och klar
2.2. Kaksmeten blandad och klar.
kaksmeten utklickad på plåt
3.1. Kaksmeten utklickad på plåt.
en nöt nedtryckt i varje nötkaka
3.2. En nöt nedtryckt i varje nötkaka.
nötkakor gräddas mitt i ugnen
4.1. Nötkakorna gräddas mitt i ugnen.
färdiggräddade nötkakor
4.2. Färdiggräddade nötkakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.