
✏️ Skrivet av
Ett tips är att separera äggen och vispa vitorna till ett hårt skum som man sedan vänder ner i smeten. Då flyter inte kakorna ut. 😊
Utrustning:
I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.
För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.
I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).
För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.
Låt nötkakorna svalna.
| Glutenfritt | Småkakor |