Nötkakor




Ingredienser:
- 200 g hasselnötkärnor
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 2 st ägg
Garnering:
- ca 50 g hasselnötkärnor


Utrustning:
- ev. matberedare
Baka nötkakor så här:
-
I matberedare: Mät upp hasselnötter, strösocker och potatismjöl i en matberedare och kör tills nötterna är fint hackade.
För hand: Hacka hasselnötterna fint och blanda med strösocker och potatismjöl i en bunke.
- 200 g hasselnötkärnor
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
Hasselnötter, strösocker, potatismjöl i matberedare. Ihopmixat. -
I matberedare: Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre tid för då kan man ha sönder äggtrådarna).
För hand: Tillsätt äggen. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.
- 2 st ägg
Tillsätter ägg. Kaksmeten blandad och klar. -
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper.
Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.
- ca 50 g hasselnötkärnor
Kaksmeten utklickad på plåt. En nöt nedtryckt i varje nötkaka. -
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200°C i 8 minuter.
Låt nötkakorna svalna.
Nötkakorna gräddas mitt i ugnen. Färdiggräddade nötkakor.
Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa. Håller sig då ca 6 månader.
| Glutenfritt | Småkakor |
Musmums.

⭐ webmaster