| Småkakor |

Strassburgare

Goda fina kakor med tradition
Strassburgare
Strassburgare - kakor
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner ca 25 st

Ingredienser:

Ev: Garnering:

  • ev. gelé, florsocker, smält choklad

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

Tips om du doppar kakorna i choklad: Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnar så lossnar de lätt. Räkna med 30 minuter till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.

glödlampa Tips:

För hand är det ganska jobbigt att spritsa så en köksmaskin med spritstillsats är att rekommendera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Kommentarer

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Sara
Tack för ett bra recept! :) Det gick utmärkt att spritsa kakorna, trots att jag använde en "vanlig" sprits. Jag vispade smeten länge vilket jag tror hjälpte.
penna Skrivet av Emelie
Hej!
Hur gör man för att spritsa ut degen/smeten? Såg att du skrev köksmaskin med spritsverktyg. Hur ser en sån ut? Jag har försökt med spritspåse (det enda jag har) och det går så trögt!
Mvh/Emelie
person Svar till Renate penna Skrivet av Susanne
Så roligt att du tycker det! Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)

Läs alla 57 kommentarer