Strassburgare

Goda fina kakor med tradition
Strassburgare
Strassburgare - kakor
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner ca 25 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka : 56 kcal

Ingredienser:

Ev: Garnering:

  • ev. gelé, florsocker, smält choklad

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

Tips om du doppar kakorna i choklad: Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnar så lossnar de lätt. Räkna med 30 minuter till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.

glödlampa Tips:

För hand är det ganska jobbigt att spritsa så en köksmaskin med spritstillsats är att rekommendera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Kommentarer till Strassburgare

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Sara
Tack för ett bra recept! :) Det gick utmärkt att spritsa kakorna, trots att jag använde en "vanlig" sprits. Jag vispade smeten länge vilket jag tror hjälpte.
penna Skrivet av Emelie
Hej!
Hur gör man för att spritsa ut degen/smeten? Såg att du skrev köksmaskin med spritsverktyg. Hur ser en sån ut? Jag har försökt med spritspåse (det enda jag har) och det går så trögt!
Mvh/Emelie
besökare Svar till Renate penna Skrivet av Susanne
Så roligt att du tycker det! Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)
penna Skrivet av Renate
Så trevligt med dina recept 😊Enkla och bra,att man misslyckas aldrig. Suverän baksida 🍪🍩
Återkommer alltid när jag vill baka.
Önskar dig En riktig God Jul 🎅🏼🎅🏼🎅🏼
besökare Svar till Mina penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Tack för att du skrev!
penna Skrivet av Mina
Jag använde receptet till min kakpistol (cookie press pa engelska) och det fungerade battre an receptet som var med pistolen och nagra andra som jag har provat:)
penna Skrivet av Malin
Duper goda kakor men smeten blev lite för fast och även om jag hade i mer smör så gick den inte ut ur spritsen. Gjorde gaffel varianten istället. Funkar fint fint att forma för hand oxå :) Roliga former till goda kakor. Tummen upp ;)
besökare Svar till yvonne pira penna Skrivet av Susanne

Det gäller att inte ta för mycket mjöl, så tänk på att inte packa mjölet när du mäter upp det. Man kan alltid tillsätta mera smör om den blir för hård. Lite vatten kan också fungera. Äggula ska det inte vara i den här typen av deg.

Sedan gäller det att man har en bra sprits och är stark i nyporna. Man kan också använda maskin, sprits finns som tillbehör till assistenten.

besökare Svar till Åsa penna Skrivet av yvonne pira
om degen är hård undrar om man kan ta en äggula då
penna Skrivet av yvonne pira
jag kommer göra s eller runda ringar som mamma gjorde strasskakor hon hade inget choklad eller gele på utan som det var bara inget florsocker över det kan man ha om man gör vaniljhorn vaniljsocker florsocker strösocker nått av dom

Läs alla 57 kommentarer

Se även dessa recept

| Småkakor |