Strassburgare

Goda fina kakor med tradition
Strassburgare
Strassburgare - kakor
Timglas Tid: 45 minuter
Portioner ca 25 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka : 56 kcal

Ingredienser:

Ev: Garnering:

  • ev. gelé, florsocker, smält choklad

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Spritsa degen med maskin eller för hand genom en krusig sprits till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. Låt svalna.

Garnering: Spritsa lite gelé på varje kaka eller sikta florsocker över dem eller doppa ena änden i smält choklad. (Jag föredrar det sista alternativet.)

Tips om du doppar kakorna i choklad: Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnar så lossnar de lätt. Räkna med 30 minuter till 2 timmar beroende på temperaturen de står i. Rekommenderad temperatur är 8-22 °C, ju svalare desto snabbare stelnar chokladen.

glödlampa Tips:

För hand är det ganska jobbigt att spritsa så en köksmaskin med spritstillsats är att rekommendera.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går utmärkt att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer till Strassburgare

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Sara
Tack för ett bra recept! :) Det gick utmärkt att spritsa kakorna, trots att jag använde en "vanlig" sprits. Jag vispade smeten länge vilket jag tror hjälpte.
✏️ Skrivet av Emelie
Hej!
Hur gör man för att spritsa ut degen/smeten? Såg att du skrev köksmaskin med spritsverktyg. Hur ser en sån ut? Jag har försökt med spritspåse (det enda jag har) och det går så trögt!
Mvh/Emelie
💬 Svar till Renate ✏️ Skrivet av Susanne
Så roligt att du tycker det! Tack så mycket! Jag önskar dig detsamma! :)
✏️ Skrivet av Renate
Så trevligt med dina recept 😊Enkla och bra,att man misslyckas aldrig. Suverän baksida 🍪🍩
Återkommer alltid när jag vill baka.
Önskar dig En riktig God Jul 🎅🏼🎅🏼🎅🏼
💬 Svar till Mina ✏️ Skrivet av Susanne
Vad bra! Tack för att du skrev!