Näringsvärde per kaka (14 g): 66 kalorier, 8 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Tänk på att inte packa decilitermåttet med mjöl när du mäter upp mjölet. Ta alltid luftiga mått, utan råge. Det bästa är att ta ett litermått när man mäter upp eller ännu hellre att väga mjölet. Tar man för mycket mjöl så blir det svårt att rulla ut, degen ramlar sönder även fast man knådat degen. Man kan då tillsätta lite vatten för att rädda degen.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa och håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Gun Jansson
Den var god och frasig
️ Skrivet av Berit Vennerholm
Superbra recept. Tack!!
️ Skrivet av Margareta
Mycket goda, knappt 20 min ugnen
️ Skrivet av Lussekatten
Om kakorna blir hårda och torra har man använt för mycket mjöl i smeten eller har man haft kakorna i ugnen några minuter för länge. Det gäller att hitta en gräddningstid som är precis lagom för sin egen ugn.
️ Skrivet av Fredrik
18-20 min i ugnen funkade inte för oss. Kakorna blev brända.10-12 minuter är nog mer lämpligt.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl