| Jäsmedel |

Bakpulver

bakpulver
Bakpulver, det vanligaste jäsmedlet som används i mjuka kakor.

pil Recept med Bakpulver

Bakpulver är ett jäsmedel som oftast används i mjuka kakor, t.ex. sockerkakor och muffins.

Bakpulver går också att använda i bröd och bullar men en stor nackdel är att bröden endast är goda nybakade. Därefter blir de snabbt torra. Fördelen med bakpulver jämfört med jäst är att det går betydligt snabbare att baka eftersom det inte behöver jäsa. Därför används bakpulver i vissa recept där kort bakningstid är det viktigaste. Ett exempel på bröd som bakas med bakpulver är scones.

Bakpulver är en blandning av bikarbonat (E500) och en syra som natriumpyrofosfat (E450) samt något ämne som motstånd mot fukt, t.ex. majsstärkelse eller potatisstärkelse. Bakpulver innehåller alltså tillsatser med e-nummer och bakpulver har även också ett eget e-nummer. Dock är dessa godkända som äkta varor då dessa tillsatser även förekommer naturligt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

Bakpulver innehåller E450 och E500. Dessa e-nummer är dock godkända som "äkta vara" eftersom dessa ämnen förekommer naturligt.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt, i rumstemperatur.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för en burk, ca 150 g

Byt ut Ersätt med:

Bakpulver kan ibland ersättas med bikarbonat. Ta då hälften så mycket bikarbonat som bakpulver. Tänk också på att bikarbonat behöver något lite surt för att fungera t.ex. filmjölk, yoghurt eller mjölk.

Måttomvandla bakpulver mellan vikt och volym

Konvertera bakpulver från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter