
⭐ webmaster
Bakpulver är ett jäsmedel som oftast används i mjuka kakor, t.ex. sockerkakor och muffins.
Bakpulver går också att använda i bröd och bullar men en stor nackdel är att bröden endast är goda nybakade. Därefter blir de snabbt torra. Fördelen med bakpulver jämfört med jäst är att det går betydligt snabbare att baka eftersom det inte behöver jäsa. Därför används bakpulver i vissa recept där kort bakningstid är det viktigaste. Ett exempel på bröd som bakas med bakpulver är scones.
Bakpulver är en blandning av bikarbonat (E500) och en syra som natriumpyrofosfat (E450) samt något ämne som motstånd mot fukt, t.ex. majsstärkelse eller potatisstärkelse. Bakpulver innehåller alltså tillsatser med e-nummer och bakpulver har även också ett eget e-nummer. Dock är dessa godkända som äkta varor då dessa tillsatser även förekommer naturligt.
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av bakpulver.
Energi: | 174 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 42 g |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1 g |
Finns i affären:
Hållbarhet och förvaring:
Pris:
Ersätt med:
Konvertera bakpulver från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Jäsmedel |
Recept på Ananastårta. En mycket god och saftig tårta med ananas, kokos och grädde. Enkel att göra.
Mycket god tårta smaksatt med Baileys & Kahlua. Enkel att göra. Smaskig chokladtårta.
Recept på banankaka - en god sockerkaka med bananer, ingefära och kanel.