Ett recept på frasiga och goda klassiska våfflor, frasvåfflor som är enkla att göra. Våfflorna innehåller inte ägg vilket bidrar till frasigheten. Bästa tipsen för att lyckas är att låta våffelsmeten stå och svälla innan man börjar grädda samt att inte glömma att vispa i smeten innan man häller smeten i våffeljärnet för varje våffla (allt detta står i receptbeskrivningen).
Våfflor utan ägg blir frasigare än våfflor med ägg. Med ägg blir våfflorna mjukare. Här finns recept på goda våfflor med ägg. Dessa våfflor kan man göra på vanligt vetemjöl om man inte vill göra fullkornsvarianten.
Hållbarhet och förvaring
Det bästa är att frysa in överblivna våfflor. Ta sedan upp dem ur frysen, bryt i bitar (de ska ej tinas) och kör i brödrost på lägsta effekt (annars kan de lätt bli brända i kanten) så får du frasiga och varma våfflor, nästan lika goda som nygräddade!
Överblivna våfflor kan också förvaras på en tallrik övertäckt med plastfolie i kylen. Hållbarhet några dagar, men frasigheten försvinner och våfflorna blir mjuka.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Livia
Fastnade på våffeljärnet fick inte av det😡👎👎👎👎👎😤😤😤😤
️ Skrivet av Pia
Toppen recept på riktigt frasiga våfflor! Rekommenderas verkligen! Det enda jag la till var att jag brynte en del av smöret för att få lite kolasmak och att jag vispade en äggvita riktigt hårt som jag sedan rörde ner i smeten precis innan jag skulle grädda. Supersmarrigt!
️ Skrivet av Britt
Jättegoda våfflor
webmaster
Svar till
Rahma
️ Skrivet av Susanne
Jag tror inte det blir bra. Däremot blir det gott att servera ovanpå färdiggräddade våfflor.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl