⭐ webmaster
Hallon- och blåbärsglass
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
- ca 125 g hallon
- ca 125 g blåbär
Utrustning:
- elvisp
- ev. glassmaskin
Gör så här:
-
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp till en pösig smet.
- 2 st ägg
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
-
Vispa grädden tjock.
- 3 dl vispgrädde
-
Tina hallon och blåbär. Mosa med en gaffel. Spara gärna några blåbär och hallon till garnering.
-
Blanda ägg- och sockersmeten med den vispade grädden och de mosade bären. Det går bra att använda elvisp på lägsta hastighet.
-
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar. Brukar ta ca 20 min.
Utan glassmaskin: Häll i en plastburk och ställ in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen de första 2 timmarna.
Vid servering: Garnera gärna med blåbär och hallon. Om glassen stått i frysen länge, låt den gärna stå i kylskåp någon timme innan servering eller i rumstemperatur 20 min så den tinar lite och blir lite mjukare.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Hållbarhet och förvaring:
| Blåbärsrecept | Efterrätter | Glass | Glutenfritt |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
Vad tycker du blir skillnad på värmd smet och inte ?
⭐ webmaster