Hallonglass

Mycket enkelt glassrecept på hallonglass utan krångel och glassen blir så god! När man gör hemgjord glass med riktiga råvaror inser man hur glass ska smaka!
hallonglass med hallon
Tid: Med glassmaskin ca 40 min, utan glassmaskin ca 4 timmar, varav 10 min jobb
6 portioner

Ingredienser:

Glass:

Ev: Servering:

  • ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Låt hallonen tina helt eller halvt.

    Mixa hallonen till en slät smet.

    • 250 g hallon frysta eller färska
    instruktion steg 1.1 hallonglass
    Halvtinade hallon.
    instruktion steg 1.2 hallonglass
    Mixade hallon.
  2. Vispa grädden medelhårt.

    instruktion steg 2 hallonglass
    Vispad grädde.
  3. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker.

    instruktion steg 3.1 hallonglass
    Ägg, florsocker, vaniljsocker.
    instruktion steg 3.2 hallonglass
    Vispa.
  4. Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden.

    instruktion steg 4.1 hallonglass
    Tillsätt grädde och hallon.
    instruktion steg 4.2 hallonglass
    Blanda.
  5. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme.

    instruktion steg 5.1 hallonglass
    I glassmaskin.
    instruktion steg 5.2 hallonglass
    Färdig hallonglass.
  6. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut!

    • ev. ca 100 g hallon frysta eller färska

Läs gärna:

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (117 g): 250 kalorier, 9 g kolhydrater, 22 g fett, 4 g protein, 2 g fibrer

Tips & tricks

Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten.

Planeringstips

Glassen kan göras flera månader i förväg och förvaras i frysen.

Hållbarhet och förvaring

Glassen håller sig minst 6 månader i frysen.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Ola
Köpta hallon är syrligare. Hur mycket socker ska jag ha om jag köper hallon?
Skrivet av susanne
hmmmm kan man byta ägg med nåt annat


jag är allergisk
Skrivet av Moa
Jag hade ett paket med frysta hallon så när jag tog ut dem ur frysen kavlade jag lite på påsen, när de är frysta går de sönder mycket lättare, :). Jag vill inte ha hela hallon i utan tycker det är godare när de är i småbitar, :).
Svar till Linda Skrivet av Susanne

Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.

När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.

Kul att du gillar min receptsajt! ;)

Skrivet av Linda
Glassen vart riktigt god, men skulle nog önska en mindre gräddig smak. Hur kan jag göra då? När man vispar grädden, ska den vara ganska lös eller lite tjockare?
Tack för en fin sida förresten! :)

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest