
jag är allergisk
Utrustning:
Låt hallonen tina helt eller halvt.
Mixa hallonen till en slät smet.
Vispa grädden medelhårt.
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker.
Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden.
Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme.
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut!
| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | Sommarmat |
Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.
När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.
Kul att du gillar min receptsajt! ;)