| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | Sommarmat |

Hallonglass

Mycket enkelt glassrecept på hallonglass utan krångel och glassen blir så god! När man gör hemgjord glass med riktiga råvaror inser man hur glass ska smaka!
hallonglass med hallon
Superenkelt recept på hallonglass. Så gott med hemgjord hallonglass med äkta råvaror.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: Med glassmaskin ca 40 min, utan glassmaskin ca 4 timmar, varav 10 min jobb
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Glass:

Ev: Servering:

  • ev. ca 100 g hallon frysta eller färska
laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Låt hallonen tina helt eller halvt.

    Mixa hallonen till en slät smet.

  2. Vispa grädden medelhårt.

  3. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker.

  4. Blanda ihop äggsmeten med de mixade hallonen och vispade grädden.

  5. Med glassmaskin: Häll smeten i glassmaskinen och kör tills maskinen tycker den är klar.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om var 30:e minut de första två timmarna. Frys ytterligare minst 1 timme.

  6. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Om du har frysta hallon låt även dessa tina. Tippa upp glassen i en form eller på ett fat. Lägg hallonen över glassen. Servera! Ät och njut!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 hallonglass
1.1. Halvtinade hallon.
instruktion steg 1.2 hallonglass
1.2. Mixade hallon.
instruktion steg 2 hallonglass
2. Vispad grädde.
instruktion steg 3.1 hallonglass
3.1. Ägg, florsocker, vaniljsocker.
instruktion steg 3.2 hallonglass
3.2. Vispa.
instruktion steg 4.1 hallonglass
4.1. Tillsätt grädde och hallon.
instruktion steg 4.2 hallonglass
4.2. Blanda.
instruktion steg 5.1 hallonglass
5.1. I glassmaskin.
instruktion steg 5.2 hallonglass
5.2. Färdig hallonglass.

relaterade artiklar Läs gärna:

glödlampa Tips:

Vill man att glass-smeten ska bli ännu fluffigare så kan man dela äggen och vispa äggvitorna för sig och vända ner i glass-smeten.

planera Planeringstips:

Glassen kan göras flera månader i förväg och förvaras i frysen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig minst 6 månader i frysen.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  susanne  
hmmmm kan man byta ägg med nåt annat


jag är allergisk
   kommentar  Skrivet av  Moa  
Jag hade ett paket med frysta hallon så när jag tog ut dem ur frysen kavlade jag lite på påsen, när de är frysta går de sönder mycket lättare, :). Jag vill inte ha hela hallon i utan tycker det är godare när de är i småbitar, :).
 svar  Svar till  Linda    kommentar  Skrivet av  Susanne  

Du kan ersätta hälften av grädden med turkisk yoghurt. Eftersom grädde får större volym när man vispar den kan du gärna ta lite mer turkisk yoghurt än volymen grädde du ersätter. Kanske ungefär 1.5 gånger mer.

När du vispar grädden kan du vispa den lite lösare. Men det är inte jättenoga.

Kul att du gillar min receptsajt! ;)

   kommentar  Skrivet av  Linda  
Glassen vart riktigt god, men skulle nog önska en mindre gräddig smak. Hur kan jag göra då? När man vispar grädden, ska den vara ganska lös eller lite tjockare?
Tack för en fin sida förresten! :)
   kommentar  Skrivet av  cia  
Glassen var jättegod det finns inget mer att säga =).

Skriv och läs alla 20 kommentarer