Enkel glass

Svårare än så här behöver det inte vara att göra egen glass! Mycket enkelt recept på glass som du gör med smaksatt vispgrädde eller vaniljvisp. Det är bara att vispa grädden och smaksätta den eller vispa vaniljvispen och ev. röra i någon smaksättning och sedan frysa in! Detta recept kan varieras i det oändliga med olika smaksättningar!
enkel glass
Jag gjorde receptet med vispgrädde, utan extra smaksättning (förutom vaniljsockret) och serverade med hallon och min hemgjorda chokladsås.
Timglas Tid: 10 min + 4 timmar i frysen
Portioner 1 liter glass (ca 4 portioner)

Ingredienser:

Ev: Smaksättning:

Ev: Tillbehör vid servering:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Med vaniljvisp: Vispa vaniljvispen tjock. (Tänk på att vaniljvisp innehåller diverse tillsatser, läs innehållsförteckningen. Gör receptet med vispgrädde om du inte gillar tillsatser.)

    Med vispgrädde: Vispa grädden medelhårt med elvisp. Vispa ner florsocker och vaniljsocker så det blir blandat.

    instruktion steg 1.1 enkel glass
    Vispad grädde.
    instruktion steg 1.2 enkel glass
    Florsocker, vaniljsocker.
    instruktion steg 1.3 enkel glass
    Blanda.
  2. Blanda ner eventuell smaksättning.

  3. Med glassmaskin: Sätt igång glassmaskinen. Häll i glass-smeten och kör tills glassen är klar. Frys sedan in den eller ät direkt.

    Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en plastburk. Låt stå i frysen ca 4 timmar. Ta ut och rör om var 20:e minut de första 2 timmarna.

    instruktion steg 3.1 enkel glass
    Med glassmaskin.
    instruktion steg 3.2 enkel glass
    Frys in i plastburk.
  4. Låt glass som stått länge i frysen tina 1-2 timmar i kylskåp före servering.

    Servera glassen som den är eller med goda tillbehör.

    instruktion steg 4 enkel glass
    Serverad med chokladsås och hallon.

servera Serveringstips:

Låt tina ca 30 minuter i rumstemperatur eller 1-2 timmar i kylskåp före servering.

LCHF LCHF Tips:

Söta med sötningsmedel istället för florsocker och ta vaniljpulver istället för vaniljsocker (ungefär halva mängden).

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Vaniljvisp innehåller flera olika tillsatser, så gör detta recept med äkta vispgrädde om du vill undvika tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i frysen, håller sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass | Glutenfritt | Sommarmat |

Kommentarer till Enkel glass

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till hej ✏️ Skrivet av Susanne
Lite mer än dubbelt så mycket.
✏️ Skrivet av hej
Hej! Om man vispar upp ett paket vaniljvisp (2,5 dl brukar det väl vara?) hur mycket glass blir det då? Med andra ord hur mycket större blir vaniljvispen när den är uppvispad? :)
✏️ Skrivet av Anna
Supergott jag gjorde dubbelsatts och blandade ner lite oboj pulver, nougat likör och massa klickar av Nutella så de blev lite som B&J. Glassen blev super god
REKOMENDERAS STARKT!!
💬 Svar till Lisabet ✏️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte det är svårare än så. Dock behövs kanske lite mer socker (mindre utspädd saft) än när man dricker saften eftersom det inte smakar lika sött när det är fruset.
💬 Svar till susnet ✏️ Skrivet av Lisabet
Tack! Jag hade aldrig tänkt att det skulle vara så enkelt! =D
Jag trodde att man skulle ha något speciellt så att till exempel saften inte sjunker ner i formen så att det bara smakar saft vid en del ställen. Men jag tror det blir bra ändå! Tack =D