Rabarberglass

Mycket gott och enkelt recept på rabarberglass som du enkelt gör genom att smälta rabarber och blanda med en glass-smet. Bäst resultat fås med glassmaskin.
rabarberglass
Rabarberglass serverad med mandelflarn. Gott och enkelt recept på glass med sötsyrlig smak.
Timglas Tid: 15 minuters jobb och ca 20 min med glassmaskin eller 4 timmar i frysen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 314 kcal

Ingredienser:

Smält rabarber:

Glass:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Skär rabarber i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull.

    • 300 g 2-3 stjälkar (2-3 stjälkar) rabarber
    instruktion steg 1.1 rabarberglass
    Rabarber i skivor.
    instruktion steg 1.2 rabarberglass
    Rabarberskivor i kastrull.
  2. Häll på sockret och vattnet och låt koka upp. Sänk värmen.

    Låt rabarbern koka i vattnet och sin egen vätska (som sipprar ut när rabarbern blir varm) tills den blir mjuk och går sönder. Koka på svag värme. Rör gärna med en sked när rabarbern blivit mjuk - så går den sönder fortare. Detta tar ca 10 minuter.

    instruktion steg 2.1 rabarberglass
    Socker.
    instruktion steg 2.2 rabarberglass
    Koka på svag värme.
    instruktion steg 2.3 rabarberglass
    Färdigsmält rabarber.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna. (Om du vill påskynda avsvalningen, ställ kastrullen i kallt vatten i diskhon.) När rabarbern är ljummen, ställ gärna in den i kylskåp så den svalnar ytterligare innan den blandas med glass-smeten. I rumstemperatur tar det ca 30 min för rabarbern att svalna så att den blir ljummen. Låt den gärna stå i kylen 30 minuter efter det så att den blir ännu kallare.

    instruktion steg 3 rabarberglass
    Smält avsvalnad rabarber.
  4. Knäck äggen och tillsätt florsocker. Vispa till en fluffig smet.

    instruktion steg 4.1 rabarberglass
    Ägg och florsocker.
    instruktion steg 4.2 rabarberglass
    Fluffig smet.
  5. Vispa grädden. Tillsätt den vispade grädden, turkiska yoghurten och kanelen. Blanda till en jämn smet, för hand eller med elvisp.

    instruktion steg 5.1 rabarberglass
    Grädde, yoghurt och kanel.
    instruktion steg 5.2 rabarberglass
    Glass-smet.
  6. Tillsätt den smälta och avsvalnade rabarbern. Blanda till en jämn smet.

    instruktion steg 6.1 rabarberglass
    Tillsätt smält rabarber.
    instruktion steg 6.2 rabarberglass
    Blanda.
  7. Med glassmaskin: Kör i glassmaskin och ät direkt eller frys in.

    Utan glassmaskin: Häll smeten i en plastburk med lock och ställ in i frysen. Låt stå i frysen 1 timme. Rör sedan om 1 gång per halvtimme 4 gånger med en gaffel. Detta gör att glassen blir mindre isig eftersom man förstör iskristallerna när man rör om. Man kan också öka andelen grädde och minska yoghurten med samma mängd för att få mera gräddig, mjukare och mindre isig glass. Problemet med isig glass slipper man om man använder glassmaskin eftersom den rör om hela tiden under infrysningen. Glassen bör stå i frysen i minst 4 timmar.

    instruktion steg 7.1 rabarberglass
    Med glassmaskin.
    instruktion steg 7.2 rabarberglass
    Färdig rabarberglass.

relaterade artiklar Läs gärna:

servera Serveringstips:

Tina glass som stått i frysen minst 30 minuter i rumstemperatur före servering. Servera gärna med mandelflarn eller havreflarn. Ställ gärna in serveringsglasen eller faten i frysen en stund före servering så smälter det inte lika mycket.

GI GI Tips:

Ju mindre socker du har i desto lägre GI.

byt ut Variationstips:

Man kan variera mängden grädde och yoghurt som man tycker. Utan glassmaskin blir glassen bättre med mer grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Glassen håller sig i frysen i åtminstone 6 månader.

Kommentarer till Rabarberglass

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Jie
Hej!
Tänker att prova receptet. Kan man använda filmjölk istället för turkisk yought?
besökare Svar till Harriet penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för tipset! :)
penna Skrivet av Harriet
Supergod! Tog 1del jordgubbar o 2delar rabarber, gick mycket bra. Gästerna älskade den :-) !
besökare Svar till Charlotta penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat men det borde gå! Skriv gärna om du provar hur det blev!
penna Skrivet av Charlotta
Undrar om man kan använda krusbär istället för
rabarber..??
penna Skrivet av Carina i Skövde
Detta är den godaste glassen jag vet. Kan inte vara utan den i frysen. Jag fryser alltid in 300 gr rabarber i en påse för att kunna göra mer glass.
penna Skrivet av Ellinor
Hej!

Fick massor med komplimanger för glassen. Serverade den på midsommar med maränger och jordgubbar, mums!

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glass | Glutenfritt |