Smält rabarber i yoghurt med mandelfras
Mycket gott recept på en efterrätt med rabarber där syrligt och mjukt möter sött och krispigt.

Tid: 20 minuter
Mängd: 2 ganska stora portioner
Ingredienser:
Smält rabarber:
Mandelfras:
Yoghurt:
- 2 dl turkisk yoghurt 10%
Glutenfritt - Använd glutenfria havregryn eller byt ut dem mot t.ex. mandelspån.
Vegetariskt
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (209 g): 439 kcal, 32 g kolhydrater, 30 g fett, 9 g protein
Planeringstips
Smält rabarber och mandelfraset kan förberedas. Förvara i rumstemperatur (eller kylskåp) fram till servering, men blir godast om det är rumstempererat ihop med den kalla yoghurten när det serveras. Servera direkt efter att du lagt ihop det med yoghurten för att bibehålla krispigheten.
️ Skrivet av
Jag har sett att det numer finns rabarber i frysdisken.Kan vara bra att veta.Om man inte har tillgång till dom nu på vintern.

webmaster
️ Skrivet av
Svar till "Undrar": Det går bra med äpple, men istället för att "smälta", så skär äpplen i skivor och stek dem i smör i en stekpanna.
️ Skrivet av
Kan man göra det här receptet med äpplen istället? Hittar inga rabarber nu på vintern?
️ Skrivet av
använd hermesetas istället så blir det mindre kolhyderater.

webmaster
️ Skrivet av
Svar till Anna: Du kan äta den direkt eller låta rabarbern svalna några minuter. Det viktiga är att man äter direkt efter att man lagt upp blandningen i glasen eftersom yoghurten är kall.