webmaster
Rabarberpaj med mandeltäcke
Mycket god och enkel rabarberpaj med gott mandeltäcke. Mandeltäcket går snabbt och enkelt att göra med elvisp.
Tid: 40 min varav 25 min i ugnen
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 400 g (2-3 stjälkar) rabarber
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk kanel
Täcke:
- 150 g mandelmassa
- 75 g smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,75 dl vetemjöl
- eller 0,75 dl potatismjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 st (litet) ägg
Servering:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 4 portioner vaniljsås
- ev. 4 portioner vaniljglass
Glutenfritt - Välj potatismjöl i täcket.
Vegetariskt
Utrustning:
- ev. elvisp
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (211 g): 523 kcal, 51 g kolhydrater, 31 g fett, 8 g protein, 5 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Överbliven rabarberpaj kan förvaras i kylskåp minst 5 dygn. Servera ljummen. Går bra att värma i mikro.
webmaster
Svar till
Nancy Nguyen
️ Skrivet av
Ja det tror jag går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av
Kan man använda frysta rabarber till rabarber pajen?
webmaster
Svar till
Birit
️ Skrivet av
Jag hade inte det problemet, men om man tar en större form än den jag brukar använda så är det klart att då blir smeten mer utbredd och tunnare och då är det lättare att rabarberbitarna fastnar. Så ett tips är att ta en mindre form. Min form är oval men en form på ca 15x20 cm eller en rund form ca 20 cm i diameter kan kanske vara lagom. Hur stor form använde du?
️ Skrivet av
Svårt att breda ut smeten, all rabarber fastnade på slickepotten eller andra hjälpmedel jag använde för att breda ut.
️ Skrivet av
Jättegod paj, enkel och snabb att göra. Dessutom glutenfri.