
⭐ webmaster
Utrustning:
Skölj och skala rabarbern. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg rabarberskivorna i en ugnsfast form. Strö över strösocker, potatismjöl och kanel.
(Formen jag använder på bilden är 18 cm i diameter.)
Mät upp mandelmassa, smör, vaniljsocker, vetemjöl och kokosflingor. Låt gärna stå framme en stund i rumstemperatur så smöret blir mjukt (och även mandelmassan om du förvarat den i kylskåp).
Använd gärna elvisp med vispar och kör till en jämn smet.
Tillsätt ägg. Använd elvispen igen och vispa till en jämn smet.
Klicka ut smeten ovanpå rabarbern och bred ut den.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20-25 minuter tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
Låt gärna rabarberpajen svalna ca 15 minuter innan du serverar.
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Glutenfritt | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |