| Efterrätter | Sommarmat |

Rabarberknäckpaj

Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.
rabarberknäckpaj
Mycket god rabarberknäckpaj - syrlig rabarber med ett knäckigt täcke, serverad med vispad grädde.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 65 min varav 50 min i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.

    Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)

  2. Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.

  3. Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.

  4. Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    Rör om till en jämn smet.

  5. Fördela smeten över rabarberbitarna.

  6. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.

  7. Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rabarberknäckpaj
1. Smord pajform.
instruktion steg 2.1 rabarberknäckpaj
2.1. Rabarber i ca 2 cm bitar.
instruktion steg 2.2 rabarberknäckpaj
2.2. Rabarberbitar i pajformen.
instruktion steg 3.1 rabarberknäckpaj
3.1. Smör, grädde, sirap.
instruktion steg 3.2 rabarberknäckpaj
3.2. Blanda.
instruktion steg 4.1 rabarberknäckpaj
4.1. Tillsätt torra ingredienserna.
instruktion steg 4.2 rabarberknäckpaj
4.2. Blanda.
instruktion steg 5 rabarberknäckpaj
5. Häll smeten över rabarbern.
instruktion steg 6 rabarberknäckpaj
6. I ugnen, nästan klar.
instruktion steg 7.1 rabarberknäckpaj
7.1. Färdiga rabarberknäckpajen.
instruktion steg 7.2 rabarberknäckpaj
7.2. En bit rabarberknäckpaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Maria  
Hej! Undviker vete, kan man ersätta med tex potatismjöl? Tacksam för råd.
   kommentar  Skrivet av  birgitta  
Denna paj, verkar så god o enkel, så den måste jag prova att göra, vore tacksam att få era recept på min e-post om det är möjligt, för alla recept verkar toppen fina
 svar  Svar till  Renee    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag vet faktiskt inte, har inte provat att frysa in den. Jag antar att du menar när den är färdiggräddad. Jag skulle gissa på att det går bra att frysa in den. Skriv gärna hur det blev om du provar!
   kommentar  Skrivet av  Renee  
Går den att frysa in?