
Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
Utrustning:
Sätt ugnen på 150°C.
Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)
Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.
Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.
Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör om till en jämn smet.
Fördela smeten över rabarberbitarna.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.
Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Sommarmat |