| Efterrätter | Sommarmat |

Rabarberknäckpaj

Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.
rabarberknäckpaj
Mycket god rabarberknäckpaj - syrlig rabarber med ett knäckigt täcke, serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 65 min varav 50 min i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Serveringsförslag:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.

    Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)

  2. Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.

  3. Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.

  4. Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    Rör om till en jämn smet.

  5. Fördela smeten över rabarberbitarna.

  6. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.

  7. Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 rabarberknäckpaj
1. Smord pajform.
instruktion steg 2.1 rabarberknäckpaj
2.1. Rabarber i ca 2 cm bitar.
instruktion steg 2.2 rabarberknäckpaj
2.2. Rabarberbitar i pajformen.
instruktion steg 3.1 rabarberknäckpaj
3.1. Smör, grädde, sirap.
instruktion steg 3.2 rabarberknäckpaj
3.2. Blanda.
instruktion steg 4.1 rabarberknäckpaj
4.1. Tillsätt torra ingredienserna.
instruktion steg 4.2 rabarberknäckpaj
4.2. Blanda.
instruktion steg 5 rabarberknäckpaj
5. Häll smeten över rabarbern.
instruktion steg 6 rabarberknäckpaj
6. I ugnen, nästan klar.
instruktion steg 7.1 rabarberknäckpaj
7.1. Färdiga rabarberknäckpajen.
instruktion steg 7.2 rabarberknäckpaj
7.2. En bit rabarberknäckpaj.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

penna Skrivet av Maria
Hej! Undviker vete, kan man ersätta med tex potatismjöl? Tacksam för råd.
penna Skrivet av birgitta
Denna paj, verkar så god o enkel, så den måste jag prova att göra, vore tacksam att få era recept på min e-post om det är möjligt, för alla recept verkar toppen fina
person Svar till Renee penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte, har inte provat att frysa in den. Jag antar att du menar när den är färdiggräddad. Jag skulle gissa på att det går bra att frysa in den. Skriv gärna hur det blev om du provar!

Läs alla 4 kommentarer