Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
Rabarberknäckpaj
Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.

Tid: 65 min varav 50 min i ugnen
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
- ca 400 g rabarber
- 125 g smör
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 6 portioner vaniljglass
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Ugn:
- 150 °C i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (160 g): 427 kcal, 53 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.
️ Skrivet av
Jättegod! Fick 10/10 av gästerna.
Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
Godaste knäckiga paj jag gjort. Kommer fortsätta göra denna hädanefter.
️ Skrivet av
Jag testade med tinade rabarber från frysen. Inte så bra då rabarbern släppte mycket vätska så pajen blev riktigt blöt.
Med nästa strödde jag på rejält med potatismjöl (och lite farinsocker) på rabarbern. Mycket bättre. Mycket av smaken finns ju i rabarbervätskan (vatten och oxalsyra).
Detta har verkligen blivit min favoritrabarberpaj. Jag gillar många av dina andra recept också.
Med nästa strödde jag på rejält med potatismjöl (och lite farinsocker) på rabarbern. Mycket bättre. Mycket av smaken finns ju i rabarbervätskan (vatten och oxalsyra).
Detta har verkligen blivit min favoritrabarberpaj. Jag gillar många av dina andra recept också.

webmaster
Svar till
Bo Sandström
️ Skrivet av
Kul att du tyckte om den och tack för bra tips med nektariner och superbra att veta att det blev bra med glutenfritt mjöl också!
️ Skrivet av
Verkligen god. Gjorde den första med rabarber, till nästa använde jag syrliga nektariner. Lika god. Använde glutenfritt mjöl (Lailas blå) då min hustru inte tål gluten. Inget problem.
️ Skrivet av
Jättegod knäckig o lagom söt och vaniljglass till