Rabarberknäckpaj

Otroligt god och enkel rabarberpaj med knäcktäcke. Syrlig mjuk rabarber med sött knäckigt täcke är en fin kombination. Att rabarberknäckpajen dessutom är så enkel att göra är ett stort plus.
rabarberknäckpaj
Mycket god rabarberknäckpaj - syrlig rabarber med ett knäckigt täcke, serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 65 min varav 50 min i ugnen
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (160 g): 427 kalorier, 53 g kolhydrater, 21 g fett, 4 g protein, 3 g fibrer

Ingredienser:

Serveringsförslag:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°C.

    Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)

    instruktion steg 1 rabarberknäckpaj
    Smord pajform.
  2. Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.

    instruktion steg 2.1 rabarberknäckpaj
    Rabarber i ca 2 cm bitar.
    instruktion steg 2.2 rabarberknäckpaj
    Rabarberbitar i pajformen.
  3. Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.

    instruktion steg 3.1 rabarberknäckpaj
    Smör, grädde, sirap.
    instruktion steg 3.2 rabarberknäckpaj
    Blanda.
  4. Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    Rör om till en jämn smet.

    instruktion steg 4.1 rabarberknäckpaj
    Tillsätt torra ingredienserna.
    instruktion steg 4.2 rabarberknäckpaj
    Blanda.
  5. Fördela smeten över rabarberbitarna.

    instruktion steg 5 rabarberknäckpaj
    Häll smeten över rabarbern.
  6. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.

    instruktion steg 6 rabarberknäckpaj
    I ugnen, nästan klar.
  7. Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.

    instruktion steg 7.1 rabarberknäckpaj
    Färdiga rabarberknäckpajen.
    instruktion steg 7.2 rabarberknäckpaj
    En bit rabarberknäckpaj.

Tips

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven paj i kylen där den håller sig bra minst en vecka. Går bra att värma upp igen till ljummen i ugn eller mikro.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Nils
Väldigt god men kalla den inte knäckigt. Toskakaka är knäckigt
✏️ Skrivet av Maria
Hej! Undviker vete, kan man ersätta med tex potatismjöl? Tacksam för råd.
✏️ Skrivet av birgitta
Denna paj, verkar så god o enkel, så den måste jag prova att göra, vore tacksam att få era recept på min e-post om det är möjligt, för alla recept verkar toppen fina
💬 Svar till Renee ✏️ Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte, har inte provat att frysa in den. Jag antar att du menar när den är färdiggräddad. Jag skulle gissa på att det går bra att frysa in den. Skriv gärna hur det blev om du provar!
✏️ Skrivet av Renee
Går den att frysa in?