
Rabarberknäckpaj




Ingredienser:
- ca 400 g rabarber
- 125 g smör
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 6 portioner vaniljglass

Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 150°C.
Smörj en pajform ca 25 cm i diameter med smör. (Låt smöret bli rumsvarmt och använd gärna slickepott så går det snabbt att smörja utan kladd.)
Smord pajform. -
Skölj och skala rabarbern. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i den smorda pajformen.
- ca 400 g rabarber
Rabarber i ca 2 cm bitar. Rabarberbitar i pajformen. -
Mät upp smör, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Smält på svag värme och rör om när smöret smält.
- 125 g smör
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ljus sirap
Smör, grädde, sirap. Blanda. -
Tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör om till en jämn smet.
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Tillsätt torra ingredienserna. Blanda. -
Fördela smeten över rabarberbitarna.
Häll smeten över rabarbern. -
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god.
I ugnen, nästan klar. -
Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t.ex. med vispad grädde eller vaniljglass.
- ev. 3 dl vispgrädde
- ev. 6 portioner vaniljglass
Färdiga rabarberknäckpajen. En bit rabarberknäckpaj.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Sommarmat |




⭐ webmaster
