
Perfect, på igår rabarber kräm.
Tack jätte så mycket. All passa och fungerar. Super och Perfect recepten.se
Också, nu ska prova igen rabarber kräm.
God!
Utrustning:
Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.
Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.
(Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)
Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.
Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |