Baka min mycket goda rabarberpaj, en klassiker som jag gör ofta! Ett enkelt recept på smulpaj med kokosflingor (eller havregryn) i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).
Näringsvärde per portion (169 g): 524 kalorier, 55 g kolhydrater, 31 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Kjell Wiberg
Hej
Gjorde rabarberpajen i dag. Hoppas det blir bra.
Fick inte till smuldegen bra, gjorde den i maskinen
Fick en känsla att det var för mycket smör i receptetVi
Vi får smaka på pajen i kväll. Den är säkert god.
Mvh Kjell Wiberg
️ Skrivet av Maria
Det här är den absolut godaste rabarberpajen! Brukar servera med vaniljsås eller vaniljglass och t o m de som hävdar att de inte brukar tycka om rabarberpaj tar en bit till! (Jag lägger de skurna rabarberna i en bunke tillsammans med potatismjölet och sockret en stund innan). Supergott!
️ Skrivet av Martin
Tack så mycket för receptet gjorde en paj till familjen och det gillades
Allt gott
️ Skrivet av Edilea
Super gott smulpaj rabarber! 💖
️ Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl