Rabarberpaj - recept med kokos

Min mycket goda rabarberpaj som jag gör ofta! Enkelt recept på smulpaj med rabarber och kokosflingor i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
rabarberpaj
Min goda rabarberpaj, en smulpaj med rabarber. God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 6 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion : 530 kcal

Ingredienser:

Smuldeg:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Baka rabarberpaj så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).

    smöret i mindre bitar
    Smöret i mindre bitar.
  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor
    Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor.
    rabarberskivor i pajform
    Rabarberskivor i pajform.
  3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

    (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

    strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern
    Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern.
    kanel på rabarbern
    Med kanel på rabarbern.
  4. Smuldeg:

  5. Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.

    Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.

    ingredienser till smuldegen
    Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor.
    färdig smuldeg
    Färdig smuldeg.
  6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

    fördela smuldegen
    Fördela smuldegen.
  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
  8. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    färdig smulpaj med rabarber
    Färdig smulpaj med rabarber.
    rabarberpaj serverad med vispad grädde
    Rabarberpaj serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.

Kommentarer till Rabarberpaj

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.
penna Skrivet av Lotta Nilsson
Måste bara säga, vilken underbar hemsida. Kommer att använda mig av dina recept o slänga alla mina kokböcker. Vem behöver dem? Fantastiska recept och beskrivningen hur tillagningen går till är ju guld värt. Tack!!
besökare Svar till Em penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
penna Skrivet av Em
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.
besökare Svar till Nina penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Trevligt att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Nina
Det är så enkelt o göra rabarberpaj det tog en kvart timme från början tills det i ugnen tusen tack för god o enkel receptet.
besökare Svar till Ewa stolth penna Skrivet av Susanne
Vad bra! Varsågod! :)
penna Skrivet av Ewa stolth
Jätte god och lätt att göra, tack
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Låter gott! Tack för att du skrev! :)
penna Skrivet av Emma
Såå god. Kunde inte bestämma mig om jag skulle ta havregryn eller kokos så jag tog hälften av varje. Så gott blev det.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |