| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |

Rabarberpaj

Min mycket goda rabarberpaj som jag gör ofta! Enkelt recept på smulpaj med rabarber och kokosflingor i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
rabarberpaj
Min goda rabarberpaj, en smulpaj med rabarber. God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).

  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

  3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

    (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

  4. Smuldeg:

  5. Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.

    Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.

  6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

  8. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

smöret i mindre bitar
1. Smöret i mindre bitar.
rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor
2.1. Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor.
rabarberskivor i pajform
2.2. Rabarberskivor i pajform.
strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern
3.1. Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern.
kanel på rabarbern
3.2. Med kanel på rabarbern.
ingredienser till smuldegen
4.1. Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor.
färdig smuldeg
4.2. Färdig smuldeg.
fördela smuldegen
5. Fördela smuldegen.
grädda i ugnen
6. Grädda i ugnen.
färdig smulpaj med rabarber
7.1. Färdig smulpaj med rabarber.
rabarberpaj serverad med vispad grädde
7.2. Rabarberpaj serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.

Kommentarer till Rabarberpaj

Skriv en kommentarer

  penna Skrivet av Lotta Nilsson  
Måste bara säga, vilken underbar hemsida. Kommer att använda mig av dina recept o slänga alla mina kokböcker. Vem behöver dem? Fantastiska recept och beskrivningen hur tillagningen går till är ju guld värt. Tack!!
  person Svar till Em   penna Skrivet av Susanne  
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
  penna Skrivet av Em  
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.

Läs alla 102 kommentarer