| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |

Rabarberpaj smulpaj

Min mycket goda rabarberpaj som jag gör ofta! Enkelt recept på smulpaj med med rabarber och kokosflingor i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
rabarberpaj
Min goda rabarberpaj, en smulpaj med rabarber. God smuldeg med kokosflingor eller havregryn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Ev: Serveringsförslag:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt tillbehör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

  3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

    (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

  4. Smuldeg:

  5. Mät upp smör, vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke.

    Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp.

  6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

  8. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivande bilder

rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor
2.1. Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor.
rabarberskivor i pajform
2.2. Rabarberskivor i pajform.
strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern
3.1. Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern.
kanel på rabarbern
3.2. Med kanel på rabarbern.
ingredienser till smuldegen
4.1. Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor.
färdig smuldeg
4.2. Färdig smuldeg.
fördela smuldegen
5. Fördela smuldegen.
grädda i ugnen
6. Grädda i ugnen.
färdig smulpaj med rabarber
7.1. Färdig smulpaj med rabarber.
rabarberpaj serverad med vispad grädde
7.2. Rabarberpaj serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.

Kommentera receptet på Rabarberpaj smulpaj

Skriv och läs alla 89 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Em    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om rabarberpajen! Ett tips om din ugn bränner allt är att sänka temperaturen generellt och kanske även grädda lite lägre ner i ugnen. Troligtvis är din ugn för varm, alltså ugnen blir varmare än de grader du ställt in. Har du en termometer som tål ugnstemperaturer kan du kontrollera detta och på så vis även justera så att det blir rätt när du gör olika recept. Annars fungerar det ju ofta med folie också, men om du vill komma till rätta med problemet så är detta ett tips. :)
   kommentar  Skrivet av  Em  
Super enkelt & så gott ☺️
Men jag använde inte 400g rabarber utan ca 280-300 g sen tog jag hälften kokos och hälften havregryn tog även lite kokos ovanpå smuldegen innan den åkte in i ugnen. Då min ugn har en tendens att bränna de mesta la jag folie över 10 min innan den var klar och fick en perfekt gyllenbrun färg.
 svar  Svar till  Nina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Varsågod! Trevligt att du gillar receptet! :)

Skriv och läs alla 89 kommentarer

Se även dessa recept