Rabarberpaj

Baka min mycket goda rabarberpaj, en klassiker som jag gör ofta! Ett enkelt recept på smulpaj med kokosflingor (eller havregryn) i smuldegen. Extra gott blir det med kanel på rabarbern.
rabarberpaj
Tid: 40 minuter
6 portioner

Ingredienser:

Smuldeg:

Ev: Serveringsförslag:

Laktosfritt - Välj laktosfritt smör och servera med laktosfritt tillbehör.
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).

    smöret i mindre bitar
    Smöret i mindre bitar.
  2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor
    Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor.
    rabarberskivor i pajform
    Rabarberskivor i pajform.
  3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

    (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

    strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern
    Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern.
    kanel på rabarbern
    Med kanel på rabarbern.
  4. Smuldeg:

  5. Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.

    Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.

    ingredienser till smuldegen
    Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor.
    färdig smuldeg
    Färdig smuldeg.
  6. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

    fördela smuldegen
    Fördela smuldegen.
  7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

    grädda i ugnen
    Grädda i ugnen.
  8. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

    färdig smulpaj med rabarber
    Färdig smulpaj med rabarber.
    rabarberpaj serverad med vispad grädde
    Rabarberpaj serverad med vispad grädde.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (169 g): 524 kalorier, 55 g kolhydrater, 31 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Kjell Wiberg
Hej
Gjorde rabarberpajen i dag. Hoppas det blir bra.
Fick inte till smuldegen bra, gjorde den i maskinen
Fick en känsla att det var för mycket smör i receptetVi
Vi får smaka på pajen i kväll. Den är säkert god.
Mvh Kjell Wiberg
Skrivet av Maria
Det här är den absolut godaste rabarberpajen! Brukar servera med vaniljsås eller vaniljglass och t o m de som hävdar att de inte brukar tycka om rabarberpaj tar en bit till! (Jag lägger de skurna rabarberna i en bunke tillsammans med potatismjölet och sockret en stund innan). Supergott!
Skrivet av Martin
Tack så mycket för receptet gjorde en paj till familjen och det gillades


Allt gott
Skrivet av Edilea
Super gott smulpaj rabarber! 💖
Skrivet av Gurkburken
Jag har gjort den massor av gånger. Alltid mycket uppskattad. Kör dock med mer rabarber, upp till ett kilo. Riesling eiswein är perfekt till.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest