Allt gott
Rabarberpaj - recept med kokos




Ingredienser:
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- ev. 1 tsk malen kanel
Smuldeg:
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl kokosflingor
- eller 1 dl havregryn
- 3,5 dl vetemjöl
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 6 portioner vaniljsås
- ev. ca 3 dl vispgrädde


Utrustning:
- 1 st pajform ca 25 cm i diameter
Baka rabarberpaj så här:
-
Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).
- 200 g smör
Smöret i mindre bitar. -
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.
- 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
Rabarber i 0,5-1 cm tjocka skivor. Rabarberskivor i pajform. -
Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.
(Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
- ev. 1 tsk malen kanel
Strösocker och siktat potatismjöl på rabarbern. Med kanel på rabarbern. -
Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.
- 1 dl strösocker
- 1 dl kokosflingor
- eller 1 dl havregryn
- 3,5 dl vetemjöl
Smör, vetemjöl, strösocker och kokosflingor. Färdig smuldeg. -
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Fördela smuldegen. -
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.
Grädda i ugnen. -
Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
- ev. 6 portioner vaniljsås
- ev. ca 3 dl vispgrädde
Färdig smulpaj med rabarber. Rabarberpaj serverad med vispad grädde.
Smuldeg:
Hållbarhet och förvaring:
Pajen kan förvaras i kylskåp åtminstone 5 dagar. Värm gärna i mikron så den blir ljummen vid servering.
| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza | Sommarmat |
Allt gott

⭐ webmaster