Gjorde rabarberpajen i dag. Hoppas det blir bra.
Fick inte till smuldegen bra, gjorde den i maskinen
Fick en känsla att det var för mycket smör i receptetVi
Vi får smaka på pajen i kväll. Den är säkert god.
Mvh Kjell Wiberg
Sätt ugnen på 200°C. Mät upp smöret till smuldegen, dela i mindre bitar och lägg i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur under tiden du fixar rabarbern (för att smöret ska hinna bli rumsvarmt innan du gör smuldegen).
Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.
Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.
(Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)
Tillsätt strösocker, kokosflingor och vetemjöl till bunken med smöret.
Arbeta ihop till en smulig deg antingen för hand eller använd elvisp med vispar och kör tills det blivit en smulig deg.
Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.
Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.