webmaster
Frasig Rabarberpaj
Glutenfri rabarberpaj som smälter i munnen. Mycket god "marängaktig" rabarberpaj som verkligen rekommenderas även för icke-glutenallergiker. En favorit!
Tid: 40 minuter varav 20 min i ugnen
Mängd: 6-10 portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2-3 stjälkar (ca 250 g) rabarber
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl potatismjöl (eller vetemjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Att strö över:
- 1-2 msk strösocker
- 2-3 msk potatismjöl
Glutenfritt
Utrustning:
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (77 g): 205 kcal, 28 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Variationstips
Potatismjölet i rabarberpajen kan bytas ut mot vetemjöl. Pajen blir då mjukare och mindre frasig.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i rumstemperatur eller svalare. Hållbarhet 4-5 dagar. Går även bra att frysa och håller sig då minst 3 månader i frysen.
webmaster
Svar till
Aino Hellström
️ Skrivet av
Ja det går bra enligt andra som provat (finns att läsa bland kommentarerna). Men jag tror det är viktigt att tina och hälla bort isvatten så det inte blir för blött.
️ Skrivet av
Undrar om det går att använda frusna rabarber.
Tacksam för svar.
Aino
Tacksam för svar.
Aino
webmaster
Svar till
Maryann
️ Skrivet av
Vad roligt att du tyckte så mycket om den och att du provat med hallon och jordgubbar också, låter gott!
️ Skrivet av
Den godaste paj jag ätit. Funkar med hallon el jordgubbar åxå.
webmaster
Svar till
DaStraycat
️ Skrivet av
Varsågod och tack! Bra att veta att det blir gott även med krusbär (med lite extra potatismjöl)! 😊👍