mvh Eva
| Påsktårta
| Tårtor & bakelser
|
Nöttårta med vaniljkräm
Jättegod och saftig nöttårta med vaniljkräm som smälter i munnen. En nötbotten som enkelt görs med äggvitor, malda hasselnötter och socker. Sedan gör man en underbar vaniljkräm av äggulorna som man breder över nötbotten och därefter toppar man med vispad grädde och flagad mandel. En både vacker och god tårta som dessutom är glutenfri.
Tid: ca 2 timmar
ca 8-10 bitar
Ingredienser:
Tårtbotten:
- 100 g (1,5 dl) hasselnötkärnor
- 4 st äggvitor
- 1,5 dl strösocker
Vaniljkräm:
- 4 st äggulor
- 100 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 tsk vaniljpulver
- eller 0,5-1 st vaniljstång
- eller 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 20 g mandelspån
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 tårta = 10 bitar (100 g): 398 kalorier, 20 g kolhydrater, 34 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
️ Skrivet av
kan jag frysa botten med vaniljsåsen och sen lägga på grädden?
mvh Eva
mvh Eva
️ Skrivet av
Hej
Kan jag frysa botten med vaniljsåsen och lägga på grädden när den skall bjudas på?
mvh
Ingrid
Kan jag frysa botten med vaniljsåsen och lägga på grädden när den skall bjudas på?
mvh
Ingrid
️ Skrivet av
Undrar vad jag gjorde för fel? Den blev aldrig färdig, alltså den blev aldrig fast. Har gjort precis som du skrivit och vet att man ska vara väldigt försiktig när det sista ska vändas ned.
️ Skrivet av
Smidigt! Och jättegott. Hade aldrig provat innan men nu är det något jag bakar ofta👍
webmaster
Svar till
Leif Ström
️ Skrivet av
Haha, jag tolkar det som ett bra betyg!😉 Tack för att du skrev! 😊