Jättegod och saftig nöttårta med vaniljkräm som smälter i munnen. En nötbotten som enkelt görs med äggvitor, malda hasselnötter och socker. Sedan gör man en underbar vaniljkräm av äggulorna som man breder över nötbotten och därefter toppar man med vispad grädde och flagad mandel. En både vacker och god tårta som dessutom är glutenfri.
Näringsvärde per bit, beräknat på 1 tårta = 10 bitar (100 g): 398 kalorier, 20 g kolhydrater, 34 g fett, 5 g protein, 1 g fibrer
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Eva
kan jag frysa botten med vaniljsåsen och sen lägga på grädden? mvh Eva
️ Skrivet av Ingrid Jonsson
Hej
Kan jag frysa botten med vaniljsåsen och lägga på grädden när den skall bjudas på?
mvh
Ingrid
️ Skrivet av Gunilla
Undrar vad jag gjorde för fel? Den blev aldrig färdig, alltså den blev aldrig fast. Har gjort precis som du skrivit och vet att man ska vara väldigt försiktig när det sista ska vändas ned.
️ Skrivet av Freja
Smidigt! Och jättegott. Hade aldrig provat innan men nu är det något jag bakar ofta👍
webmaster
Svar till
Leif Ström
️ Skrivet av Susanne
Haha, jag tolkar det som ett bra betyg!😉 Tack för att du skrev! 😊
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl