Mandelspån

mandelspån
Mandelspån eller flagad mandel är samma sak.

Mandelspån är samma sak som flagad mandel. Det är skållad, skalad och hyvlad sötmandel. Detta kan man göra själv, dock är det ganska mycket jobb, men som tur är finns det att köpa färdigt i affären. Dock är priset då högre, närmare bestämt ungefär dubbelt så dyrt som att köpa hela sötmandlar.

Mandelspån används till toscasmet och som garnering på tårtor, bakverk, glass och efterrätter.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mandelspån.

Energi: 609 kcal
Kolhydrater: 13 g
Protein: 20 g
Fett: 52 g
Fibrer: 7 g

Tips och info

Finns i affären:

Bland bakgrejer.

GI tips:

Mandelspån har lågt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Se bäst-före-datum på förpackningen. Håller sig normalt i sin förpackning 1 ½ - 2 år från inköpsdatum.

Pris:

ca 20 kr för en påse på 100 g

Ersätt med:

Hackade nötter.

Vad väger mandelspån?

Måttomvandla mandelspån mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest