225 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Så här gör du toscapäron:
Serveringstips:
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Tips & tricks:
Använd färska päron eller äpplen. Skala och dela på mitten. Ta bort kärnhusen. Koka dem mjuka i sockerlag som du gör med 3 dl vatten och 1 dl socker som får koka upp. Det tar ca 5-10 minuter. Använder du äpplen så blir det förstås Toscaäpplen!
Kan man göra rätten i förväg och värma på den lite när det blir dags för desserten?
✏️Skrivet av Christer
Jättegoda, jag kokade egna päron fast jag kokade dem i rött vin med socker. Familjen och gäster tyckte det var gott och vill att jag gör det flera gånger.
💬Svar till
Susanne
✏️Skrivet av Daniel Svensson
Gjorde denna ikväll med grädde, blast from the past... Jag hade inte ätit denna sedan barndomen på 80-talet, fortfarande lika gott ! ! !
⭐
webmaster
💬Svar till
Daniel Svensson
✏️Skrivet av Susanne
Tack för att du uppmärksammade mig på det! Det spelar ingen roll, det går bra med mjölk eller grädde.
✏️Skrivet av Sara
Jag gjorde receptet nyss med mjölk och det blev kanon så det går nog bra med vilket som. Ett tips är att göra lite mer toscasmet - den är sååå god!