| Efterrätter
|
Toscapäron
Ett gott och enkelt recept på toscapäron. Mycket god efterrätt med päron och toscasmet.
Tid: 25 min varav 15 min i ugnen
4 portioner
Ingredienser:
- ca 400 g (ej avrunnen vikt) päronhalvor i sockerlag
Toscasmet:
- 50 g smör
- eller margarin
- 1 påse (ca 35-50 g) mandelspån
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
Servering:
- ev. 4 portioner vaniljglass
- ev. ca 2 dl vispgrädde
Vegetariskt
Ugn:
- 225 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Så här gör du toscapäron:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (145 g): 310 kalorier, 40 g kolhydrater, 16 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Tips & tricks
Använd färska päron eller äpplen. Skala och dela på mitten. Ta bort kärnhusen. Koka dem mjuka i sockerlag som du gör med 3 dl vatten och 1 dl socker som får koka upp. Det tar ca 5-10 minuter. Använder du äpplen så blir det förstås Toscaäpplen!
Variationstips
Mandel kan bytas ut mot kokosflingor.
️ Skrivet av
Kan man göra rätten i förväg och värma på den lite när det blir dags för desserten?
️ Skrivet av
Jättegoda, jag kokade egna päron fast jag kokade dem i rött vin med socker. Familjen och gäster tyckte det var gott och vill att jag gör det flera gånger.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av
Gjorde denna ikväll med grädde, blast from the past... Jag hade inte ätit denna sedan barndomen på 80-talet, fortfarande lika gott ! ! !
webmaster
Svar till
Daniel Svensson
️ Skrivet av
Tack för att du uppmärksammade mig på det! Det spelar ingen roll, det går bra med mjölk eller grädde.
️ Skrivet av
Jag gjorde receptet nyss med mjölk och det blev kanon så det går nog bra med vilket som. Ett tips är att göra lite mer toscasmet - den är sååå god!