Näringsvärde per portion (145 g): 310 kalorier, 40 g kolhydrater, 16 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Tips & tricks
Använd färska päron eller äpplen. Skala och dela på mitten. Ta bort kärnhusen. Koka dem mjuka i sockerlag som du gör med 3 dl vatten och 1 dl socker som får koka upp. Det tar ca 5-10 minuter. Använder du äpplen så blir det förstås Toscaäpplen!
Variationstips
Mandel kan bytas ut mot kokosflingor.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Gertrud
Kan man göra rätten i förväg och värma på den lite när det blir dags för desserten?
️ Skrivet av Christer
Jättegoda, jag kokade egna päron fast jag kokade dem i rött vin med socker. Familjen och gäster tyckte det var gott och vill att jag gör det flera gånger.
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Daniel Svensson
Gjorde denna ikväll med grädde, blast from the past... Jag hade inte ätit denna sedan barndomen på 80-talet, fortfarande lika gott ! ! !
webmaster
Svar till
Daniel Svensson
️ Skrivet av Susanne
Tack för att du uppmärksammade mig på det! Det spelar ingen roll, det går bra med mjölk eller grädde.
️ Skrivet av Sara
Jag gjorde receptet nyss med mjölk och det blev kanon så det går nog bra med vilket som. Ett tips är att göra lite mer toscasmet - den är sååå god!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl