| Efterrätter
| Glutenfritt
|
Fransk äppelkaka
Enkelt recept på god fransk äppelkaka som är glutenfri. En mycket god äppelpaj med mycket äpplen som verkligen låter äppelsmaken komma fram.
Tid: 50 minuter varav 30 minuter i ugnen med matberedare, utan matberedare lite längre tid
6 portioner
Ingredienser:
- 750 g goda äpplen
- 1 dl sötmandel
- 100 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 2 st ägg
Serveringsförslag:
- ev. 3 dl vispgrädde
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör. Servera med något laktosfritt.
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- pajform
- ev. matberedare
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i 25-30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (190 g): 354 kalorier, 34 g kolhydrater, 21 g fett, 5 g protein, 3 g fibrer
Serveringstips
Vispad grädde eller glass.
Tips & tricks
Äppelbitarna blir lätt bruna, det gör inget men man kan droppa över lite citron om man vill motverka det.
Hållbarhet och förvaring
Den färdiga pajen håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Står det någonstans hur många portioner eller vikt i varje förpackning
webmaster
Svar till
Anders
️ Skrivet av
Vikten avser hela äpplen. Det är ju enklast att väga upp allt innan man börjar.
️ Skrivet av
Som ingenjör och utan speciellt mycket erfarenhet av bakning är det ju viktigt att mäta ordentligt - är 750 g äpplen med eller utan kärnhus?
️ Skrivet av
Kan man ersätta den hackade mandeln med mandelmjöl?
webmaster
Svar till
Bodil
️ Skrivet av
Det stämmer inte. Jag har skrivit om hur jag gör mina recept om du är intresserad av det. Kontakta gärna mig och du har frågor på det.