Skär bort fruktköttet från äpplena så att du kan slänga kärnhusen. Hur bitarna ser ut spelar ingen roll. Alternativt använd ett verktyg för att ta bort kärnhusen.
Använd matberedare med skivbladet och skiva äppelbitarna.
Utan matberedare:
Riv eller skiva äpplena på rivjärn.
Äpplen i bitar.Matberedare med skivblad.Färdigskivade äpplen.
Lägg över äppelbitarna i formen.
Äppelbitarna i formen.
Med matberedare:
Sätt på kniven i matberedaren. Häll på mandeln och hacka den fint.
Tillsätt rumstempererat smör, socker och äggen.
Kör med matberedaren till en jämn fin lite fluffig smet.
Utan matberedare:
Hacka mandeln fint.
Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt (använd helst elvisp). Blanda ner mandeln.
Toppengod äppeldessert och så enkel att tillaga. I kommentarerna läser jag och hur 'knäpp' är man. såklart att det är hela äpplen som gäller annars skriver man det. Att använda mandelmjöl smakar inte alls detsamma som hackad mandel, den förhöjer smaken. Många äppeldesserter är likartade och det var inte snällt att påstå att receptet kom från Vår kokbok. Fula kommentarer till Susanne som är så inspirerande med sina goda recept. Berith
webmaster
Svar till
M Sjöblom
️ Skrivet av Susanne
Ja det står vikt och näringsvärden per portion om det var det du menade? Scrolla ner under receptet.
️ Skrivet av M Sjöblom
Står det någonstans hur många portioner eller vikt i varje förpackning
webmaster
Svar till
Anders
️ Skrivet av Susanne
Vikten avser hela äpplen. Det är ju enklast att väga upp allt innan man börjar. Det gäller alltid, i alla recept. Det är meningen att det ska vara enkelt att köpa rätt mängd och ta fram rätt mängd. Sedan är det ju sällan det behöver vara så exakt mängd när det gäller just äpplen i recept, tänk generellt +- 25%.
️ Skrivet av Anders
Som ingenjör och utan speciellt mycket erfarenhet av bakning är det ju viktigt att mäta ordentligt - är 750 g äpplen med eller utan kärnhus?
webmaster
Svar till
Åsa
️ Skrivet av Susanne
Mandelmjöl är ju finmalet så det blir inte samma sak som hackad mandel.
️ Skrivet av Åsa
Kan man ersätta den hackade mandeln med mandelmjöl?
Så duktig du var som kunde skriva av receptet från Vår Kokbok!
webmaster
Svar till
Prologen
️ Skrivet av Susanne
Det passar med vaniljvisp till och kanel blir säkert gott, det är ju en given hit tillsammans med äpple. Ja om den verkligen är fransk, du får forska i det om du vill ;)
️ Skrivet av Prologen
Passar det bra med vaniljvisp till, och blir det inte gott med kanel?
Och en grej till: Är den här verkligen fransk?
webmaster
Svar till
Ingmarie
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! Vaniljsås innehåller i normala fall inte gluten. Här är mitt recept på äkta vaniljsås.
️ Skrivet av Ingmarie
Tack för denna glutenfria äppelkaka. Väldigt god! Söker efter vaniljsås för glutenintoleranta! Tacksam för tips.