
Äppelmazarinkaka
💬 13 kommentarer



Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 1 krm bittermandelarom
- 3 dl vetemjöl
- 2 st medelstora äpplen
- ev. mandelspån


Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smörj och bröa rund bakform ca 20 cm i diameter. Sätt på ugnen på 200°C.
Smord och bröad form. -
Mät upp smör, strösocker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
Smör, strösocker, bakpulver. -
Rör eller vispa med elvisp till en jämn smet.
Smör, socker, bakpulver ihopvispat. -
Tillsätt ägg. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
- 1 st ägg
Ägg tillsatt. Ägget nervispat. -
Tillsätt bittermandelarom. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
- 1 krm bittermandelarom
Tillsätt bittermandelarom. -
Tillsätt vetemjöl. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
- 3 dl vetemjöl
Tillsätt vetemjöl. Smeten klar. -
Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.
Fördela smeten i formen. -
Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplena i klyftor.
- 2 st medelstora äpplen
Äppelklyftor. -
Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster. När du trycker i äppelbitarna så gör det även att smeten blir jämnt fördelad över formen.
Tryck ner äppelbitar. -
Strö om du vill över lite mandelspån/flagad mandel.
- ev. mandelspån
Strö ev. på mandelspån. -
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200°C.
Färdiggräddad äppelmazarinkaka. -
Låt svalna under bakhandduk. Ät och njut!
Äppelmazarinkakan serveras. En uppskuren bit.
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring:




⭐ webmaster
