| Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor |

Äppelmazarinkaka

En mycket god och enkel mjuk kaka med äpple och mazarinsmak! Skär upp den i bitar och servera som den är till fikat eller med vispad grädde eller vaniljsås till dessert.
äppelmazarinkaka
Äppelmazarinkaka - en mycket god kaka med äpple och mazarinsmak som dessutom är enkel att göra med detta recept.
Timglas Tid: 45 minuter varav 30 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smörj och bröa rund bakform ca 20 cm i diameter. Sätt på ugnen på 200°C.

  2. Mät upp smör, strösocker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.

  3. Rör eller vispa med elvisp till en jämn smet.

  4. Tillsätt ägg. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

  5. Tillsätt bittermandelarom. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

  6. Tillsätt vetemjöl. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.

  7. Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.

  8. Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplena i klyftor.

  9. Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster. När du trycker i äppelbitarna så gör det även att smeten blir jämnt fördelad över formen.

  10. Strö om du vill över lite mandelspån/flagad mandel.

  11. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200°C.

  12. Låt svalna under bakhandduk. Ät och njut!

Bilder steg för steg

smord och bröad form
1. Smord och bröad form.
smör, strösocker, bakpulver
2. Smör, strösocker, bakpulver.
smör, socker, bakpulver ihopvispat
3. Smör, socker, bakpulver ihopvispat.
ägg tillsatt
4.1. Ägg tillsatt.
ägget nervispat
4.2. Ägget nervispat.
tillsätt bittermandelarom
5. Tillsätt bittermandelarom.
tillsätt vetemjöl
6.1. Tillsätt vetemjöl.
smeten klar
6.2. Smeten klar.
fördela smeten i formen
7. Fördela smeten i formen.
äppelklyftor
8. Äppelklyftor.
tryck ner äppelbitar
9. Tryck ner äppelbitar.
mandelspåna överströdda
10. Strö ev. på mandelspån.
färdiggräddad äppelmazarinkaka
11. Färdiggräddad äppelmazarinkaka.
äppelmazarinkakan serveras
12.1. Äppelmazarinkakan serveras.
en uppskuren bit
12.2. En uppskuren bit.

servera Serveringstips:

Servera gärna med vispad grädde eller vaniljsås som dessert.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakan går bra att frysa.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Mia penna Skrivet av Susanne
Skriv gärna vad du tycker om du provar med mindre mängd socker!
penna Skrivet av Mia
God kaka min alldeles för söt för min smak. Ska prova med ara 1 dl socker.
person Svar till Kirsti penna Skrivet av Susanne
Tack snälla du! :)

Läs alla 10 kommentarer