En mycket god och enkel mjuk kaka med äpple och mazarinsmak! Skär upp den i bitar och servera som den är till fikat eller med vispad grädde eller vaniljsås till dessert.
Äppelmazarinkaka - en mycket god kaka med äpple och mazarinsmak som dessutom är enkel att göra med detta recept.
Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.
Fördela smeten i formen.
Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplena i klyftor.
Näringsvärde per portion (78 g): 229 kcal, 34 g kolhydrater, 9 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera gärna med vispad grädde eller vaniljsås som dessert.
Hållbarhet och förvaring
Kakan går bra att frysa.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
Ellinor Gilberg
️ Skrivet av Susanne
Ja den går att utesluta men du missar då den karaktäristiska mazarinsmaken. Du kan förstås mala ner några bittermandlar istället. Annars kan nog citronarom vara gott eller lite rivet citronskal. Eller också ta 1-2 tsk vaniljsocker för lite vaniljsmak. Men det går bra att bara utesluta utan att ersätta med något annat också. Skriv gärna och berätta hur det blev om du testar någon variant.
️ Skrivet av Ellinor Gilberg
Hej! Jag tänker göra äppel mazarinkaka kan jag utesluta bittermandelarom då. Kanske ta något annat i stället? Hälsningar Ellinor Gillberg
️ Skrivet av Eiwor Malmborg
Som jag sagt förut, dina recept är fantastiska Äppelmazarinkakan är otroligt god
Tack !
️ Skrivet av HC
Vill bara säga att det här kan vara en av mina absoluta favoritkakor! TACK :) Har gjort den regelbundet i flera år nu.