
Tack !
Utrustning:
Smörj och bröa rund bakform ca 20 cm i diameter. Sätt på ugnen på 200°C.
Mät upp smör, strösocker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
Rör eller vispa med elvisp till en jämn smet.
Tillsätt ägg. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
Tillsätt bittermandelarom. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
Tillsätt vetemjöl. Vispa snabbt till en jämn smet, använd gärna elvisp.
Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.
Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplena i klyftor.
Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster. När du trycker i äppelbitarna så gör det även att smeten blir jämnt fördelad över formen.
Strö om du vill över lite mandelspån/flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 200°C.
Låt svalna under bakhandduk. Ät och njut!
Serveringstips:
Hållbarhet och förvaring: