En mycket god och enkel äppelpaj - en smulpaj med kokos och kanel i smuldegen som är en mycket god smakkombination! Otroligt god klassisk svensk paj som smakar sött och syrligt, allra godast med syrliga äpplen, samt smuldeg med lite crunch. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. Måste provas!
En portion äppelpaj serverad med en klick vispgrädde! Mycket god smulpaj med kokosflingor i smuldegen.
Rör ihop smuldegen. Antingen kan man använda fingrarna och arbeta ihop till en smulig deg. Det går också bra att använda elvisp med vispar. Kör tills degen är smulig och utan större smörklumpar.
Smuldegen klar.
Fördela smuldegen över äpplena.
Smuldegen fördelad över äppelbitarna.
Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter tills äppelpajen fått fin färg.
Äppelpajen gräddas i ugnen.
Låt gärna äppelpajen svalna ca 30 minuter eller mer före servering så blir den lagom ljummen. Fixa under tiden tillbehör till serveringen t.ex. vispad grädde eller vaniljglass.
Den här min bästa sida, alla recept funkar utmärkt, underbart t a c k !
️ Skrivet av Saga Nilsson
Min favoritsmulpaj. God smuldeg. Gott med Ingrid Marie äpplen.
️ Skrivet av Wilhelmina
Hej,
Super bra recepet och lätt att följa klockrent!
️ Skrivet av Benjamin Lundeqvist
detta är gott.
webmaster
Svar till
Marie
️ Skrivet av Susanne
Ja du kan förvara en gräddad äppelpaj i kylskåp, håller sig minst en vecka. Du kan sedan värma upp den i ugnen. Jag har inte provat själv så jag kan inte lova exakt gradtal och tid men jag skulle rekommendera dig att prova ca 150°C i ca 15 minuter. Skriv gärna och berätta hur det gick om du provar! Frysa äppelpaj går nog också men det har jag aldrig provat så vågar inte säga så mycket om det. Du kan även förvara en ogräddad äppelpaj ett tag i kylen. Lycka till och skriv som sagt gärna och berätta om du provar något av alternativen så lär du mig och alla andra som läser här något!
️ Skrivet av Marie
Kan man göra den innan och sätta i kyl eller frys? Vilket är att föredra?
Hur länge och hur många grader värmer man den sen på?
webmaster
Svar till
jaina
️ Skrivet av Susanne
Vad roligt! Tack för att du skrev!
️ Skrivet av jaina
jättebra recept! tydligt och bra det här är min favorit av alla!!
webmaster
Svar till
Sofia
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om äppelpajreceptet!
️ Skrivet av Sofia
Jätte bra recept! Tydligt och bra!
️ Skrivet av Kristin
Vill tacka för det supergoda receptet på blåbärspaj.
Pajdegen räckte inte riktigt till locket också (pajformen var nog för stor ) jag dubblade satsen blev perfekt.
webmaster
Svar till
Peter
️ Skrivet av Susanne
Varsågod! :) Tack för de vänliga orden!
️ Skrivet av Peter
Tack för en grym sida som är väldigt enkel och tydlig med både text och bilder vilket gör det enkelt och roligt för oss som inte är uppväxta i köket :)
webmaster
Svar till
Jossan
️ Skrivet av Susanne
Ja det gör det! Tack! :)
️ Skrivet av Jossan
Älskar din sida. Fungerar det bra att byta ut kokos mot havregryn?
webmaster
Svar till
Patricia
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det kan bero på för stora äppelbitar eller också att du använder någon sorts äpple som är väldigt hård eller om du använder en liten form så att äppelbitarna ligger i tjocka lager som ger längre gräddningstid. Jag skulle tipsa om att göra äppelpaj på lite lägre temperatur i ugnen prova 175°C och sedan köra den längre tid 30-35-40 minuter kanske, ta ut och känn med en provsticka att äpplena är mjuka, ställ annars in i ugnen igen. Smörj gärna formen med smör så blir det också saftigare. Lycka till och skriv gärna igen och berätta hur det går!
️ Skrivet av Patricia
Hej! Alltid när jag bakar en äppelpaj så blir resultatet alltid detsamma dvs. äpplena blir för hårda och pajen blir därav inte särskilt ätbar. Vad är det jag gör för fel när jag åtminstonde försöker följa receptet till punkt och pricka? Testade en gång att först göra en kompott av äpplena och sedan lägga dem i en form med smuldegen och då först blev pajen perfekt.
Tack för en bra hemsida! Kram
webmaster
Svar till
Priya
️ Skrivet av Susanne
Kul att höra! :)
Potatismjöl behövs oftast egentligen inte, det är mest till vissa äppelsorter som är lite vattniga det blir bättre då man slipper vätskan på botten.
️ Skrivet av Priya
gjorde precis pajen och den smakade jätte gott men jag skippa potatismjölet fast det var ändå super
webmaster
Svar till
Tess
️ Skrivet av Susanne
Jo man kan ha ströbröd, det har samma funktion som vetemjöl. Du kan byta ut vetemjöl mot ströbröd helt eller delvis.
️ Skrivet av Tess
Brukar man inte ha i ströbröd i smulpaj? Vad har det för funktion?
️ Skrivet av Anonym
Kör utan kokos ^^
️ Skrivet av Anton och Amanda
Jag och min flickvän har precis ställt in pajen i ugnen, hoppas det smakar!!! :)