| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza |

Päronpaj - Smulpaj med päron

Enkelt recept päronpaj - en smulpaj med päron. Mycket god smuldeg som går supersnabbt att göra!
Smulpaj med päron
Smulpaj med päron, en god päronpaj serverad med en klick vispad grädde.
Timglas Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

  • ca 800 g (400 g avrunnen vikt) päronhalvor
    • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska päron
    • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska äpplen helst syrliga
  • ev. 0.25-0.5 tsk kanel

Smuldeg:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skiva päronhalvorna (eller färska päron) och lägg i en ugnsfast pajform ca 22 cm i diameter.

    Strö ev. över kanel. Man kan också om man vill strö över lite socker men päronhalvorna är ganska söta som de är.

  2. Gör smuldegen: Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan.

    Tillsätt socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor och rör till en grynig massa.

  3. Klicka ut och fördela smuldegen i ett jämnt lager över päronen.

  4. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200°C tills smuldegen fått fin färg.

    Servera ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Bilder steg för steg

päronbitar i pajform
1.1. Päronbitar i pajform.
överströdd kanel
1.2. Överströdd kanel.
smält smör
2.1. Smält smör.
ingredienser till smuldegen
2.2. Ingredienser till smuldegen.
ogräddad päronpaj
3. Ogräddad päronpaj.
gräddad päronpaj
4. Gräddad päronpaj.

byt ut Variationstips:

Proportionerna av havregryn och kokosflingor kan ändras eller utesluta det ena helt om man så vill. Testa även att tillsätta hackad mandel eller nötter. Man kan även prova med äpplen istället för päron.

Kommentarer

Skriv en kommentar

person Svar till Maja penna Skrivet av Susanne
Nej det behöver man inte men man kan även använda inkokta päron eller sådana man köper i konservburk.
penna Skrivet av Maja
Kokar man päronen innan man lägger dom i formen?
person Svar till Stina penna Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! Tack för att du skrev!

Läs alla 36 kommentarer