Väldigt många bra recept!
Jag undrar om pajer går att frysa in?
Brith
Utrustning:
Skiva päronhalvorna (eller färska päron) och lägg i en ugnsfast pajform ca 22 cm i diameter.
Strö ev. över kanel. Man kan också om man vill strö över lite socker men päronhalvorna är ganska söta som de är.
Gör smuldegen: Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan.
Tillsätt socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor och rör till en grynig massa.
Klicka ut och fördela smuldegen i ett jämnt lager över päronen.
Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200°C tills smuldegen fått fin färg.
Servera ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Variationstips:
Proportionerna av havregryn och kokosflingor kan ändras eller utesluta det ena helt om man så vill. Testa även att tillsätta hackad mandel eller nötter. Man kan även prova med äpplen istället för päron.