Päronpaj - Smulpaj med päron

Enkelt recept päronpaj - en smulpaj med päron. Mycket god smuldeg som går supersnabbt att göra!
Smulpaj med päron
Smulpaj med päron, en god päronpaj serverad med en klick vispad grädde.
Timglas Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
Portioner 6 portioner

Ingredienser:

  • ca 800 g (400 g avrunnen vikt) päronhalvor
    • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska päron
    • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska äpplen helst syrliga
  • ev. 0.25-0.5 tsk kanel

Smuldeg:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Skiva päronhalvorna (eller färska päron) och lägg i en ugnsfast pajform ca 22 cm i diameter.

    Strö ev. över kanel. Man kan också om man vill strö över lite socker men päronhalvorna är ganska söta som de är.

    • ca 800 g (400 g avrunnen vikt) päronhalvor
      • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska päron
      • eller  ca 600 g (ca 400 g när skrutten är borttagen) färska äpplen helst syrliga
    • ev. 0.25-0.5 tsk kanel
    päronbitar i pajform
    Päronbitar i pajform.
    överströdd kanel
    Överströdd kanel.
  2. Gör smuldegen: Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen från plattan.

    Tillsätt socker, vetemjöl, havregryn och kokosflingor och rör till en grynig massa.

    smält smör
    Smält smör.
    ingredienser till smuldegen
    Ingredienser till smuldegen.
  3. Klicka ut och fördela smuldegen i ett jämnt lager över päronen.

    ogräddad päronpaj
    Ogräddad päronpaj.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter i 200°C tills smuldegen fått fin färg.

    Servera ljummen med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

    gräddad päronpaj
    Gräddad päronpaj.

byt ut Variationstips:

Proportionerna av havregryn och kokosflingor kan ändras eller utesluta det ena helt om man så vill. Testa även att tillsätta hackad mandel eller nötter. Man kan även prova med äpplen istället för päron.

Kommentarer till Päronpaj - Smulpaj med päron

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Tommy Ekdahl ✏️ Skrivet av Susanne
Vad roligt att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Tommy Ekdahl
Hej det blev mycket gott med päronpaj så det får jag göra mer av hälsning från Hilleshög i Skåne
💬 Svar till Lisa ✏️ Skrivet av Susanne
Man kan använda det socker man vill. Men vad är vanligt socker enligt dig? Strösocker brukar kallas "vanligt socker".
✏️ Skrivet av Lisa
Måste man ha strösocker eller kan man använda vanlig socker?????
💬 Svar till Maja ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det behöver man inte men man kan även använda inkokta päron eller sådana man köper i konservburk.
✏️ Skrivet av Maja
Kokar man päronen innan man lägger dom i formen?
💬 Svar till Stina ✏️ Skrivet av Susanne
Trevligt att du gillade receptet! Tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Stina
Aldrig gjort eller ätit päronpaj förut, men gjorde denna med lite mindre mängd päron, blev supergott och uppskattat av alla gästerna! Lite mjukare i smaken än äppelpaj. Tack för ett bra recept!
✏️ Skrivet av Rune
Gjorde denna paj utan kokosflingor eftersom jag inte hade det ..slängde i lite extra havregryn istället - inga problem det blev Kanongott ändå!!
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Simon: Det låter jättegott!

Se även dessa recept

| Efterrätter | Paj, Piroger & Pizza |