
⭐ webmaster
Utrustning:
Mät upp smör och hälften av sockret och lägg i en bunke. Dela gärna smöret i mindre bitar. Tillsätt mjöl och havregryn.
Mät upp mandeln. Hacka mandeln grovt (behöver inte göras om du använder mandelspån). Tillsätt ungefär två tredjedelar till smuldegssmeten och spara resten att strö ovanpå.
Rör ihop till en smulig smet. Använd gärna elvisp om du vill spara tid.
Skär plommonen på runt om och ta ur kärnan. Dela sedan i klyftor. Lägg klyftorna i en pajform eller annan ugnsform.
Blanda andra hälften av sockret och potatismjöl. Strö detta över plommonklyftorna.
Fördela smuldegen över plommonklyftorna. Strö över mandeln.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.
Låt pajen svalna minst 5 minuter före servering.
Serveringstips:
Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.
GI Tips:
Plommonsmulpaj har medelhögt GI.
Planeringstips:
Pajen går bra att förbereda och förvara i kylskåp minst 1 dygn före gräddning.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp men är godast nygräddad.