Plommon
Plommon är en frukt med sötsyrlig smak och mjukt fruktkött.

Recept med Plommon
Näringsvärden
Vikt-Volym
Plommon är gott i bakverk och kan även användas till att göra sylt eller marmelad.
Det är en stenfrukt som finns i lite olika storlekar och färger.
Mitt i frukten finns en kärna som man får ta bort när man tillagar recept med plommon.
Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag. Förvara dem annars i kylskåp eller matkällare.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av plommon.
Energi: | 47 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 10.2 g |
Protein: | 0.5 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1.8 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Ersätt med:
Vad väger plommon?
Måttomvandla plommon mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Frukt |

Plommonmuffins
Recept på goda, saftiga och enkla muffins med plommon och smak av kardemumma. Recept med tydlig beskrivning och steg-för-steg-bilder.


Plommonpaj
Recept på en underbar plommonpaj som räcker till 10-12 bitar. Tid: 1 timme. Pajdeg och fyllning med mandelmassa och plommon.


Plommonrutor
Recept på goda Plommonrutor! Gott och enkelt recept på en långpannkaka med plommon!


Plommonsmulpaj
Mycket god smulpaj med plommon. Enkelt recept. Pajen smakar lite åt rabarberpaj-hållet.
