Plommon
Plommon är en frukt med sötsyrlig smak och mjukt fruktkött.

Plommon är gott i bakverk och kan även användas till att göra sylt eller marmelad.
Det är en stenfrukt som finns i lite olika storlekar och färger.
Mitt i frukten finns en kärna som man får ta bort när man tillagar recept med plommon.
Omogna plommon mognar i rumstemperatur på någon dag. Förvara dem annars i kylskåp eller matkällare.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Näringsvärden
Dessa näringsvärden gäller 100 gram av plommon.
Energi: | 47 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 10.2 g |
Protein: | 0.5 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 1.8 g |
Tips och info
Engelskt namn:
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Köptips:
Ersätt med:
Måttomvandla plommon mellan vikt och volym
Konvertera plommon från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.
| Frukt |

Plommonmuffins
Recept på goda, saftiga och enkla muffins med plommon och smak av kardemumma. Recept med tydlig beskrivning och steg-för-steg-bilder.


Plommonpaj
Recept på en underbar plommonpaj som räcker till 10-12 bitar. Tid: 1 timme. Pajdeg och fyllning med mandelmassa och plommon.


Plommonrutor
Recept på goda Plommonrutor! Gott och enkelt recept på en långpannkaka med plommon! Bilder steg för steg.


Plommonsmulpaj
Mycket god smulpaj med plommon. Enkelt recept. Pajen smakar lite åt rabarberpaj-hållet.
