Bloggens startsida

Susannes matblogg

Här skriver jag om mina nya recept men även äldre recept på mat och bakverk som jag uppdaterat med bilder steg för steg.

Utöver recept skriver jag om det som intresserar mig som t.ex. nya produkter, säsongens råvaror, vin, appar, dieter, råvarors kvalité, kokböcker m.m. Det mesta jag skriver är mat- och hälsorelaterat.

Min matblogg liksom övrigt innehåll på recepten.se skrivs av mig - Susanne Jarl. Kontakta mig gärna om du har några frågor eller synpunkter!

Uppdaterat recept: Finska pinnar

Publicerad 2018-10-09 10:30 i Nyheter 

Mitt skrivbord börjar bli ett enda stort kaos. Dags att rensa upp. Men jag gör lite jobb framför datorn först.

Nu har jag uppdaterat receptet på finska pinnar.

Klassiska goda småkakor med mandel. Det här är ett enkelt recept på Finska pinnar, en ljuvligt god mördegskaka med mandel och pärlsocker på! Kakorna blir spröda och goda, passar perfekt till fikat!

Tid: 2 timmar varav 1 timme i kylskåp

finska pinnar
Goda finska pinnar.

Så nu är det bara att börja baka kakor!

Ha en fin dag!
/Susanne

Då var det fredag igen och äntligen helg och dessutom lite varmare väder. Härligt!

Jag har gjort ett nytt recept på browniecheesecake med chokladganache, perfekt till helgen!

Baka den här magiskt goda kakan och du kommer inte ångra dig! Så underbart god och enkel att göra!

Browniesmet i två lager med cheesecake-kräm mellan, toppad med en underbar chokladkräm, en fin ganache.

En riktigt lyxig tårta som är enkel att baka!

Tidsåtgång: ca 20 minuters jobb + 25 min i ugn + 2,5 timmar att svalna och stelna

browniecheesecake
En bit browniecheesecake toppad med chokladganache.

En klar favorit som ni helt enkelt måste prova! Recept: browniecheesecake med chokladganache.

Ha nu en trevlig helg!
/Susanne

Kanelbullens dag

Publicerad 2018-10-04 12:11 i Säsong 

Kanelbullens dag infaller alltid den 4:e oktober.

De godaste kanelbullarna bakar du så klart själv 😊med mitt recept på kanelbullar som är väl beprövat. Klassiska goda, mjuka och saftiga kanelbullar.😋

Gräddade kanelbullar
En klassisk kanelbulle.

Har man inte tid eller ork att baka kanelbullar så vill jag rekommendera den här goda kanelbullekladdkakan som både går snabbt och enkelt att baka. Väldigt gott också!

kanelbullekladdkaka
En bit kanelbullekladdkaka serverad med vispad grädde.

Men annars är så klart den klassiska kanelbullen oslagbar!


Kanelbullar som är redo att gräddas i ugnen.

Tips för att lyckas

Några tips att tänka på för att lyckas få kanelbullarna att bli riktigt saftiga och goda:

  • Ta inte för mycket mjöl. Mät upp i litermått eller använd våg. Här kan du måttomvandla.
  • Använd äkta smör och inte margarin. Det blir mycket godare med smör och margarin är inte nyttigt.
  • Ta hellre för kall degvätska än för varm. Tar du för kall tar jäsningen längre tid men tar du för varm så dör jästen och det blir platta bullar.

Alla dessa tips finns även "inbakade" i receptet på kanelbullar.

Ha en trevlig "Kanelbullens dag"!
/Susanne

Fantastiskt goda Kokosdrömmar

Publicerad 2018-10-01 18:24 i Nyheter 

Jag bakade dessa goda kokosdrömmar när en bekant sade upp sig för att följa sin dröm.

Kokosdrömmar är en variant av klassiska drömmar, kaksmeten skiljer sig en del åt förutom kokosflingorna så är det även smör i kokosdrömmarna.

Båda varianterna är ju goda så klart och har sin charm men när vi hade provsmakning så var det många som tyckte kokosdrömmarna var lite godare om de var tvungna att välja. Jag håller med och det beror nog på att det är smör i kokosdrömmarna, kakor blir godast med smör.

Nu har jag uppdaterat receptet på kokosdrömmarna med nya bilder steg för steg! Prova dem gärna!

kokosdrömmar serverade
Kokosdrömmar är goda spröda småkakor som smälter i munnen.

3 st kokosdrömmar
Goda kakor.

Det är svårt att bara ta en!

/Susanne

Nytt recept: Nöttårta med vaniljkräm

Publicerad 2018-09-28 12:25 i Nyheter 

Idag är det fredag och jag har en bra känsla i kroppen! Jag har haft en bra jobbvecka och det har varit en positiv utveckling på många fronter!

Jag har gjort ett nytt recept på nöttårta med vaniljkräm.

Det blev en jättegod och saftig nöttårta med vaniljkräm som smälter i munnen.

Nötbotten gör man enkelt med äggvitor, malda hasselnötter och socker. Sedan gör man en underbar vaniljkräm av äggulorna som man breder över nötbotten och därefter toppar man med vispad grädde och flagad mandel.

Äggen går jämnt upp - inga överblivna äggvitor eller äggulor!

En både vacker och god tårta som dessutom är glutenfri.

Tid: ca 2 timmar

nöttårta med vaniljkräm
Nöttårta med vaniljkräm, vispad grädde och rostade mandelflarn.

Prova gärna mitt recept på Nöttårta med vaniljkräm.

Jag önskar dig en Trevlig Helg!
/Susanne