Om Susanne och sajten recepten.se

Läs om historien bakom recepten.se och vem som gjort den.

Från ett litet hobbyprojekt till en av Sveriges största receptsajter

Recepten.se har skapats och drivs av mig, Susanne Jarl, som är systemutvecklare. Jag är född och uppvuxen i Östergötland, pluggade Y i Linköping och bor sedan 2004 i Stockholm.

De första recepten lade jag upp våren 2002 när jag byggde min första webbplats, år 2003 fanns de på susnet.se/recept och sedan december 2005 här på recepten.se.

Detta från början lilla hobbyprojekt har därefter växt sakta men säkert och är nu en av Sveriges största receptsajter vilket är helt fantastiskt!

Recepten.se är sedan 2009 mitt heltidsjobb vilket jag är oerhört glad och tacksam för. Jag kunde inte ha ett bättre jobb! Tack för att du besöker min receptsida!

Historian bakom recepten.se

recepten.se förenar mina två intressen: matlagning och programmering.

Från början gjorde jag det som ett litet hobbyprojekt för att använda mina programmeringskunskaper till att få alla mina favoritrecept på ett ställe, sökbart och uppdelat i kategorier samt att jag kunde dela med mig av mina recept till andra.

Min receptsajt visade sig bli väldigt uppskattad bland besökarna och när man får positiv feedback så vill man så klart fortsätta förbättra, utöka och utveckla sajten!

Så ett stort TACK till alla besökare som hjälpt och hjälper till att göra recepten.se bättre och ger mig all positiv energi!

Susanne Jarl hemma i sitt kök
I mitt kök.

Bilder samt enkla och tydliga receptbeskrivningar

Recepten ska vara enkla att göra, både vad gäller arbetsinsats och ingrediensmässigt. Jag försöker skriva tydliga receptbeskrivningar som även optimerar tidsåtgång och minimerar disk.

De nyaste recepten innehåller nästan alla bilder steg för steg för att det ska vara riktigt enkelt att följa och i princip omöjligt att misslyckas även för den om är ovan i köket.

Du kommer alltså inte hitta några avancerade "kock"-recept utan detta är recept som alla ska kunna göra inom rimlig tid.

Beräknad tid i recepten är den tid det tog för mig att göra receptet där i inräknat tid det tar att hacka, skära eller vad man nu gör samt att plocka fram alla ingredienser och skålar, slevar eller vad man nu behöver.

Hur gör jag recepten?

Många undrar hur jag gör recepten, om jag hittar på allt själv. Recepten grundas ofta på ett eller flera recept som jag hittat i receptböcker, reklamblad eller internet och som jag sedan gjort några modifieringar på och tillagat ett antal gånger. Receptbeskrivningarna skriver jag med mina egna ord och jag försöker skriva så enkelt och tydligt som möjligt.

Vem gör hur?

Det är Susanne Jarl som driver recepten.se som gör; programmering, databasdesign, fotografering, matlagning, bakning, skriva recept, layout och design. Verksamheten bedriver jag i mitt företag Susnet AB, org.nr. 556751-6710.

Annonseringen sköter min säljare Anders Lundh på MadMen Consulting.

Den fina loggan har min vän Lena Pirslin gjort!

Jag har många gånger fått frågan om hur jag byggt recepten.se och om den bygger på något CMS eller Wordpress. Svaret är att jag har byggt mitt eget system med Java EE teknik. Min receptsajt är skräddarsydd och det är jag som är skräddaren, vilket är möjligt eftersom jag är systemutvecklare.

Min utbildning

Jag har ingen utbildning inom mat och hälsa. Det är endast ett stort intresse som jag har.

Däremot har jag en Civilingenjörsexamen och har jobbat ett antal år som IT-konsult med systemutveckling.

Att programmera är kreativt, roligt och utmanande och passar mig perfekt som gillar logik. Jag gillar att bygga webbsidor som den här och alla appar jag gjort.

Synpunkter

recepten.se är långt ifrån perfekt och jag utvecklar den vidare hela tiden. Om du har ett förslag på någon funktion eller annan förändring som borde göras för att recepten.se ska bli bättre så tveka inte att kontakta mig. Jag uppskattar alla synpunkter!

Stort Tack!
/Susanne

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest