
Chokladkladdkaka
💬 1 kommentarer



Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,75 tsk salt
- 0,5 dl vetemjöl
Servering:
- ev. 5 dl vispgrädde


Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smör och choklad i mindre bitar på svag värme under omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills allt smält och det blir en jämn fin blank smet.
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
Smör och choklad. Smält smör och choklad. -
Smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Smord rund form. -
Tillsätt ägg, strösocker och salt till chokladsmeten. Vispa till en jämn smet.
- 4 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,75 tsk salt
Ägg, strösocker, salt tillsatt. Smeten blandad. -
Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet.
- 0,5 dl vetemjöl
Vetemjöl tillsatt. Smeten klar. -
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Kladdkakan är klar när mitten av kakan gungar om man stöter till den lite.
Smeten i formen. Gräddad chokladkladdkaka. -
Låt svalna och stelna först i rumstemperatur och sedan i kylskåp.
(Är det kallt ute kan man ställa ut den övertäckt.)
Chokladkladdkakan har stelnat. -
Pudra eventuellt över florsocker. Servera med vispad grädde eller glass.
- ev. 5 dl vispgrädde
Chokladkladdkaka med florsocker.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |
