️ Skrivet av
Jättegod, blev som tryffel när den stelnat.
Taina
Taina
Smält smör och choklad i mindre bitar på svag värme under omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills allt smält och det blir en jämn fin blank smet.
Smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Tillsätt ägg, strösocker och salt till chokladsmeten. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.
Kladdkakan är klar när mitten av kakan gungar om man stöter till den lite.
Låt svalna och stelna först i rumstemperatur och sedan i kylskåp.
(Är det kallt ute kan man ställa ut den övertäckt.)
Pudra eventuellt över florsocker. Servera med vispad grädde eller glass.