Chokladkladdkaka

Underbart lyxig och kladdig chokladkladdkaka som är en kladdkaka med mycket riktig choklad i. Det blir skillnad jämfört med kakao. En riktigt god, härligt krämig och mäktig chokladkaka.
chokladkladdkaka
Tid: ca 40 min + 2 timmar att svalna och stelna
10 bitar

Ingredienser:

Servering:

Laktosfritt - Mörk choklad är ofta laktosfri men kontrollera detta. Smör innehåller ytterst lite laktos som de flesta tål annars finns mjölkfritt smör.
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smör och choklad i mindre bitar på svag värme under omrörning.

    Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften smält och rör om då och då tills allt smält och det blir en jämn fin blank smet.

    chokladkladdkaka steg 1: smör och choklad
    Smör och choklad.
    chokladkladdkaka steg 1: smält smör och choklad
    Smält smör och choklad.
  2. Smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

    chokladkladdkaka steg 2: smord rund form
    Smord rund form.
  3. Tillsätt ägg, strösocker och salt till chokladsmeten. Vispa till en jämn smet.

    chokladkladdkaka steg 3: ägg, strösocker, salt tillsatt
    Ägg, strösocker, salt tillsatt.
    chokladkladdkaka steg 3: smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet.

    chokladkladdkaka steg 4: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    chokladkladdkaka steg 4: smeten klar
    Smeten klar.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.

    Kladdkakan är klar när mitten av kakan gungar om man stöter till den lite.

    chokladkladdkaka steg 5: smeten i formen
    Smeten i formen.
    chokladkladdkaka steg 5: gräddad chokladkladdkaka
    Gräddad chokladkladdkaka.
  6. Låt svalna och stelna först i rumstemperatur och sedan i kylskåp.

    (Är det kallt ute kan man ställa ut den övertäckt.)

    chokladkladdkaka steg 6: chokladkladdkakan har stelnat
    Chokladkladdkakan har stelnat.
  7. Pudra eventuellt över florsocker. Servera med vispad grädde eller glass.

    chokladkladdkaka steg 7: chokladkladdkaka med florsocker
    Chokladkladdkaka med florsocker.

Näringsvärden

Näringsvärde per bit (88 g): 387 kalorier, 34 g kolhydrater, 26 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven chokladkladdkaka i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Elvira
Väldigt god och kladdig!

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest