| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Chokladkladdkaka
Underbart lyxig och kladdig chokladkladdkaka som är en kladdkaka med mycket riktig choklad i. Det blir skillnad jämfört med kakao. En riktigt god, härligt krämig och mäktig chokladkaka.
Tid: ca 40 min + 2 timmar att svalna och stelna
10 bitar
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,75 tsk salt
- 0,5 dl vetemjöl
Servering:
- ev. 5 dl vispgrädde
Laktosfritt - Mörk choklad är ofta laktosfri men kontrollera detta. Smör innehåller ytterst lite laktos som de flesta tål annars finns mjölkfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (88 g): 387 kalorier, 34 g kolhydrater, 26 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven chokladkladdkaka i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Väldigt god och kladdig!