200 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme
Baka kladdiga kladdmuffins så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
(Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.)
Tillsätt vetemjöl och smält smör.Kladdmuffinssmeten är nu klar att hällas i formarna.
Fördela smeten i bakformarna.
Fördela kladdmuffinssmeten jämnt i bakformarna.
Grädda kladdmuffinsen mitt i ugnen i 200°C i ca 8-10 minuter.
Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem. Tiden man gräddar kladdmuffinsen i ugnen är helt avgörande för kladdigheten, väntar man längre med att ta ut dem så blir de mindre kladdiga.
Så fort du tar ut dem ur ugnen så börjar de sjunka ihop vilket är helt i sin ordning.
Kladdmuffins gräddas mitt i ugnen.Låt muffinsen svalna på plåten.
Låt kladdmuffinsen svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
(Om dina kladdmuffins inte sjunker ihop utan mer liknar vanliga chokladmuffins så behöver du korta gräddningstiden i ugnen, det är gräddningstiden som avgör kladdigheten.)
Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller förpacka i plastpåsar. De går bra att frysa.
Näringsvärde per kladdmuffins (36 g): 143 kcal, 19 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.
Variationstips
Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.
Planeringstips
Kladdmuffins går bra att frysa!
Hållbarhet och förvaring
Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.
Svar till
Camilla(8år) och Aloe(7år)
️ Skrivet av Susanne
Tack för era toppenbetyg, så roligt att ni tycker om receptet! 😊
️ Skrivet av Camilla(8år) och Aloe(7år)
Supergott 10:10
webmaster
Svar till
Karin
️ Skrivet av Susanne
Huvudsaken att de blir goda! 😉 Jag får försöka ta bättre bilder. 😊 Tack för att du skrev! 👍
️ Skrivet av Karin
Skit gott asså helt ärligt de ser inte goda ut på bilden men asså wow vad goda de blir🦾😻
️ Skrivet av Olivia Sundkvist
Det var jätte goda muffins 🧁
️ Skrivet av AR
Supergoda !
webmaster
Svar till
Msson
️ Skrivet av Susanne
Det kan bero på vilka formar du använder, det är lite olika kvalitet på olika pappersformar, hur glatt ytan är avgör hur mycket som fastnar. Men lite fastnar det alltid, det är ofrånkomligt.
️ Skrivet av Msson
Fastnar bara i formen men annars goda
️ Skrivet av Olle
Det var dem bästa muffinsen jag har gjort på ett tag och det var riktigt simpelt
️ Skrivet av Alva
Hej! Jag har gjort dessa muffins så många gånger och man tröttnar aldrig. Muffinsarna är så lätta att göra och det tar så lite tid, dom är så checka. Jag älskar muffinsarna!😍
️ Skrivet av den som älskar handboll
hej jag älskar kladdkaka och muffins, men vanligtvis bakar man det var för sig men man kan ju åxå sätta ihop det och få kladdkakemuffins och det här receptet var helt underbart!!!😍😋😊
webmaster
Svar till
Hilda
️ Skrivet av Susanne
Ja läs receptet igen och var noga med att inte ta för mycket vetemjöl och kolla att du har rätt ugnsinställningar med över- och undervärme och rätt temperatur och grädda inte för länge. Tar du mindre smet i formarna så det blir flera kladdmuffins så blir gräddningstiden kortare.
️ Skrivet av Hilda
Tror jag har gjort fel i receptet efter att ha läst kommentarerna, min blev torra & inte alls kladdiga.
️ Skrivet av Lili
Älskar detta recept! Perfekt fika och goda för alla åldrar!
️ Skrivet av cecilia lewold
väldigt goda lite torra. svåra att göra glöm inte matfettet.det räckte till 7 styck. väldigt mättande.
️ Skrivet av Alma
Skitgoda👍
️ Skrivet av Ghoul
Mums
️ Skrivet av Vilmer
Skitgoda
️ Skrivet av Siiri
Dom var så goda ni måste rösta dessa 🫶🏻
️ Skrivet av Lisa
Hej! Jag bakade dessa ikväll (söndag) och dom ska ätas på jobbet tisdag morgon. Hur förvarar jag dom bäst?
Undviker helst att frysa dom om det går. Ska dom då förvaras i kylskåp eller rumstemperatur?
Tack på förhand!
️ Skrivet av Ellen
De är såå goda och kladdiga!
️ Skrivet av Karin
Tack för ett jättebra recept. Har bakat de här flera gånger och slagit upp det via google och mobilen varje gång. Nu har jag tryckt ut det på papper för att jag tycker så mycket om det. :)
️ Skrivet av Selma
Världens godaste och är väldigt kladdiga kommer göra om och om igen! Ni borde testa dessa!