Recepten.se – Recept> Muffins & Mjuka kakor> Kladdmuffins

Kladdmuffins

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Kladdmuffins
Mycket goda kladdkakemuffins!
Skriv ut   Mejla
Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Mängd: 16 st

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme

Baka kladdiga kladdmuffins så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

    (Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.)

    Kladdmuffins steg 1: Smält smör i kastrull.
    Smält smöret i kastrullen på låg värme.
  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).

    Kladdmuffins steg 2: Bakformar på en plåt.
    Placera ut bakformar på en plåt.
  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.

    Kladdmuffins steg 3:1: Ägg och socker i bunke.
    Knäck ägg och tillsätt strösocker i en bunke.
    Kladdmuffins steg 3:2: Vispad ägg- och sockersmet.
    Vispa tills smeten är ljus och pösig.
  4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

    Kladdmuffins steg 4:1: Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao.
    Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, salt och kakao.
    Kladdmuffins steg 4:2: Vispa till en jämn smet.
    Vispa tills det blir en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 20 sekunder på lägsta effekt.)

    Kladdmuffins steg 5:1: Tillsätt vetemjöl och smält smör till smeten.
    Tillsätt vetemjöl och smält smör.
    Kladdmuffins steg 5:2: Rör till en jämn smet, då är smeten klar.
    Kladdmuffinssmeten är nu klar att hällas i formarna.
  6. Fördela smeten i bakformarna.

    Kladdmuffins steg 6: Fördela smeten jämnt i bakformarna.
    Fördela kladdmuffinssmeten jämnt i bakformarna.
  7. Grädda kladdmuffinsen mitt i ugnen i 200°C i ca 8-10 minuter.

    Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem. Tiden man gräddar kladdmuffinsen i ugnen är helt avgörande för kladdigheten, väntar man längre med att ta ut dem så blir de mindre kladdiga.

    Så fort du tar ut dem ur ugnen så börjar de sjunka ihop vilket är helt i sin ordning.

    Kladdmuffins steg 7:1: Grädda muffins i ugnen.
    Kladdmuffins gräddas mitt i ugnen.
    Kladdmuffins steg 7:2: Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna på plåten.
    Låt muffinsen svalna på plåten.
  8. Låt kladdmuffinsen svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

    (Om dina kladdmuffins inte sjunker ihop utan mer liknar vanliga chokladmuffins så behöver du korta gräddningstiden i ugnen, det är gräddningstiden som avgör kladdigheten.)

    Servera de avsvalnade kladdmuffinsarna eller förpacka i plastpåsar. De går bra att frysa.

    Kladdmuffins steg 8: Servera kladdmuffinsen när de har svalnat.
    Servera kladdmuffins när de svalnat.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per kladdmuffins (36 g): 143 kcal, 19 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer

Serveringstips

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

Variationstips

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.

Planeringstips

Kladdmuffins går bra att frysa!

Hållbarhet och förvaring

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentarer och betyg

  1   2   3   4   5   nästa sida
Skrivet av Lili
Älskar detta recept! Perfekt fika och goda för alla åldrar!
Skrivet av cecilia lewold
väldigt goda lite torra. svåra att göra glöm inte matfettet.det räckte till 7 styck. väldigt mättande.
Skrivet av Alma
Skitgoda👍
Skrivet av Ghoul
Mums
Skrivet av Vilmer
Skitgoda
Skrivet av Siiri
Dom var så goda ni måste rösta dessa 🫶🏻
Skrivet av Lisa
Hej!
Jag bakade dessa ikväll (söndag) och dom ska ätas på jobbet tisdag morgon. Hur förvarar jag dom bäst?

Undviker helst att frysa dom om det går. Ska dom då förvaras i kylskåp eller rumstemperatur?

Tack på förhand!
Skrivet av Ellen
De är såå goda och kladdiga!
Skrivet av Karin
Tack för ett jättebra recept. Har bakat de här flera gånger och slagit upp det via google och mobilen varje gång. Nu har jag tryckt ut det på papper för att jag tycker så mycket om det. :)
Skrivet av Selma
Världens godaste och är väldigt kladdiga kommer göra om och om igen! Ni borde testa dessa!
Skrivet av Marcus
Min mamma gillade dom min första gång också
Skrivet av Sisi
Väldigt goda, som dina recept alltid är :)
Skrivet av Sara
Otroligt goda! Otroligt enkelt recept att följa!
Skrivet av colle trollet
Jättebra kladdkaks muffins, perfekta med grädde till. 🤤👌
Skrivet av Elina
Min sambo och jag får inte nog av dessa!
Så otroligt goda!
Skrivet av Melika
Jag använder det här receptet hela tiden jag ska baka kladkaksmuffins så bra
Skrivet av Theo Appelgren
Jätte jätte jätte jätte jätte jätte jätte goda
Skrivet av Marigana
Hej hej
Skrivet av Bella
Jag följer alltid detta recept när jag lagar choklad muffins de är så goda!
Skrivet av Paulina
Receptet jag alltid använder! Blir bra varje gång!
Skrivet av Lilly
Dom godaste jag har smakat!!!!!!!!!!!!!!!😍😍😍
Skrivet av Nils.Zettergren
Jätte goda muffins. Lade på lite vanilj socker som topping och blev riktigt smarrigt.
Skrivet av cecilia
Extremt gott !! Jag hade i lite mindre socker och hade de i ugnen i 9 min. De hade en crunchig yta med kladdig insida precis som jag gillar de. Detta får en stark 10 av mig.
Skrivet av Wilma
Utmärkt! Återkommer alltid till detta receptet när det är dags för att baka kladdkakemuffins.
Perfekt konsistens.
Ibland läger jag i en dumle kola i varje muffins innan gräddning, det blir extra gott!
Bilderna är också väldigt bra.
Skrivet av hej
jättegott men de råka bli för sött
  1   2   3   4   5   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl