Jag bakade såna här första gången på hemkunskapen i skolan. Har nu många år efter försökt hitta recept på dem. Jag blev väldigt förväntansfull när jag såg ditt recept, då de ser exakt likadana ut som de jag gjorde i skolan, detta lite udda utseende att se sjunker ihop och är lite bubbliga i ytan. Jag har testat detta recept två gånger utan något vidare resultat tyvärr. Har kortat gräddtiden båda gångerna men jag får till utseendet "vanliga" chokladmuffins med en ogräddad smetklick på toppen. Det är ingenting som får karaktären av muffinsen i receptet. Har läst tidigare kommentarer och funderar kring några saker;
- är det viktigt att låt muffinsen svalna helt efter gräddning för att det tar tid innan de sjunker ihop och blir sådär knäckiga?
- Jag har använt Silikon formar samt minskat sockret med knappt hälften. Kan ha inverkan?
- vad är det egentligen som skapar det som urskiljer dessa muffins från vanliga, dvs knäckigheten, det sega lite kladdiga? Är det ugnstiden eller annat?
Skulle uppskatta alla tips och hjälp jag kan få, för jag ger inte upp ännu!