Kladdmuffins
Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
16 st
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter med över- och undervärme
Baka kladdiga kladdmuffins så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per kladdmuffins (36 g): 143 kalorier, 19 g kolhydrater, 6 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.
Variationstips
Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.
Planeringstips
Kladdmuffins går bra att frysa!
Hållbarhet och förvaring
Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.
️ Skrivet av
Mums
️ Skrivet av
Skitgoda
️ Skrivet av
Dom var så goda ni måste rösta dessa 🫶🏻
️ Skrivet av
Hej!
Jag bakade dessa ikväll (söndag) och dom ska ätas på jobbet tisdag morgon. Hur förvarar jag dom bäst?
Undviker helst att frysa dom om det går. Ska dom då förvaras i kylskåp eller rumstemperatur?
Tack på förhand!
Jag bakade dessa ikväll (söndag) och dom ska ätas på jobbet tisdag morgon. Hur förvarar jag dom bäst?
Undviker helst att frysa dom om det går. Ska dom då förvaras i kylskåp eller rumstemperatur?
Tack på förhand!
️ Skrivet av
De är såå goda och kladdiga!