150 °C i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på spisen. Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och låt resten smälta av befintlig värme. Rör om då och då.
Tillsätt strösocker, kakao, äggen, vaniljsocker, bakpulver och salt till det smälta smöret. Vispa till en jämn smet med handvisp eller elvisp på lägsta hastighet.
Strösocker, kakao, ägg, vaniljsocker, bakpulver och salt tillsatt till det smälta smöret.En jämn smet.
Tillsätt de hackade nötterna och vetemjölet. Rör eller vispa till en jämn smet (går bra att använda elvisp på lägsta hastighet).
(Häll upp mjölet eller väg det, undvik att gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra brownies.)
Nötter och vetemjöl tillsatt.Brownies-smeten klar.
Häll smeten i formen.
Brownies-smeten i formen.
Grädda brownies i 150°C i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Färdiggräddade brownies.
Låt brownisarna svalna. Skär dem i rutor när kakan är ljummen eller helt avsvalnad.
(Om man gräddat i form utan bakplåtspapper så stjälper man upp kakan på en skärbräda och skär enklast från undersidan. Har man gräddat med bakplåtspapper kan man bara lyfta upp det på en skärbräda och skära från ovansidan. Alternativt skär man rutorna med en kniv som inte förstör formen när kakan ligger i formen men det blir mer smuligt om man inte kan använda en vass kniv.)
Servera eller lägg i burk med lock med smörpapper mellan lagren. Går bra att frysa.
Kul att du tyckte om browniesarna. Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Emilia Ekholm
Hej! Det var så goda man ville bara ha mer och mer 5/5
️ Skrivet av AHMED Ismail
Wow älskar browniesen jag bakade utan nötter
️ Skrivet av Anonym
Hej! Jag älskade dessa brownies. Dom var helt underbara! Tack för mig.
️ Skrivet av Sophia
Mycket goda brownies! De kommer jag baka flera gånger!
️ Skrivet av Kingen94
Goda
️ Skrivet av Sofia
Provade byta nötter mot rostade solroskärnor, också gott o helt ok som budgetvariant om man ej har råd med nötter.
️ Skrivet av Hadi
Bra jobb
webmaster
Svar till
Anonym :)
️ Skrivet av Susanne
Nej receptet är inte ändrat. Kanske vispade du smeten annorlunda, använde en form med större yta eller gräddade den för länge i ugnen?
️ Skrivet av Anonym :)
Hej! För cirka ett år sen (kanske 2 år sen) så gjorde jag dina brownies, bilden var brownies med smält choklad och en valnötskärna på varje, sedan ca ett år senare hade du ä drar bild på brownisarna och när jag gjorde brownisarna helt annan konsistens och blev som en sockerkaka istället för de perfekta brownisarna (sega) jag hade gjort ett år tidigare. Min fråga är då om du har bytt recept?
️ Skrivet av ikram
Istället för att använda valnötter kan man använda pistagenötter.
webmaster
Svar till
sophia
️ Skrivet av Susanne
Konsistensen ska bli lite mjuk-seg. Vill man ha den kladdig så kan man grädda den kortare tid eller ta en mindre form (som då förkortar gräddningstiden). Det är upp till dig vad du föredrar.
️ Skrivet av sophia
Hej! Jag använde detta receptet och tycker att du förklarar jättebra vad man ska göra och det är verkligen ett stort plus att det finns bilder med. Jag gjorde brownies igår och de blev ungefär en likadan konsistens som en sockerkaka. Ska de vara så eller ska de vara lite klibbiga inuti?
webmaster
Svar till
Alice
️ Skrivet av Susanne
Tänker du på att 150°C inte är Fahrenheit? 150°C = 302 °F. På den här sidan finns temperaturomvandling. Hoppas det löser problemet!
️ Skrivet av Alice
Hej, nu har jag prövat ett till utav dina fantastiska recept Susanne, men jag har ett dilemma, min ugn är lite seg och tror att det är ugnens fel? Jag bakade brownies men dom blev platta och kladdiga i mitten och kändes inte färdig gräddade, jag körde dom på 150 grader i evigheter utan lycka..och detta är andra ggr som det känns obakat..jag bor i NZ och har inte dl mått men översätter allt till cups, nu tog jag en "halv" fysisk tesked för bakpulvret, kan detta vara problemet? Vill veta om det är ugnen som spelar upp eller hur jag måttar med bakpulvret etc?..vill så gärna få till det..kram
️ Skrivet av Angelica
Toppenrecept!
Hade bara oboy hemma och tog det, det blev också smaskigt! Riktigt saftiga och goda brownies!
webmaster
Svar till
Sandra
️ Skrivet av Susanne
Du kan göra dubbel sats.
️ Skrivet av Sandra
Har inte en sådan liten form, bara en stor.. Kan man göra en dubbelsats? Om man dubblar allt utom bakpulvret? Frågar eftersom vissa bakelser blir sämre när man gör dubbelsats :P
️ Skrivet av marie
Jag tycker att det är väldigt fel med att brownie som är nästan fluffiga, äkta brownie är mycket sega, men ändå mjuka och smakar som om dom har en krämig fyllning i mitten ja alltså mjuk i mitten, men det är inte som kladdkakor!
️ Skrivet av Sandra
Hm, vill göra brownies, men har verkan nötter eller någon blockchoklad.. Återkommer och berättar om det gick bra utan det två. Kanske prövar havregryn som några säger, men tveksamt.. Tack för receptet :)
️ Skrivet av andrea
dom blev jätte goda
webmaster
Svar till
HannaFindus
️ Skrivet av Susanne
Låter gott! Hur mycket sirap tog du? Ljus sirap eller mörk sirap?
️ Skrivet av HannaFindus
Jag passade på att blanda i lite sirap för att göra dem lite mer sega. Mycket effektivt och lite mer sting
//nattstad.se/hannafindus i smaken!
️ Skrivet av En bra anonym
Detta var en underbar, god och smakrik Brownie. Jag ger detta recept 1000% av 1000% Eftersom att den var så utsökt. Jag har prövat detta recept förut och jag ska göra det nu igen, den blir nog en perfekt bakelse till fredagsmyset. //En bra anonym.
️ Skrivet av Livus ellus malus
Smeten var god
lite mera mmmmmm....i livet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!