| Nötter, frön |

Hasselnötter

hasselnötter
Hasselnötter är både gott och nyttigt!

pil Recept med Hasselnötter

Hasselnötter är både gott och nyttigt och passar bra i många bakverk, efterrätter, kakor och pajer.

Hasselnötter har en god nötsmak som passar bra i de flesta bakverk och särskilt gott tillsammans med choklad.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

hazelnuts

Hitta Finns i affären:

Skalade hasselnötter färdig att använda finns i små påsar på bakavdelningen. Oskalade hasselnötter kan vara svårare att hitta men de brukar finnas före jul.

Tummen upp GI tips:

Hasselnötter har lågt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Ca 9 månader, torrt i rumstemperatur eller ännu hellre svalt.

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Hasselnötter är nyttiga nötter med omättat fett.

Byt ut Ersätt med:

Andra nötter som t.ex. valnötter, pekannötter, makademinötter eller mandel.

Glödlampa Tips:

Hasselnötter är goda att rosta i en stekpanna. Stek hasselnötterna på medelvärme. När det börjar lukta nötter och de fått lite färg är det lätt att gnida av skalet.

Måttomvandla hasselnötkärnor mellan vikt och volym

Konvertera hasselnötkärnor från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen hasselnötkärnor

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Britt Mogensen    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-07-13 13:57

Jag har hört att man ska plocka dem när de lossnar lätt från busken, före frosten. De som ramlat ner på marken är sällan fina, ofta uppätna inuti.

Förvara torrt och svalt i skafferi.

   kommentar  Skrivet av  Britt Mogensen  2011-07-13 09:59
När skördar man hasselnötter och hur förvarar man dem?