Mycket goda mjuksega chokladkakor med goda knapriga nötter som är enkla att göra med detta recept. Nötchokladrutorna går snabbt att göra och de brukar ha strykande åtgång!
Näringsvärde per kaka (15 g): 69 kalorier, 6 g kolhydrater, 4 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Om du använder matberedare kan du göra hela smeten i den och sedan när du brett ut smeten kan du i matberedaren hacka nötterna grovt och strö över dem.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa och håller sig minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av lilusan
hade man tagit bort nötterna hade det blivit kladdkaka
️ Skrivet av lilusan
det är så gott eller jag vet inte en men jag testade smeten och det var bland den godaste bakelsen jag någonsin smakat och lukten fantastisk
️ Skrivet av Gudrun
8 minuter är alldeles för lite, tittar man på andra recept är 15 min vanligare
️ Skrivet av Marlene
Jättegott! Jag gjorse en glutenfri variant där jag bytte vetemjöl mot 1 dl bovetemjöl. Minskade sockret till 0,75 dl, funkade fint. Kakan blev mer en kladdkaka, håller inte ihop så där som vetemjöl gör men funkar fint att äta på fat med sked och en klick vispad grädde.
️ Skrivet av Maria
Hej! En snabb enkel fråga! Jättefina bakrecept förresten :)
Jag håller på att göra lite av dina kakor bl.a. Dessa nötchokladrutor sen ska jag göra syltkakor etc. Fungerar det att förvara dessa kakor i plastburk (typ matlåda) i rumstemperatur (ska ätas på söndag). Eller blir kakorna dåliga/mjuka av att ligga i plastburk?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl