
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
Utrustning:
Smörj och bröa en form, ca 25 cm i diameter. Om du använder en teflonform eller liknande material så kan du hoppa över detta.
Smält smöret. Låt det svalna under tiden du gör resten.
Hacka mandeln grovt, för hand med en vass kniv eller med maskin.
Blanda vetemjöl, strösocker, majsstärkelse, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver i en bunke.
Vispa äggen lätt, för hand med en vanlig visp.
Blanda ner de vispade äggen och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Rör om, men bara tills smeten är väl blandad och jämn.
Häll smeten i formen och strö över den hackade mandeln.
Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills mandeln fått fin gyllene färg.
Låt kakan svalna i formen.
Servera ljummen eller kall som den är eller med vispad grädde.
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring:
Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.
Roligt att höra att du gillar min receptsida!