Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
Mörk chokladkaka
Jättegod chokladkaka med mandel på. Gott och enkelt recept som passar bra till fikat eller som dessert.

Tid: 50 min varav 30 min i ugnen
Mängd: 6-8 bitar
Ingredienser:
- 125 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 0,5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
Garnering:
- ca 1 dl (65 g) sötmandel
Laktosfritt - Ta laktosfritt smör.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 25 cm i diameter
- ev. mixer att hacka mandeln med
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit, beräknat på 8 bitar (87 g): 353 kcal, 37 g kolhydrater, 20 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Variationstips
Mandel kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.
Hållbarhet och förvaring
Går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Hej
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?
Jag har en fråga: oavsett vad jag bakar så får jag alltid hårda kanter. Vad gör jag för fel?

webmaster
Svar till
aggie
️ Skrivet av
Tack! Vad roligt att höra! :)
️ Skrivet av
Hej!
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!
Vilken fiin och bra sida!
Har inte sett den förut, men den verkar superbra!
Kommer att rekommendera den till folk jag känner!

webmaster
Svar till
Kerstin Lövgren
️ Skrivet av
Jag tror det går bra med samma mängd. Jag har dock inte provat det själv men tror det går bra! Skriv gärna hur det blev om du provar!

webmaster
Svar till
Rose-Marie
️ Skrivet av
Tyvärr har jag inget svar på din fråga eftersom jag själv aldrig använt No Egg. Men kanske vet någon annan som läser detta.
Roligt att höra att du gillar min receptsida!