Veckans recept - Veckomatsedel

Här är denna veckas veckomeny. Goda och enkla recept med bilder.

Hör gärna av dig om du har synpunkter på veckomatsedeln.

Kommenterarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Adriana
Tusen tack Susanne, din svar ska hjälpa mig & min familj mycket. Ska läsa & göra dessa recept förslag Du gav mig.
Din blogg är såå härligt..faktiskt. Massa inspiration. Hoppas jag kan hitta några glutenfria fika godis..
💬 Svar till Adriana ✏️ Skrivet av Susanne
Köttfärssås kan du servera med t.ex. kokt potatis eller ris. Sötsura kotletter kan också serveras med kokt ris eller potatis, uteslut idealmjölet bara. Kinesisk gryta, wok med sötsur sås, kycklingwok. Sedan kan du ju alltid steka en köttbit och servera med potatis på valfritt sätt, kokt eller ugnsstekt i klyftor och servera med en god sås som béarnaisesås som inte innehåller gluten. Den innehåller mycket smör men smör brukar de flesta iaf laktosintoleranta kunna äta. Annars finns ju oljebaserad béarnaisesås att köpa i affären. Så generellt skulle jag rekommendera grönsaker, kött, fisk, fågel och sedan potatis och ris. För sås så kan det i vissa fall fungera med kokosmjölk. Testa t.ex. korv stroganoff med kokosmjölk. Generellt kolla thai-recept, det brukar vara mycket grönsaker, kött, kokosmjölk och goda kryddor utan gluten och laktos. Tack så mycket för beröm! Hoppas att något av dessa tips hjälper dig! 💕
✏️ Skrivet av Adriana
Hej Susanne
Vilken underbart tjej Du är.! Dina recept & tips har hjälpt mig
enorm...!! Men undrar …..har du recept till gluten & mjölkfri kost?? Vi är 3 stycken i min familj som "drabbas" av detta intoleranta problem. Jag har forskat en hel del men det är alltid att man behöver hjälp..!! Som du vet finns massa produkter med "gömd" gluten...& undrar jag om du kan hjälpa mig med några recept med ingredienser som är fri från gluten & mjölk i alla form. Tusen TACK för sååå fantastisk Blogg.
💬 Svar till Alice ✏️ Skrivet av Susanne
Kolumnen till vänster är bakrecept, mittenkolumnen är lunch/varmrätter och kolumnen till höger är lite blandat. Så det är inget fel vad jag kan se men jag funderar lite på att göra om veckomenyn, har bara inte bestämt mig än. :)
✏️ Skrivet av Alice
Det verkar som att veckomenyerna har börjat bli like keiko.. En hel vecka med dessert till lunch låter inte nyttigt :)