Paella

God och vacker rätt som passar både till vardag och fest! Ett enkelt recept.
paella
Paella är mycket gott och får en fil gul färg och doft av saffran. Enkelt recept med lågt GI om du väljer fullkornsris.
Tid: ca 40 min beroende på koktiden hos riset
4 portioner

Ingredienser:

Pilaffris:

  • 2 msk finhackad gul lök
  • 4 msk olja (gärna olivolja)
  • 4 portioner ris (läs på risförpackningen)
  • vatten (läs på risförpackningen)
  • salt (läs på risförpackningen)

Paella:

Laktosfritt
Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Pilaffris: Hacka en liten gul eller röd lök fint. Hetta upp olja/matfett i kastrullen och bryn lök och ris så det får lite färg. Häll på vattnet och tillsätt salt. Rör om och låt riset stå och koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

När pilaffriset kokat klart tillsätt vitlökspulvret, svartpepparn och saffran. Rör om ordentligt så att riset får den fina gula färgen av saffran och kryddorna fördelas jämt i riset.

Dela kycklingen i lagom små eller stora bitar och ta bort allt skinn och ben.

Rensa, skölj och strimla paprikan. Man kan även ha med några skivade oliver om man tycker det är gott. Blanda ner kycklingen, paprika, räkor, ärtor och ev oliver i riset.

Låt det hela bli genomvarmt.

ingredienser paella
Huvudingredienser till paella: röd paprika, frysta gröna ärtor, kycklingkött och räkor.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med en bit bröd till.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Annika Rydén
Susanne Jarl vilken jätte bra och lättförståelig matblogg du gör!!
Jag har äntligen fått tag i recept på paella och andra goda rätter tack vare dig!!
Nu kan jag bjuda svärmor och svärfar på goda rätter som man annars gick på restaurang för att äta!!
jag har visat din blogg för mina vänner när dom undrar hur jag kan laga så gott!!
Och dom älskar också att läsa din matblogg med idéer på mat & gottigt!!
Tack så mycket!! Du är bäst!!
Hälsningar Annika
Svar till Juan "paellamanen" Redon Skrivet av Amanda
Det är ju inte så lätt att veta vad en ''riktig'' paella är om man inte är från den landet. Det som Susanne gett oss recept på är en variant av paella, så istället för att bara skriva ''Det är ingen riktigt paella'', skriv istället receptet på den ''riktiga'' paellan som du pratar om.
Skrivet av vivianne
Jättegott och så enkelt recept

Tack för det!
Vivianne
Skrivet av Juan "paellamanen" Redon
Detta som du skriver är ingen Paella.
Paella Komer ifrån Valencia, Spanien som jag själv. Kanske en Paella som ni har ättit på Mallis eller Canaris görs så men inte den ryktiga Paella.
Skrivet av Rebecka 13 år
vad är pilaffris??

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest