Currykyckling





Ingredienser:
- ca 600 g kycklinglårfilé
- eller ca 600 g (ca 3 st) kycklingfilé
- ca 2 msk smör att steka i
- 2 tsk curry
- ca 0,5-1 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
- 1 st röd paprika
- ca 140 g (1 frp) bacon
- 2 dl crème fraiche
Ev: Serveringsförslag:
- ev. ca 1 dl salta jordnötter
- ev. 3 portioner kokt ris
- ev. ca 350 g kokt broccoli

Utrustning:
Gör så här:
-
Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör.
Förbered det du vill servera med som tar tid t.ex. kokt bulgur eller ris.
- ca 600 g kycklinglårfilé
- eller ca 600 g (ca 3 st) kycklingfilé
- ca 2 msk smör att steka i
Stekpanna med smör. - ca 600 g kycklinglårfilé
-
Lägg kycklingstrimlorna i stekpannan och strö över curry, salt och peppar.
Stek några minuter på medelhög temperatur, rör om och fortsätt steka.
- 2 tsk curry
- ca 0,5-1 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
Strimlad kyckling. Krydda på kyckling. Kyckling med kryddor steks. -
Strimla paprika och bacon. Låt steka tillsammans med kycklingen.
Strimlad paprika och bacon. Stek tillsammans. -
Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Kycklingen och bacon ska vara genomstekt. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.
- 2 dl crème fraiche
Tillsätt crème fraiche. Småkoka i stekpannan. -
Strö gärna över lite salta jordnötter vid servering.
Servera med valfria tillbehör t.ex. kokt ris och kokt broccoli.
- ev. ca 1 dl salta jordnötter
- ev. 3 portioner kokt ris
- ev. ca 350 g kokt broccoli
Currykycklingen serverad med kokt ris.
Serveringstips:
Servera med kokt ris, bulgur (ej glutenfritt) eller quinoa samt grönsaker.
GI Tips:
Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur (ej glutenfritt) eller quinoa.
Variationstips:
Ta philadelphiaost istället för crème fraiche.
| Fågel | GI Recept | Lunch | Snabbt & Lätt |

⭐ webmaster