| Fågel | GI Recept | Lunch | Snabbt & Lätt |

Currykyckling

Snabbt och gott recept med kyckling kryddad med curry. Det går bra med kycklinglårfilé eller kycklingfilé. Kycklinglårfilén blir allra godast. Bacon och salta jordnötter gör att det blir extra gott!
Currykyckling
Currykyckling - kyckling i currysås med paprika och bacon serveras med kokt ris. Mycket gott och enkelt recept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 min
Portioner 3 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2734)

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör.

    Förbered det du vill servera med som tar tid t.ex. kokt bulgur eller ris.

  2. Lägg kycklingstrimlorna i stekpannan och strö över curry, salt och peppar.

    Stek några minuter på medelhög temperatur, rör om och fortsätt steka.

  3. Strimla paprika och bacon. Låt steka tillsammans med kycklingen.

  4. Rör sist ner crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Kycklingen och bacon ska vara genomstekt. Smaka av med curry och salt så att du får önskad smak.

  5. Strö gärna över lite salta jordnötter vid servering.

    Servera med valfria tillbehör t.ex. kokt ris och kokt broccoli.

Beskrivande bilder

stekpanna med smör
1. Stekpanna med smör.
strimlad kyckling
2.1. Strimlad kyckling.
krydda på kyckling
2.2. Krydda på kyckling.
kyckling med kryddor steks
2.3. Kyckling med kryddor steks.
strimlad paprika och bacon
3.1. Strimlad paprika och bacon.
stek tillsammans
3.2. Stek tillsammans.
tillsätt crème fraiche
4.1. Tillsätt crème fraiche.
småkoka i stekpannan
4.2. Småkoka i stekpannan.
currykycklingen serverad med kokt ris
5. Currykycklingen serverad med kokt ris.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur (ej glutenfritt) eller quinoa samt grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur (ej glutenfritt) eller quinoa.

byt ut Variationstips:

Ta philadelphiaost istället för crème fraiche.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Frida    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Vad roligt! Tack själv för bra tips och för att du skrev! :)
   kommentar  Skrivet av  Frida  
Jag har gjort det här receptet flera gånger nu och vill bara säga tack för härligt recept!! Så lätt och snabbt att göra!

Ett tips om man inte vill ha torr kyckling är o steka paprika o bacon separat och sedan lägga i.

Och att lägga till gurkmeja för extra mycket gul färg ;)
 svar  Svar till  Mia    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tyckte om receptet! :)
   kommentar  Skrivet av  Mia  
Testade currykycklingen idag, det blev jättegott! Jag är en total nybörjare i köket men ditt recept var väldigt lätt att följa. Tack för en härlig måltid!
 svar  Svar till  Kalle    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Tack, jag har nu förtydligat det och bytt till ris som förstahandsförslag!

Skriv och läs alla 145 kommentarer