Jättecookie
En lättbakad jättestor amerikansk chocolate chip cookie som är som en tårta. Frasig på ytan och mjuk inuti. Otroligt god med massor av stora bitar av choklad och nötter. Kaksmeten har en god kolasmak som fås från farinsocker.
Tid: 1 timme
Mängd: 10 bitar
Ingredienser:
- 175 g smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 1 dl salta jordnötter
- 1 dl hasselnötkärnor
- 200 g mörk choklad
- 1 st ägg
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl havregryn
- 3 dl vetemjöl
Servering:
- 5 dl vispgrädde
Vegetariskt
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (150 g): 678 kcal, 48 g kolhydrater, 50 g fett, 9 g protein
Hållbarhet och förvaring
Förvara jättecookien helst i kylskåp för då håller den sig lite mjukare. I rumstemperatur blir den lite hårdare med tiden. Kakan håller sig minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Den godaste kakan jag bakat! Jag är en kakälskare och har bakat ett enormt stort antal kakor genom åren och den här fick absolut toppbetyg. Lättbakad och supergod! Det enda jag ändrade på var att jag bytte hasselnötter mot hackad mandel (pga allergi) Perfekt i storlek också! då jag inte gillar att frysa kakor.
️ Skrivet av
Den här var helt fantastiskt god. Gästerna var supernöjda.
️ Skrivet av
Tyvärr, alla tyckte den blev för söt!
️ Skrivet av
Hej
Kan man ersätta farinsocker med något annat?
Kan man ersätta farinsocker med något annat?
️ Skrivet av
Serverade den något underbakad, varm till glass, fantastiskt gott!