Kladdkaka med inbakad kolakräm

En drömgod kladdkaka med inbakad kolakräm (karamelliserad mjölk / dulce de leche) som är så enkel att göra med detta recept.
kladdkaka med inbakad kolakräm
Kladdkaka med inbakad kolakräm serverad med vispad grädde och pudrad med florsocker.
Timglas Tid: 40 minuter varav 25 min i ugnen
Portioner 6-10 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner: 454 kcal

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter. (Tips: använd slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

    instruktion steg 1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smörj en form.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.

    instruktion steg 2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smält smör.
  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret i kastrullen. (Kastrullen ska vara borttagen från värmen på spisen.)

    Vispa ordentligt med en vanlig handvisp så det blir väl blandat.

    instruktion steg 3.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt ägg, socker, vanilj, kakao, salt.
    instruktion steg 3.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa ordentligt med handvisp.
    instruktion steg 3.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smeten ihopvispad.
  4. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med handvispen.

    instruktion steg 4.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 4.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa till en jämn smet.
  5. Häll hälften av smeten i den smorda runda formen och bred ut den. Bred på kolakrämen (d.v.s. den karamelliserade mjölken). Häll på resten av kladdkakesmeten ovanpå och bred ut den.

    instruktion steg 5.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Hälften av kladdkakesmeten utbredd i formen.
    instruktion steg 5.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Utbredd kolakräm.
    instruktion steg 5.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Resten av kladdkakesmeten utbredd ovanpå.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig och "dallrig" i mitten.

    Låt kladdkakan svalna ordentligt.

    instruktion steg 6 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Grädda i ugnen.
  7. Servera kladdkakan ljummen eller kylskåpskall. Vispa grädden medelhårt och pudra över florsocker över kladdkakan

    instruktion steg 7 kladdkaka med inbakad kolakräm
    En bit kladdkaka med kolakräm, serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kladdkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer till Kladdkaka med inbakad kolakräm

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Karl-Johan ✏️ Skrivet av Susanne
Nej det är ju inte så noga när man smetar på! 😉 Kul att du tycker om receptet! 😊
✏️ Skrivet av Karl-Johan
Kul och enkelt recept! Smakar precis som man kan tro; Gött! Tyckte att det var svårt att smeta på lagren utan att det blir en "swirl", men det gör ju inget..
💬 Svar till Susanna ✏️ Skrivet av Susanne
Då har du köpt kondenserad mjölk och tyvärr är det för sent att koka den när du redan öppnat burken. Du kan använda den t.ex. till att göra bountykladdkaka. Köp istället karamelliserad mjölk när du vill göra den här kladdkakan.
✏️ Skrivet av Susanna
Hej!
På bilden är kolakrämen brun. När jag öppnar burken är den vit. Innebär det att jag först ska koka krämen i burken. Eller hur ska jag göra?
Mvh, Susanna
💬 Svar till Marie Andersson ✏️ Skrivet av Susanne
Om du menar lchf-receptet på kladdkaka så är ju den mycket tunnare och kompaktare i konsistensen och den är bara inne några minuter i ugnen så det smälter, då kan du lika gärna bara äta kolasåsen som tillbehör till den. Kolla dock om den osötade kolasåsen verkligen har lågt GI, mjölk innehåller ju mjölksocker (laktos) naturligt och det kan ge ett högt GI.