Kladdkaka med inbakad kolakräm
En drömgod kladdkaka med inbakad kolakräm (karamelliserad mjölk / dulce de leche) som är så enkel att göra med detta recept.
Tid: 40 minuter varav 25 min i ugnen
Mängd: 6-10 portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 2 dl vetemjöl
- 200-400 g (0,5-1 burk à ca 400 g) karamelliserad mjölk
Servering:
- 3-5 dl vispgrädde
- ca 1 tsk florsocker
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st pajform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (124 g): 450 kcal, 44 g kolhydrater, 28 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven kladdkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn.
️ Skrivet av
Jättegod och enkel att göra! Se bara till att kolasåsen är ordentligt täckt av chokladsmeten.
️ Skrivet av
Smeten blev mycket tjockare än på bild och karamelliserade grädden började koka i ugnen. Dåligt recept
️ Skrivet av
Svar till Lmao: du köper den färdig. Den finns bland bakprodukter och heter dulche de leche eller karamelliserad mjölk. /mvh
️ Skrivet av
Lol hur gör man kolasåsen!?
️ Skrivet av
Min mans och dotters favorit kladdkaka. I dag gör jag den till dotter som fyller år.
Så god och perfekt recept.
Tina
Så god och perfekt recept.
Tina