| Efterrätter |

Kladdkaka med inbakad kolakräm

En drömgod kladdkaka med inbakad kolakräm (karamelliserad mjölk / dulce de leche) som är så enkel att göra med detta recept.
kladdkaka med inbakad kolakräm
Kladdkaka med inbakad kolakräm serverad med vispad grädde och pudrad med florsocker.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 minuter varav 25 min i ugnen
Portioner 6-10 portioner

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter. (Tips: använd slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.

  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret i kastrullen. (Kastrullen ska vara borttagen från värmen på spisen.)

    Vispa ordentligt med en vanlig handvisp så det blir väl blandat.

  4. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med handvispen.

  5. Häll hälften av smeten i den smorda runda formen och bred ut den. Bred på kolakrämen (d.v.s. den karamelliserade mjölken). Häll på resten av kladdkakesmeten ovanpå och bred ut den.

  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig och "dallrig" i mitten.

    Låt kladdkakan svalna ordentligt.

  7. Servera kladdkakan ljummen eller kylskåpskall. Vispa grädden medelhårt och pudra över florsocker över kladdkakan

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kladdkaka med inbakad kolakräm
1. Smörj en form.
instruktion steg 2 kladdkaka med inbakad kolakräm
2. Smält smör.
instruktion steg 3.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
3.1. Tillsätt ägg, socker, vanilj, kakao, salt.
instruktion steg 3.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
3.2. Vispa ordentligt med handvisp.
instruktion steg 3.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
3.3. Smeten ihopvispad.
instruktion steg 4.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
4.1. Tillsätt vetemjöl.
instruktion steg 4.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
4.2. Vispa till en jämn smet.
instruktion steg 5.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
5.1. Hälften av kladdkakesmeten utbredd i formen.
instruktion steg 5.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
5.2. Utbredd kolakräm.
instruktion steg 5.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
5.3. Resten av kladdkakesmeten utbredd ovanpå.
instruktion steg 6 kladdkaka med inbakad kolakräm
6. Grädda i ugnen.
instruktion steg 7 kladdkaka med inbakad kolakräm
7. En bit kladdkaka med kolakräm, serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kladdkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
   kommentar  Skrivet av  Mini  
Om man köper en burk karamelliserad mjölk, är den då redo att bara hällas över kladdkakan?
   kommentar  Skrivet av  Micki Karlsson  
Hej vill bara tala om att detta är nog världens bästa receptsajt, du gör det så fantastiskt informativt både i text och bilder så det är roligt att laga mat igen. Jag kommer att rekommendera din sajt till alla jag känner.
~°º©©º°•:*¨¨*:•~TACK~•:*¨¨*~•100% nöjd~°º©©º°•:*¨¨*:•~
 svar  Svar till  Rebecca    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Man köper helst färdig kolakräm. Den kostar lika mycket som kondenserad mjölk så slipper man koka. Annars läs här hur man kokar kolakrämen.
   kommentar  Skrivet av  Rebecca  
Häller man bara på mjölken eller måste man göra kolakrämen också? Hur gör man den?
 svar  Svar till  gunilla    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det borde inte vara något problem att frysa den. Skriv gärna hur det blev om du provar!

Skriv och läs alla 9 kommentarer