Kladdkaka med inbakad kolakräm

En drömgod kladdkaka med inbakad kolakräm (karamelliserad mjölk / dulce de leche) som är så enkel att göra med detta recept.
kladdkaka med inbakad kolakräm
Kladdkaka med inbakad kolakräm serverad med vispad grädde och pudrad med florsocker.
Timglas Tid: 40 minuter varav 25 min i ugnen
Portioner 6-10 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (124 g): 450 kalorier, 44 g kolhydrater, 28 g fett, 6 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj en rund form ca 22 cm i diameter. (Tips: använd slickepott så går det snabbt och kladdfritt.)

    instruktion steg 1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smörj en form.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om tills allt smör smält.

    instruktion steg 2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smält smör.
  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret i kastrullen. (Kastrullen ska vara borttagen från värmen på spisen.)

    Vispa ordentligt med en vanlig handvisp så det blir väl blandat.

    instruktion steg 3.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt ägg, socker, vanilj, kakao, salt.
    instruktion steg 3.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa ordentligt med handvisp.
    instruktion steg 3.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Smeten ihopvispad.
  4. Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med handvispen.

    instruktion steg 4.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 4.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Vispa till en jämn smet.
  5. Häll hälften av smeten i den smorda runda formen och bred ut den. Bred på kolakrämen (d.v.s. den karamelliserade mjölken). Häll på resten av kladdkakesmeten ovanpå och bred ut den.

    instruktion steg 5.1 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Hälften av kladdkakesmeten utbredd i formen.
    instruktion steg 5.2 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Utbredd kolakräm.
    instruktion steg 5.3 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Resten av kladdkakesmeten utbredd ovanpå.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter. Kladdkakan ska vara kladdig och "dallrig" i mitten.

    Låt kladdkakan svalna ordentligt.

    instruktion steg 6 kladdkaka med inbakad kolakräm
    Grädda i ugnen.
  7. Servera kladdkakan ljummen eller kylskåpskall. Vispa grädden medelhårt och pudra över florsocker över kladdkakan

    instruktion steg 7 kladdkaka med inbakad kolakräm
    En bit kladdkaka med kolakräm, serverad med vispad grädde.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kladdkaka i kylen där den håller sig minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Karl
Smeten blev mycket tjockare än på bild och karamelliserade grädden började koka i ugnen. Dåligt recept
✏️ Skrivet av Viktoria
Svar till Lmao: du köper den färdig. Den finns bland bakprodukter och heter dulche de leche eller karamelliserad mjölk. /mvh
✏️ Skrivet av Lmao
Lol hur gör man kolasåsen!?
✏️ Skrivet av Tina Juhlin
Min mans och dotters favorit kladdkaka. I dag gör jag den till dotter som fyller år.

Så god och perfekt recept.

Tina
✏️ Skrivet av Patrik
Mängden deg är för liten receptet bör omarbetas