
Det står att det ska koka tills det släpper kastrullens kant.
Du kan inte ange en temperatur istället? Min smet släppte aldrig kastrullens kant, så nu har jag en Brigadeiro som man kan slå någon i huvudet med...
Mät upp alla ingredienser, d.v.s. kondenserad mjölk (observera att den ska vara sötad), kakao, smör och salt i en kastrull.
Sätt kastrullen på spisen på medelvärme. Låt koka upp under ständig omrörning. Det får inte bränna fast i botten.
När smeten tjocknar och släpper kastrullens kant vid omrörning så är det klart. Det brukar ta ca 6-10 minuter. Tag bort kastrullen från värmen och låt kallna i rumstemperatur ca 1-2 timmar (eller längre tid).
När smeten svalnat, mät upp kokosflingor eller annat som du vill rulla brigadeirosarna i.
Kokosflingor eller hackade nötter tycker jag är godast eftersom det bryter av det söta. Strössel går också bra, det blir krispigt tillsammans med den mjuka chokladsmeten även om det också är sött.
Tag fram två skedar och ta en klick smet, forma till en boll med skedarna och rulla i kokosflingor. Lägg i en burk och förvara i kylskåp.
Hållbarhet och förvaring: