Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
4-6 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

    hackad mörk choklad
    Hackad mörk choklad.
  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

    kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
    Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
    moussen blandad
    Moussen blandad.
  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

    hälften av chokladen tillsatt
    Hälften av chokladen tillsatt.
    stracciatellamoussen blandad
    Stracciatellamoussen blandad.
  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

    moussen i portionsglas
    Moussen i portionsglas.
    stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
    Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (102 g): 321 kalorier, 22 g kolhydrater, 24 g fett, 6 g protein

Variationstips

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

Planeringstips

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
Skrivet av Lillian Andersson
Det här var kul att testa något nytt och det blev oväntat gott! Kommer göra det fler gånger. Tack!
Skrivet av Kewin Fristek
Hej!

Jag undrar vad man kan baka till ett kalas med tema dinosaurier och roblox.

Tack och hej!
Svar till Anders Wåhlin Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet!
Skrivet av Anders Wåhlin
Receptet är en sensation alla avseende.
Svar till Tessan Skrivet av Susanne
Nej det vet jag tyvärr inte, jag är inte så mycket för att räkna kalorier.

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest