Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.
Timglas Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

    hackad mörk choklad
    Hackad mörk choklad.
  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

    kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
    Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
    moussen blandad
    Moussen blandad.
  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

    hälften av chokladen tillsatt
    Hälften av chokladen tillsatt.
    stracciatellamoussen blandad
    Stracciatellamoussen blandad.
  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

    moussen i portionsglas
    Moussen i portionsglas.
    stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
    Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

byt ut Variationstips:

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |

Kommentarer till Stracciatellamousse

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Anders Wåhlin ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet!
✏️ Skrivet av Anders Wåhlin
Receptet är en sensation alla avseende.
✏️ Skrivet av Tessan
Vet du hur många kalorier denna goda mousse innehåller?
💬 Svar till Camilla ✏️ Skrivet av Susanne
Jag vet tyvärr inte hur det blir med ricotta.