| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |

Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.
Timglas Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

Beskrivande bilder

hackad mörk choklad
1. Hackad mörk choklad.
vispad grädde
2. Vispad grädde.
kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
3.1. Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
moussen blandad
3.2. Moussen blandad.
hälften av chokladen tillsatt
4.1. Hälften av chokladen tillsatt.
stracciatellamoussen blandad
4.2. Stracciatellamoussen blandad.
moussen i portionsglas
5.1. Moussen i portionsglas.
stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
5.2. Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

byt ut Variationstips:

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Kommentarer

Skriv en kommentarer

person Svar till Anders Wåhlin penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Anders Wåhlin
Receptet är en sensation alla avseende.
person Svar till Tessan penna Skrivet av Susanne
Nej det vet jag tyvärr inte, jag är inte så mycket för att räkna kalorier.

Läs alla 23 kommentarer