Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.
Timglas Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

    hackad mörk choklad
    Hackad mörk choklad.
  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

    vispad grädde
    Vispad grädde.
  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

    kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
    Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
    moussen blandad
    Moussen blandad.
  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

    hälften av chokladen tillsatt
    Hälften av chokladen tillsatt.
    stracciatellamoussen blandad
    Stracciatellamoussen blandad.
  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

    moussen i portionsglas
    Moussen i portionsglas.
    stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
    Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

byt ut Variationstips:

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Kommentarer till Stracciatellamousse

Skriv en kommentar

besökare Svar till Anders Wåhlin penna Skrivet av Susanne
Kul att du tycker om receptet!
penna Skrivet av Anders Wåhlin
Receptet är en sensation alla avseende.
penna Skrivet av Tessan
Vet du hur många kalorier denna goda mousse innehåller?
besökare Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne
Jag vet tyvärr inte hur det blir med ricotta.
penna Skrivet av Camilla
Hej! Funderade på om det går att byta ut kvargen mot ricotta? Är nämligen på jakt efter en enkel dessert som måste innehålla det.
besökare Svar till Marcus penna Skrivet av Susanne
Ja det går bra!
besökare Svar till Emil penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Ser verkligen snyggt och proffsigt ut och säkerligen gott! Hoppas ballongerna är rena bara och att man inte får i sig något av plast eller gummi-ämnena i chokladen. Alla material man normalt använder vid matlagning och bakning ska ju vara säkra för livsmedel men hur är det med ballonger?
penna Skrivet av Marcus
Går det bra att göra moussen dagen innan och låta det stå i kylen över natten för att dagen efter lägga upp det i portionsglasen och servera det som eftermiddags fika på jobbet?

Läs alla 23 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |