| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |

Stracciatellamousse

Mycket god och enkel dessert är detta italienska recept på mousse med hackad choklad, grädde och kvarg.
stracciatellamousse
Stracciatellamousse är riktigt gott och väldigt enkelt att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

  2. Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.

  3. Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.

  4. Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.

  5. Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

    Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.

Beskrivande bilder

hackad mörk choklad
1. Hackad mörk choklad.
vispad grädde
2. Vispad grädde.
kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt
3.1. Kvarg, florsocker, vaniljsocker tillsatt.
moussen blandad
3.2. Moussen blandad.
hälften av chokladen tillsatt
4.1. Hälften av chokladen tillsatt.
stracciatellamoussen blandad
4.2. Stracciatellamoussen blandad.
moussen i portionsglas
5.1. Moussen i portionsglas.
stracciatellamoussen toppad med hackad choklad
5.2. Stracciatellamoussen toppad med hackad choklad.

byt ut Variationstips:

Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.

planera Planeringstips:

Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
 svar  Svar till  Anders Wåhlin    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Kul att du tycker om receptet!
   kommentar  Skrivet av  Anders Wåhlin  
Receptet är en sensation alla avseende.
 svar  Svar till  Tessan    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nej det vet jag tyvärr inte, jag är inte så mycket för att räkna kalorier.
   kommentar  Skrivet av  Tessan  
Vet du hur många kalorier denna goda mousse innehåller?
 svar  Svar till  Camilla    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Jag vet tyvärr inte hur det blir med ricotta.

Skriv och läs alla 23 kommentarer