
⭐ webmaster
Utrustning:
Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.
Vispa grädden medelhårt, så som är lagom till servering.
Tillsätt kvarg, florsocker och vaniljsocker. Vispa eller rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt hälften av den hackade chokladen och rör ihop.
Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.
Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering. De kan stå längre tid i kylen men ät helst inom 2 dygn.
Variationstips:
Tillsätt mosade hallon istället för choklad eller ta både choklad och hallon (eller lite mindre mängd choklad och hallon). Även mjölkchoklad är gott. Det går även att smaksätta med likör eller rom.
Planeringstips:
Går bra att förbereda. Håller sig fint 2 dygn i kylen.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 5 dygn i kylen (men allra godast inom 2 dygn). Går även att frysa.
| Efterrätter | Glutenfritt | Italienskt |