Chokladmousse GI

God chokladmousse med vispade äggvitor vilket ger det här receptet väldigt få kalorier.
chokladmousse GI
En god variant på chokladmousse med mycket protein och väldigt lite fett och kolhydrater.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör chokladmousse med lågt GI så här:

  1. Häll äggvitor och socker i en bunke. Vispa med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken).

    (Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.)

    äggvitor och sötning/socker
    Äggvitor och sötning/socker.
    äggvitor och sötning/socker vispat
    Äggvitor och sötning/socker vispat.
  2. Sikta i kakaon för att få bort klumpar.

    kakao siktas
    Kakao siktas.
    siktad kakao tillsatt
    Siktad kakao tillsatt.
  3. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

    Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme eftersom moussen löser upp sig.

    Garnera gärna med färsk frukt eller bär och servera!

    smeten blandad
    Smeten blandad.
    chokladmousse i portionsglas
    Chokladmousse i portionsglas.

GI GI Tips:

Sötströ är bästa alternativet som inte innehåller några kolhydrater och därmed ger ett lågt GI. Fruktsocker ger högre GI och strösocker ger allra högst GI.

byt ut Variationstips:

Blanda chokladmoussen med hackad mandel, hackade nötter, hackad torkad frukt. Strö över kokosflingor.

Kommentarer till Chokladmousse GI

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Jonas penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är för lite fett för att vara riktig LCHF. Som jag tidigare har skrivit så har jag planer på att göra ett nytt recept för Chokladmousse LCHF och då göra den ungefär som vanlig med vispgrädde och en bra mörk choklad och utan mer socker än den som är i chokladen. Tack för dina synpunkter som jag alltså håller med om och jag kommer ändra titel!
penna Skrivet av Jonas
Helt fel recepttitel! Denna chokladmousse är allt annat än LCHF. Snarare anti-LCHF faktiskt.

Vill du göra en LCHF-chokladmousse så gör en vanlig men på mörk choklad utan extra socker, och mycket vispgrädde.
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Våfflan
http://missfitforfight.shapemeup.se/tag/chokladmousse/

Här är en tjej som räknat ut för just exakt det här receptet.

Annars så är det svårt när ägg faktiskt varierar en bit i storlek mm :)
besökare Svar till imkm penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är godare med grädde men den här är också god tycker jag. Sedan tycker jag att man "lever livet" betydligt bättre utan övervikt, jag har provat båda delar. Det är verkligen inte värt att äta en massa onyttigheter som man njuter av en kort stund och sedan må dåligt resten av tiden och öka risker för diverse sjukdomar. Ät med måtta, gör smarta matval och njut av den mat du väljer att äta!
penna Skrivet av imkm
Skulle säja att det hade varigt 100% godare om den vatit gjord på grädde istället. Om jag får ge er ett råd; strunta i GI och lev livet istället! Med

Med kärlek från tjokislivsnjutaren.
besökare Svar till Anneth penna Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om det!
besökare Svar till Eve penna Skrivet av Susanne
Jag vet faktiskt inte hur många kalorier det är. Eftersom jag personligen inte föredrar kaloriberäkning så har jag inte lärt mig hur man räknar ut det.
penna Skrivet av Eve
Jättegod trots så lite fett och socker. :) Får man fråga hur många kalorier detta innehåller uppskattningsvis? Är så dålig på att räkna ut sånt. Mvh Eve
besökare Svar till Therése penna Skrivet av Susanne
Det låter gott och detta är väl mer ett GI-recept än LCHF. Jag kanske lägger till ett annat LCHF-recept med chokladmousse i framtiden och då blir det mer som vanlig chokladmousse fast utan socker, det räcker med sockret som är i chokladen. Men man får nog vara lite försiktig med smaksatt choklad som jag tror innehåller mer socker än "naturell". Låter gott med dina maränger! Lycka till med boken! :)
penna Skrivet av Therése
Toppen recept men jag brukar göra chokladmousse som är LCHF med grädde, animalisk gelatin och 70% mörk mint choklad och maränger gör jag med äggvitor, Stevia och gnutta kokosmjöl då håller dom formen i ugnen och blir super goda, har massa tips på mat med eftersom jag varit LCHF kost inspiratör till en kille i England som skall ge ut en bok sedan. Mvh Therése

Läs alla 96 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Fettsnålt | GI Recept | Glutenfritt |