
⭐ webmaster
Utrustning:
Häll äggvitor och socker i en bunke. Vispa med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken).
(Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.)
Sikta i kakaon för att få bort klumpar.
Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme eftersom moussen löser upp sig.
Garnera gärna med färsk frukt eller bär och servera!
GI Tips:
Sötströ är bästa alternativet som inte innehåller några kolhydrater och därmed ger ett lågt GI. Fruktsocker ger högre GI och strösocker ger allra högst GI.
Variationstips:
Blanda chokladmoussen med hackad mandel, hackade nötter, hackad torkad frukt. Strö över kokosflingor.
| Efterrätter | Fettsnålt | GI Recept | Glutenfritt |