Chokladmousse GI

God chokladmousse med vispade äggvitor vilket ger det här receptet väldigt få kalorier.
chokladmousse GI
En god variant på chokladmousse med mycket protein och väldigt lite fett och kolhydrater.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör chokladmousse med lågt GI så här:

  1. Häll äggvitor och socker i en bunke. Vispa med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken).

    (Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.)

    äggvitor och sötning/socker
    Äggvitor och sötning/socker.
    äggvitor och sötning/socker vispat
    Äggvitor och sötning/socker vispat.
  2. Sikta i kakaon för att få bort klumpar.

    kakao siktas
    Kakao siktas.
    siktad kakao tillsatt
    Siktad kakao tillsatt.
  3. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

    Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme eftersom moussen löser upp sig.

    Garnera gärna med färsk frukt eller bär och servera!

    smeten blandad
    Smeten blandad.
    chokladmousse i portionsglas
    Chokladmousse i portionsglas.

GI GI Tips:

Sötströ är bästa alternativet som inte innehåller några kolhydrater och därmed ger ett lågt GI. Fruktsocker ger högre GI och strösocker ger allra högst GI.

byt ut Variationstips:

Blanda chokladmoussen med hackad mandel, hackade nötter, hackad torkad frukt. Strö över kokosflingor.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Fettsnålt | GI Recept | Glutenfritt |

Kommentarer till Chokladmousse GI

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Jonas ✏️ Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är för lite fett för att vara riktig LCHF. Som jag tidigare har skrivit så har jag planer på att göra ett nytt recept för Chokladmousse LCHF och då göra den ungefär som vanlig med vispgrädde och en bra mörk choklad och utan mer socker än den som är i chokladen. Tack för dina synpunkter som jag alltså håller med om och jag kommer ändra titel!
✏️ Skrivet av Jonas
Helt fel recepttitel! Denna chokladmousse är allt annat än LCHF. Snarare anti-LCHF faktiskt.

Vill du göra en LCHF-chokladmousse så gör en vanlig men på mörk choklad utan extra socker, och mycket vispgrädde.
💬 Svar till Eve ✏️ Skrivet av Våfflan
http://missfitforfight.shapemeup.se/tag/chokladmousse/

Här är en tjej som räknat ut för just exakt det här receptet.

Annars så är det svårt när ägg faktiskt varierar en bit i storlek mm :)
💬 Svar till imkm ✏️ Skrivet av Susanne
Jag håller med dig om att det är godare med grädde men den här är också god tycker jag. Sedan tycker jag att man "lever livet" betydligt bättre utan övervikt, jag har provat båda delar. Det är verkligen inte värt att äta en massa onyttigheter som man njuter av en kort stund och sedan må dåligt resten av tiden och öka risker för diverse sjukdomar. Ät med måtta, gör smarta matval och njut av den mat du väljer att äta!
✏️ Skrivet av imkm
Skulle säja att det hade varigt 100% godare om den vatit gjord på grädde istället. Om jag får ge er ett råd; strunta i GI och lev livet istället! Med

Med kärlek från tjokislivsnjutaren.