Fruktsocker

Fruktsocker eller fruktos som det också heter är en naturlig sockerart som finns i frukt, bär och grönsaker. Det finns färdigt att köpa i affären och kan användas direkt på t.ex. gröten, filen eller till olika desserter.
Fruktsocker är ett vitt pulver som ser ut ungefär som mittemellan florsocker och strösocker i kornighet.
Fruktsocker kan användas istället för vanligt socker men eftersom fruktsocker är sötare än socker så kan man ta mindre mängd fruktsocker och ändå få samma sötma. Ungefär en tredjedel mindre fruktsocker än vanligt socker kan man ta.
Fruktsocker har inte exakt samma smak som strösocker. Det är väldigt sött och gott och passar extra bra till desserter med frukt och bär tycker jag. Se recepten nedan. Sedan är det alltid trevligt att variera sig med olika sorters socker.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt:
Ja
Laktosfritt:
Ja
Glutenfritt:
Ja
Vegetariskt:
Ja
Tips och info
Finns i affären:
GI tips:
Hållbarhet och förvaring:
Ersätt med:
Måttomvandla fruktsocker mellan vikt och volym
Konvertera fruktsocker från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Chokladmousse GI
Ett recept på chokladmousse med ytterst få kalorier, nästan inga kolhydrater, mycket protein. Perfekt GI recept. Dessutom väldigt gott!


Kiwisorbet
Recept på kiwisorbet - gott och enkelt, laktosfritt och glutenfritt. Gott till dessert eller lyxigt mellanmål.


Yoghurtkaka med hallon
Yoghurtkaka är en sund och god efterrätt. Ett recept med lågt GI. 4 portioner. Arbetsinsats: 10 minuter.
