
⭐ webmaster
Skala och mosa kiwin med en gaffel eller använd mixerstav eller matberedare.
Häll äggvitor i en torr och fettfri bunke. Tillsätt strösocker eller fruktsocker.
Vispa till ett fast skum med elvisp. Det ska gå att vända upp-och-ner på bunken utan att det rinner ut.
Tillsätt den mosade kiwin och vänd ner den. Rör om till en jämn smet.
Häll i en burk och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
Rör om och "mosa" glassen med en gaffel ungefär en gång i halvtimmen de första två timmarna.
Låt tina en halvtimme innan servering i rumstemperatur eller en timme i kylskåp.
Skeda upp i portionsglas och servera eventuellt med färsk skivad kiwi.
| Efterrätter | Fettsnålt | Glass | Glutenfritt | Laktosfritt |
Ja skillnaden är att med glassmaskin så blir inte glassen så isig som den blir utan glassmaskin. Det beror på att glassmaskinen har en rotor som roterar under infrysningen och som slår sönder iskristallerna.
Utan glassmaskin så kan man ta ut glassen ur frysen och röra om då och då för att få liknande effekt men det blir förstås inte lika bra som med en glassmaskin som rör om konstant.
Detta gäller alla sorters glass och sorbet, men det märks störst skillnad på sådan glass eller sorbet som innehåller låg andel fett i förhållande till vätskan. Så för glass som man gör på yoghurt gör en glassmaskin mycket stor skillnad.
Just för det här receptet så blir det ganska bra utan glassmaskin tycker jag. Jag har endast gjort det här utan glassmaskin själv, men förmodligen blir det ännu bättre med glassmaskin.