Kiwisorbet

Gott och enkelt recept på kiwisorbet med endast 3 ingredienser - kiwi, äggvitor och strösocker. Gott till dessert eller som lyxigt mellanmål.
Kiwisorbet
Kiwisorbet serverad och garnerad med färsk skivad kiwi och citronmeliss.
Timglas Tid: 15 minuter + 4 timmar i frysen
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

Servering:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skala och mosa kiwin med en gaffel eller använd mixerstav eller matberedare.

    mosad kiwi
    Mosad kiwi.
  2. Häll äggvitor i en torr och fettfri bunke. Tillsätt strösocker eller fruktsocker.

    Vispa till ett fast skum med elvisp. Det ska gå att vända upp-och-ner på bunken utan att det rinner ut.

    äggvitor och socker
    Äggvitor och socker.
    äggvitor och socker vispat
    Äggvitor och socker vispat.
  3. Tillsätt den mosade kiwin och vänd ner den. Rör om till en jämn smet.

    mosad kiwi tillsatt
    Mosad kiwi tillsatt.
    kiwisorbet-smeten klar
    Kiwisorbet-smeten klar.
  4. Häll i en burk och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

    Rör om och "mosa" glassen med en gaffel ungefär en gång i halvtimmen de första två timmarna.

    kiwisorbet i en plastburk
    Kiwisorbet i en plastburk.
  5. Låt tina en halvtimme innan servering i rumstemperatur eller en timme i kylskåp.

    Skeda upp i portionsglas och servera eventuellt med färsk skivad kiwi.

Kommentarer till Kiwisorbet

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne

Ja skillnaden är att med glassmaskin så blir inte glassen så isig som den blir utan glassmaskin. Det beror på att glassmaskinen har en rotor som roterar under infrysningen och som slår sönder iskristallerna.

Utan glassmaskin så kan man ta ut glassen ur frysen och röra om då och då för att få liknande effekt men det blir förstås inte lika bra som med en glassmaskin som rör om konstant.

Detta gäller alla sorters glass och sorbet, men det märks störst skillnad på sådan glass eller sorbet som innehåller låg andel fett i förhållande till vätskan. Så för glass som man gör på yoghurt gör en glassmaskin mycket stor skillnad.

Just för det här receptet så blir det ganska bra utan glassmaskin tycker jag. Jag har endast gjort det här utan glassmaskin själv, men förmodligen blir det ännu bättre med glassmaskin.

penna Skrivet av Jessica
Jag vill göra sorbet och undrar om det blir någon skillnad på resultatet om man gör med eller utan glassmaskin?
besökare Svar till kristoffer penna Skrivet av Susanne
Det borde gå bra. Mängden mango är nog inte så noga. Du får prova dig fram.
penna Skrivet av kristoffer
går det att göra en mangosorbet med receptet.
i så fall hur mycket mango?
hoppas att det går att få svar!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Malin: Ja. Du kan göra alla glassrecept i en glassmaskin. Den enda skillnaden mellan att använda glassmaskin och utan är ju att själva infrysningen med glassmaskinen blir bättre eftersom glassmaskinen rör om under infrysningen vilket gör att den slår sönder de iskristaller som bildas - glassen blir len och fin.
penna Skrivet av Malin
Jag brukar göra sorbetglass hemma, dock använder jag mig utav en glassmaskin. Finns det svar på om detta recept går att använda i en glassmaskin ?
penna Skrivet av Susanne
Svar till anonym: Ja det borde gå bra med hallon, exakt hur mycket har jag svårt att säga du får nog ta på ett ungefär motsvarande mängd hallon som kiwi i receptet.
penna Skrivet av anonym
kan man ta hallon istället för kiwi? isåfall hur mkt hallon?
penna Skrivet av lasse
jag hade lika många kiwi som msk vanligt socker när jag gjorde. eftersom strösocker skulle vara mindre sött än fruktsocker tänkte jag det skulle bli lagom men det var sött som satan!så var försiktiga med sockret!
penna Skrivet av Susanne
Svar till mads: Ja det går bra.

Läs alla 27 kommentarer

Se även dessa recept

| Efterrätter | Fettsnålt | Glass | Glutenfritt | Laktosfritt |