Superenkelt och gott snabb-glass-recept med jordgubbar! Kan serveras som dessert eller till ett lyxigt mellanmål.
Jordgubbsyoghurt är som glass som man bara mixar ihop. Klart på ett par minuter. Yoghurten fryser till glass tack vare de frysta jordgubbarna. Ska ätas direkt.
(Det tar ca 1 minut, tiden beror på hur stora de frysta jordgubbarna är. Kontrollera gärna med en sked att alla jordgubbar blivit mixade ordentligt innan du häller upp och serverar så att ingen jordgubbs-isklump slinker med.)
Näringsvärde per portion (225 g): 163 kcal, 26 g kolhydrater, 4 g fett, 5 g protein
Serveringstips
Garnera gärna med några färska bär och citronmeliss.
GI Tips
För lägre GI, minska på sockret eller byt ut det mot sötningsmedel t.ex. sötströ (stevia).
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Åsa
Smaskens denna yoghurt kan jag klart rekomendera!!!!
️ Skrivet av Nnika
Guuuuudars vad gott det här var! Tack för receptet. :-)
️ Skrivet av Jocke
Man kan ju ta smaksatt youghurt ex. Mild Yoghurt Vanilj 0,5% och sedan en klick honung och valfri fryst frukt. Färre kalorier och minst lika gott.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Sandra: Det ska helst vara yoghurt med ca 10% fetthalt t.ex. turkisk yoghurt tycker jag är godast men grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt går också bra. Kolla i kyldisken bland mejerivaror så finns det olika sorter där. Det ska vara vanlig naturell yoghurt utan någon smaksättning.
️ Skrivet av Sandra
Hej jag undrar vad för storts yoghurt det ska vara?