Jordgubbsyoghurt




Ingredienser:
- 225 g frysta jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 2 dl yoghurt (10%)


Utrustning:
- matberedare att mixa i
Gör så här:
-
Mät upp de frysta jordgubbarna, strösocker och yoghurt i en matberedare.
Tips: Ställ in portionsglasen eller dessertskålarna du ska servera i, i frysen så smälter det inte lika fort.
- 225 g frysta jordgubbar
- 2 msk strösocker
- 2 dl yoghurt (10%)
Ingredienserna. -
Mixa till en slät smet.
(Det tar ca 1 minut, tiden beror på hur stora de frysta jordgubbarna är. Kontrollera gärna med en sked att alla jordgubbar blivit mixade ordentligt innan du häller upp och serverar så att ingen jordgubbs-isklump slinker med.)
Servera direkt i portionsglas eller dessertskål!
Färdig glass.
Serveringstips:
Garnera gärna med några färska bär och citronmeliss.
GI Tips:
För lägre GI, minska på sockret eller byt ut det mot sötningsmedel t.ex. sötströ (stevia).
Tips för att undvika tillsatser:
Fritt från tillsatser.
| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |
Tack för receptet. :-)

⭐ webmaster