| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |

Jordgubbsyoghurt

Superenkelt och gott snabb-glass-recept med jordgubbar! Kan serveras som dessert eller till ett lyxigt mellanmål.
jordgubbsyoghurt
Jordgubbsyoghurt är som glass som man bara mixar ihop. Klart på ett par minuter. Yoghurten fryser till glass tack vare de frysta jordgubbarna. Ska ätas direkt.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp de frysta jordgubbarna, strösocker och yoghurt i en matberedare.

    Tips: Ställ in portionsglasen eller dessertskålarna du ska servera i, i frysen så smälter det inte lika fort.

  2. Mixa till en slät smet.

    (Det tar ca 1 minut, tiden beror på hur stora de frysta jordgubbarna är. Kontrollera gärna med en sked att alla jordgubbar blivit mixade ordentligt innan du häller upp och serverar så att ingen jordgubbs-isklump slinker med.)

    Servera direkt i portionsglas eller dessertskål!

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 jordgubbsyoghurt
1. Ingredienserna.
instruktion steg 2 jordgubbsyoghurt
2. Färdig glass.

servera Serveringstips:

Garnera gärna med några färska bär och citronmeliss.

GI GI Tips:

För lägre GI, minska på sockret eller byt ut det mot sötningsmedel t.ex. sötströ (stevia).

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.