Jordgubbsyoghurt

Superenkelt och gott snabb-glass-recept med jordgubbar! Kan serveras som dessert eller till ett lyxigt mellanmål.
jordgubbsyoghurt
Jordgubbsyoghurt är som glass som man bara mixar ihop. Klart på ett par minuter. Yoghurten fryser till glass tack vare de frysta jordgubbarna. Ska ätas direkt.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp de frysta jordgubbarna, strösocker och yoghurt i en matberedare.

    Tips: Ställ in portionsglasen eller dessertskålarna du ska servera i, i frysen så smälter det inte lika fort.

    instruktion steg 1 jordgubbsyoghurt
    Ingredienserna.
  2. Mixa till en slät smet.

    (Det tar ca 1 minut, tiden beror på hur stora de frysta jordgubbarna är. Kontrollera gärna med en sked att alla jordgubbar blivit mixade ordentligt innan du häller upp och serverar så att ingen jordgubbs-isklump slinker med.)

    Servera direkt i portionsglas eller dessertskål!

    instruktion steg 2 jordgubbsyoghurt
    Färdig glass.

servera Serveringstips:

Garnera gärna med några färska bär och citronmeliss.

GI GI Tips:

För lägre GI, minska på sockret eller byt ut det mot sötningsmedel t.ex. sötströ (stevia).

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Fritt från tillsatser.

Se även dessa recept

| Efterrätter | GI Recept | Glutenfritt | Mellanmål |

Kommentarer till Jordgubbsyoghurt

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Åsa
Smaskens denna yoghurt kan jag klart rekomendera!!!!
✏️ Skrivet av Nnika
Guuuuudars vad gott det här var!
Tack för receptet. :-)
✏️ Skrivet av Jocke
Man kan ju ta smaksatt youghurt ex. Mild Yoghurt Vanilj 0,5% och sedan en klick honung och valfri fryst frukt. Färre kalorier och minst lika gott.
✏️ Skrivet av Susanne
Svar till Sandra: Det ska helst vara yoghurt med ca 10% fetthalt t.ex. turkisk yoghurt tycker jag är godast men grekisk yoghurt eller medelhavsyoghurt går också bra. Kolla i kyldisken bland mejerivaror så finns det olika sorter där. Det ska vara vanlig naturell yoghurt utan någon smaksättning.
✏️ Skrivet av Sandra
Hej jag undrar vad för storts yoghurt det ska vara?