
Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.
Utrustning:
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt och mjukt.
Smörj muffinspannan om du använder en sådan. Tips: Använd en liten slickepott så går det snabbt och kladdfritt att smörja muffinspannan med vanligt smör.
Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet tills muffinssmeten är klar.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en jämn smet för varje ägg (ca 5-10 sek med elvisp).
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och eventuellt citronarom och vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Rör/vispa till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Väg eller häll upp mjölet i litermått istället.)
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer.
Skär jordgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 18-20 minuter.
När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
Serveringstips:
Variationstips:
Hållbarhet och förvaring: