Jordgubbsmuffins

Baka dessa goda och saftiga jordgubbsmuffins som är mycket goda muffins med jordgubbar. Gör antingen större eller mindre muffins, i muffinspanna eller muffinsformar. Jordgubbsmuffinsarna är perfekta till fikat och passar bra att ta med sig på utflykten eller till stranden. De kan även serveras med vispad grädde och färska jordgubbar om man vill ha extra festligt fika eller som dessert.
jordgubbsmuffins
Jordgubbsmuffins - goda saftiga muffins med jordgubbar.
Timglas Tid: 40 minuter varav 20 minuter i ugnen
Portioner 12 st stora muffins eller ca 20 st mindre
Näringsvärde Näringsvärde per muffins, beräknat på 1 sats = 12 muffins: 284 kcal

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt och mjukt.

    Smörj muffinspannan om du använder en sådan. Tips: Använd en liten slickepott så går det snabbt och kladdfritt att smörja muffinspannan med vanligt smör.

    instruktion steg 1.1 jordgubbsmuffins
    Smör och strösocker.
    instruktion steg 1.2 jordgubbsmuffins
    Smord muffinsform.
  2. Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet tills muffinssmeten är klar.

    instruktion steg 2 jordgubbsmuffins
    Jämn smet av smör och socker.
  3. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en jämn smet för varje ägg (ca 5-10 sek med elvisp).

    instruktion steg 3.1 jordgubbsmuffins
    Tillsätt ett ägg i taget.
    instruktion steg 3.2 jordgubbsmuffins
    Vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och eventuellt citronarom och vispa till en jämn smet.

    instruktion steg 4 jordgubbsmuffins
    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, ev. citronarom.
  5. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Rör/vispa till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat.

    (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Väg eller häll upp mjölet i litermått istället.)

    instruktion steg 5.1 jordgubbsmuffins
    Tillsätt vetemjöl och mjölk.
    instruktion steg 5.2 jordgubbsmuffins
    Muffinssmeten klar.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer.

    instruktion steg 6 jordgubbsmuffins
    Muffinssmeten i formarna.
  7. Skär jordgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.

    instruktion steg 7.1 jordgubbsmuffins
    Jordgubbsbitar.
    instruktion steg 7.2 jordgubbsmuffins
    Jordgubbsbitar nedtryckta i muffinssmeten.
  8. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 18-20 minuter. Vill du göra mindre muffins i bakformar gräddar du dem i 175°C istället. När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.

    instruktion steg 8.1 jordgubbsmuffins
    Grädda i ugnen.
    instruktion steg 8.2 jordgubbsmuffins
    Färdiggräddade jordgubbsmuffins.

servera Serveringstips:

Servera jordgubbsmuffins med vispad grädde och färska jordgubbar så blir det extra festligt och gott!

byt ut Variationstips:

Byt ut jordgubbar mot frysta hallon och/eller blåbär.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Jordgubbsmuffins går bra att frysa. Hållbarhet 3-6 månader.

Se även dessa recept

| Muffins & Mjuka Kakor | Sommarmat |

Kommentarer till Jordgubbsmuffins

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
✏️ Skrivet av Hillevi Hosio
Hej !
Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.
✏️ Skrivet av Hillevi Hosio
Toppen recept .
💬 Svar till Cecilia ✏️ Skrivet av Susanne
Om det är väldigt isigt skulle jag hälla bort överflödig vätska annars blir det nog för blött.
✏️ Skrivet av Cecilia
Hej
Tänkte ev baka dessa då jag har skivade jordubbar som jag frusit i somras, tycker du man ska tillsätta ngt till de frysta bären , de kan ju vara en del vätska eller tror du det klarar sig?
✏️ Skrivet av Tina
Fantastiskt goda :)