Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.
Jordgubbsmuffins




Ingredienser:
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 0,5 dl mjölk
- ca 0,5 liter (250 g) jordgubbar

Utrustning:
-
12 st
stora muffinsformar eller muffinspanna
eller 20 st bakformar - ev. elvisp
Ugn:
- Stora muffins: 200 °C i mitten av ugnen i 18-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Mät upp smör och strösocker. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt och mjukt.
Smörj muffinspannan om du använder en sådan. Tips: Använd en liten slickepott så går det snabbt och kladdfritt att smörja muffinspannan med vanligt smör.
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
Smör och strösocker. Smord muffinsform. -
Rör smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet tills muffinssmeten är klar.
Jämn smet av smör och socker. -
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en jämn smet för varje ägg (ca 5-10 sek med elvisp).
- 3 st ägg
Tillsätt ett ägg i taget. Vispa till en jämn smet. -
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och eventuellt citronarom och vispa till en jämn smet.
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ev. några droppar citronarom
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, ev. citronarom. -
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Rör/vispa till en jämn smet. Rör inte längre tid än att det är blandat.
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar alldeles för mycket vilket leder till torra och kompakta muffins. Väg eller häll upp mjölet i litermått istället.)
Tillsätt vetemjöl och mjölk. Muffinssmeten klar. -
Fördela smeten i muffinsformarna. De bör fyllas till 2/3 eller lite mer.
Muffinssmeten i formarna. -
Skär jordgubbarna i små bitar. Tryck ner jordgubbsbitarna i muffinsarna.
- ca 0,5 liter (250 g) jordgubbar
Jordgubbsbitar. Jordgubbsbitar nedtryckta i muffinssmeten. -
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 18-20 minuter.
När de är klara ska de vara gyllengula på ytan och om du känner med en provsticka ska den vara torr.
Grädda i ugnen. Färdiggräddade jordgubbsmuffins.
Serveringstips:
Servera jordgubbsmuffins med vispad grädde och färska jordgubbar så blir det extra festligt och gott!
Variationstips:
Byt ut jordgubbar mot frysta hallon och/eller blåbär.
Hållbarhet och förvaring:
Jordgubbsmuffins går bra att frysa. Hållbarhet 3-6 månader.
Tack för ett toppenrecept av muffins , man kan ha i andra frukter istället för Jordgubbar , nu provade jag med banan och kanel ovanpå . Ska bli spännande och se resultatet snart.

⭐ webmaster
Tänkte ev baka dessa då jag har skivade jordubbar som jag frusit i somras, tycker du man ska tillsätta ngt till de frysta bären , de kan ju vara en del vätska eller tror du det klarar sig?